Sport Ostalo

OVO NISU ISTINE

Ovo se događa jednom u sto godina: liga završila, a prvaka nema, niti ga je moguće odrediti!?

OVO NISU ISTINE

Nevjerojatna bizarnost dogodila se u Malonogometnoj ligi Grada Kaštela; naslov prvaka morat će odrediti 'majstorica' jer je nakon odigrana 22. kola situacija potpuno izjednačena!

Utakmica između Kaštel Štafilić-CB 'Virus' i MNK Vinišća trebala je označiti novog prvaka lige, ali kad se oglasio posljednji zvuk sirene umjesto slavlja nastala je začuđenost među igračima i publikom. Zbunjena lica pogledavala su prema zapisničkom stolu koji ni po jednom kriteriju nije mogao odrediti kome će pripasti titula.

Naime, dvije vodeće ekipe MNK Vinišće te Školjke 'Katić' nakon posljednjeg kola imaju identičan omjer pobjeda, poraza, remija, broj postignutih i primljenih pogodaka, jednaki broj bodova i isti međusobni omjer. 

Ovakva situacija viđa se, kako se kaže, „jednom u sto godina“. Događalo se da su momčadi bili bodovno izjednačeni pa da presudi jedan gol razlike, ili da presudi međusobni omjer, ali ovakva završnica u Kaštelima prava je rijetkost.

Poznavatelji nogometa sjetit će se Afričkog kupa nacija 2015. godine kada su se u istoj situaciji našli Gvineja i Mali, te Irska i Nizozemska na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji. Tada je bilo riječ o tome tko će otići na završnicu, a odlučivao je ždrijeb.

U Kaštelanskoj ligi borba za naslov zakuhala se posljednja četiri kola. U igri su bile tri momčadi: MNK Vinišće, Školjke 'Katić' te Marina Kaštela. Stvar se dodatno zakomplicirala prošlog tjedna kada su Školjke Katić svladale Vinišće s 5:3 i bodovno se izjednačili. Prednost su ipak imali 'gubitnici' zbog bolje gol razlike. 

Zadnje kolo otvorile su Školjke, aktualni prvaci koji su s 8:2 isprašili Mladež HDZ-a Kaštela te privremeno preuzele vodstvo. Sat vremena kasnije na parket gradske dvorane u Kaštel Starome izašla je momčad Kaštel Štafilića i Vinišća. Utakmica je završila 5:2 za 'goste', što je potpuno izjednačilo dvije vodeće momčadi.

Odlučujuća utakmica odigrat će se u nedjelju u 20 sati u dvorani u Kaštel Starome. MNK Vinišće i Školjke 'Katić' odigrali su već finale Kupa ove godine, a Vinišće je podiglo trofej. Školjke brane naslov od prošle godine te će dati sve od sebe da ne izgube i drugu titulu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo