Sport Ostalo

Nemirni utezi

Afera Ensar: Spremao sam se za EP, a otpisali su me bez obrazloženja

Nemirni utezi

Nepozivanje Ensara Musića (26) u reprezentaciju također je podiglo prašinu. Mlađi brat olimpijca Amara EP je gledao preko TV ekrana, a neki drže da je jedan od razloga taj što je prošle godine prešao iz splitske Matadure u zagrebački Metalac.

- Sve je počelo prije godinu dana. Spremao sam se u Austriji, a onda sam mjesec i pol prije EP-a zadobio tešku ozljedu kuka. Doktor reprezentacije Zoran Tocilj savjetovao mi je da ne nastupim i poslušao sam ga. Tada je krenula priča da sam prevario Savez, a nikad nisu pitali doktora jesam li ozlijeđen. Naljutio sam se i to je bio okidač svega – govori nam Ensar koji se ipak nadao nastupu na Gripama, pred svojom publikom.

- Skinuo sam cijelu kategoriju i pazio na prehranu. Nisam to očekivao, uvijek mi je bila želja nastupiti u svom gradu. A nikakvo objašnjenje nisam dobio! S najboljim rezultatom borio bih se za medalju. A ovako su na Gripama bili neki kojima tamo nije mjesto. Ja sam zaslužio otići – dodaje

Musić, ne isključujući mogućnost nastupa pod zastavom neke druge države u budućnosti, ako se odnos sa Savezom ne poboljša.

Izbornik Čavka je ponudio objašnjenje:

- On je vrhunski dizač, ali lani je mogao nastupiti na EP-u. Ozljeda nije bila velika. Prijavio sam ga na ovogodišnje prvenstvo, ali sam se predomislio. Ako bude dobro trenirao, moj će odnos ostati isti. On je moje dite, ja sam ga stvarao.

Krklec se ubacio kazavši kako su smatrali da je Musić pod suspenzijom s obzirom na to da su članovi Izvršnog odbora zatražili da se potegne Stegovna komisija zbog njegova neodlaska na Europsko prvenstvo prošle godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo