Sport Ostalo

ragbijaška subota

Tko će na Krtičnjaku iskopati trofej: Sinjani u lovu na povijesni trofej iz trećeg pokušaja

ragbijaška subota

Dan uoči Uskrsa na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku dobit ćemo pobjednika Kupa Hrvatske u ragbiju, u borbi za prvi trofej sezone su domaća Mladost i Sinj. Zagrepčani u svojim vitrinama imaju pet pokala (1959., 1961., 1962., 1967. i 2015.), dok Sinjani nakon dva neuspjela pokušaja 1999. i 2014. godine, u svom trećem finalu imaju priliku prvi put osvojiti kup.

Pred voditeljima momčadi Ivanom Šutom i Markom Grčićem odgovoran je zadatak da mudro iskoriste izuzetnu motiviranost i sav energetski potencijal momčadi. Mladost će u finalu istrčati bez ozlijeđenog kapetana i glavnog organizatora igre Nika Jurišića, negovu ulogu preuzet će iskusni Saša Sekovanec. Ohrabreni sigurnom pobjedom u polufinalnom susretu s Makarskom Rivijerom, momčad Sinja dolazi kompletna u Zagreb.

U prošlom prvenstvenom susretu, igranom u Zagrebu, Sinjani su uspjeli pobijediti favoriziranu Mladost. ‘Alkari’ vjeruju da to mogu ponoviti i u finalu kupa. U svakom slučaju obje momčadi očekuje teških i neizvjesnih osamdeset minuta borbe za svaki pedalj terena na Krtičnjaku. Ljubitelji ragbi doći će na svoje. Susret počinje u 14 sati.

Derbi starih regionalnih rivala igra se danas u Ljubljani. Nada je ovogodišnje Regionalno prvenstvo otvorila pobjedom protiv Dalmacije u Splitu, dok je Ljubljana nakon dugog vodstva tijesno izgubila gostujući susret protiv Zagrebačkog ragbijaškog saveza.

Susret na igralištu Oval (početak je u 14 sati) donosi nam još jednu uzbudljivu i neizvjesnu ragbijašku priču. Ivan Miljak, pouzdani reprezentativni stup, zbog ozljede ruke sigurno neće biti u sastavu splitske momčadi, dok je upitan i nastup Ive Perića. Najbolja slovenska momčad nastupit će u punom sastavu.

Na put u Ljubljanu sa seniorima će i seniorke Nade. U sklopu priprema za natjecateljsku sezonu splitske ragbijašice odmjerit će snage s igračicama Ljubljane i Zagreba.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo