stdClass Object ( [id] => 1048196 [title] => Futsal se vraća, a liga u kojoj su dalmatinski klubovi ponovno najveći favoriti je nikad jača [alias] => futsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Evo nam opet futsala, kreće nova sezona po mnogima najuzbudljivije i najizjednačenije lige momčadskog sporta u Hrvatskoj.

Nažalost, još neko vrijeme bez publike koja je svakako jedan od ključnih faktora njezine privlačnosti. Takva je odluka do daljnjega. Šteta. Ali, igrati se mora i hoće.

I odmah nas čekaju jake utakmice, već u prvom kolu. Dalmatinskih klubova ove je sezone šest nakon što je ispao Split, a u ljetnom prijelaznom roku svi su prvoligaši bili aktivni. Marljivo su slagali momčadi za ostvarenje svojih ciljeva. Meta je na leđima Olmissuma, aktualnog prvaka, Novo Vrijeme Apfel glavni je izazivač, ali pitat će se nešto i ostale. Samo neka bude što manje problema s koronavirusom i da se čim prije, makar u ograničenom kapacitetu, publika vrati na tribine. Ne tražimo mnogo, zar ne?

OLMISSUM

Ionako snažnu šampionsku momčad Olmissum je ovog ljeta dodatno pojačao Kristijanom Postružinom iz Uspinjače. Produženi su i ugovori Perišiću, Paviću i Juriću, što je jasan pokazatelj dugoročnih ambicija kluba, a kadru su priključeni perspektivni juniori Dujmović, Marić, Buljević i Zec. U uvertiri sezone Olmissum je osvojio Superkup porazivši u Omišu Uspinjaču, no unatoč tome trener Duje Maretić, perfekcionist kakav jest, nije bio previše zadovoljan. Svjestan je da njegova momčad nije izgledala kao inače, što je ipak bilo donekle i razumljivo s obzirom na to da se radilo o prvoj utakmici sezone. Napredak se očekuje već u prvoj ligaškoj utakmici protiv Crnice. Lani su u debitantskoj prvoligaškoj sezoni Omišani mogli igrati rasterećeni, no sada su kao prvaci oni lovina i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u toj novoj ulozi.

NOVO VRIJEME APFEL

Nakon dvije godine Makarani su prepustili status najbolje momčadi Olmissumu, ali su motivirani više nego ikad da trofej vrate u svoje prostorije. Poraz u finalu doigravanja baš ih je uzdrmao i natjerao na provjetravanje svlačionice. Otišli su Musinov, Lucas, Fideršek i Babić, vratio se Toni Jelavić, a stigao je i novi Brazilac Rodrigo koji tek mora dokazati da može zamijeniti Lucasa. Tu su i mladi Lasić i Gašpar koji se žele nametnuti, ali je prilično jasno da će njihove uloge biti sporedne. Cilj je jasan – osvojiti dvostruku krunu. Trener Teo Strunje, koji je Makarane i odveo do dva naslova prvaka, čovjek je koji to mora ostvariti.

SQUARE

Uvijek su Dubrovčani tu negdje, sastave dobru momčad, potentnu, ali nikako da im se stvari poslože i odu do kraja. Štoviše, već gotovo punih 20 godina nisu bili ni u finalu. Protekle dvije sezone padali su na polufinalnoj prepreci. Ove sezone ambicije im nisu toliko izražene budući da im je otišlo dosta važnih igrača. Nema više Đuraša, Micevskog, Daničića, Hrkača, Kuraje i Gašpara, pa ni trenera Despotovića koji je za sobom u Mantovu povukao dobar dio spomenutih igrača. Despotovića je na klupi naslijedio dosadašnji trener vratara Hans Matić, vratio se Gordan Duvančić, došao je reprezentativac Crne Gore Luka Vuletić, a ostao je i Pele što je svakako dobra vijest. Generalni je dojam da Square stvara temelje za momčad koja će biti konkurentna za vrh tek sljedeće sezone. Vidjet ćemo, možda nas razuvjere pa to naprave već ove sezone.

CRNICA

Kaže se da je u futsalu vratar pola momčadi. E, pa tu su polovicu Šibenčani riješili sjajno. Doveli su Franka Bilića umjesto također vrlo dobrog Finca Savolainena, no ni druga polovica momčadi nije loša. Dapače. Nije bilo previše odlazaka i dolazaka, kostur momčadi uglavnom je ostao na okupu, a zapravo je najvažnije za Crnicu što je trener ostao Mladen Perica koji uvijek uspije „iskemijati” nešto dobro. Štrla je zadovoljan odrađenim pripremama i siguran je da će Crnica opet pomrsiti račune mnogima. To je već učinila prošle sezone pobijedivši oba finalista (Olmissum i Novo Vrijeme). Upravo u Omišu otvaraju novu sezonu. Odmah najteži test u glavu, da vide gdje su.

VRGORAC

Vrgorački prvoligaš konsolidirao se nakon teškog ljeta, u prvom redu iz financijskog kuta gledanja. Nije bilo lako ni preživjeti brojne odlaske (braća Josip i Luka Suton, Jelavić, Odža, Sesar, trener Bebek...), no Vrgorčani, prkosni i borbeni kakvi jesu, opet su sastavili solidnu momčad. Ulogu trenera preuzeo je Krešimir Ćubelić koji je bio pomoćnik Strunji u Splitu, iz Uspinjače su stigli Vuković i Gudasić, iz velikog nogometa Mateo Roskam, vratio se Vojko Pervan, nakon određenog perioda neizvjesnosti ostao je i kapetan i vođa momčadi Duško Martinac... Nisu momci iz Tinova grada za otpis. Ipak, nadaju se da će se publika što prije vratiti u dvoranu jer bez nje praktički nemaju prednost domaćeg terena.

UNIVERSITAS

„Studenti” su prošle sezone jedva izborili ostanak porazivši Murter u doigravanju, ali su uvjereni kako im se ove sezone takav scenarij neće ponoviti. Ohrabreni velikim pojačanjem Ivom Jukićem na vratima, posegli su u dvorište gradskog rivala Splita i zgrabili trojicu mladih reprezentativaca Hrvatske – Filipa Kosora, Jakova Hrstića i Božu Sučića koji su pravi zalog za budućnost. Otišli su Trivković, Pavičić i Taći, a trener je i dalje Marin Mandić. Nadaju se manje stresnoj sezoni i ulasku u doigravanje, a u toj je fazi onda sve moguće. Slavni splitski futsal spao je ove sezone samo na jedno slovo u prvoj ligi. Ili da budemo posve precizni, na četiri slova. AFCU. Velika je to odgovornost za nebeskoplave.

---

Top tri transfera

1. Ivo Jukić (Prato - Universitas)

Dugo se šuškalo kako se legendarni vratar Ivo Jukić iz talijanskog Prata vraća u grad pod Marjanom, štoviše svi su bili uvjereni da će opet odjenuti dres Splita, kluba u kojem je odigrao preko 400 utakmica i stekao status legende, no dogodio se obrat! Jukić je potpisao za – Universitas. „Studenti” su ispadanjem Splita ostali jedini prvoligaš u gradu, a njihov se projekt Jukiću toliko svidio da im se odlučio priključiti. Pravi je to „kapitalac” u redovima AFCU-a kojim je nadoknađen odlazak Franka Bilića u Crnicu. „Juki” su 34 godine, sa 119 nastupa rekorder je hrvatske reprezentacije i ikona je ovog sporta u nas. O njegovoj kvaliteti, iskustvu i utjecaju ne treba ni pričati. Uz ulogu vratara prve momčadi Jukić će u klubu biti i trener kadeta, kao i svih vratara u mlađih uzrasnih kategorija.

2. Franko Bilić (Universitas - Crnica)

Proteklih godina Bilić je kao ponajbolji hrvatski vratar (neki će reći i najbolji) bio više od pola momčadi Universitasa. Njegove su obrane nosile cijeli kolektiv, no ovog se ljeta odlučio preseliti nešto sjevernije, u redove Crnice, pod skute trenera Mladena Perice Štrle. To je jasan pokazatelj ambicija šibenskog kluba kojemu je Bilić bio želja i prošle godine, ali se tek uoči ove sezone posao realizirao. Čekali su i dočekali Franka. Gdje god je igrao, 32-godišnji čuvar mreže bi isporučio. Za očekivati je da će tako biti i u Crnici gdje će uskočiti na mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom finskog vratara Juhe Mattija Savolainena.

3. Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka - Olmissum)

Jedan od zaštitnih znakova Uspinjače pridružio se prvaku Olmissumu. Brzo se uklopio, a kako i neće. Kad si znalac, lako ćeš se uklopiti u svaku dobru momčad. Postružin je hrvatski reprezentativac, a iako mu je samo 25 godina već je skupio bogato međunarodno iskustvo igrajući u Sloveniji, Španjolskoj i Francuskoj, dok je u Hrvatskoj igrao još za Alumnus (s kojim je osvojio naslov prvaka države) i Nacional.

- Želim osvojiti sve trofeje i s Olmissumom ostaviti trag u Europi. Vjerujem da ćemo to i napraviti – jasno je izrazio ambicije Postružin koji je potpisao na dvije godine. Njegova bi kvaliteta trebala nadograditi već ionako dobro popunjen roster omiškog sastava.

---

---

Format lige

Format aktualne sezone gotovo je u svemu identičan lanjskom, koji se zbog koronavirusa promijenio, odnosno skraćeno mu je doigravanje. Dakle, u ligi je 10 klubova koji igraju dvokružno (18 kola). Novi je prvoligaš povratnik Osijek, a Split je ispao u niži rang. U drugom dijelu prvenstva ide se u doigravanje u kojem sudjeluje prvih osam momčadi u poretku. Četvrtfinala i polufinala igraju se na dvije dobivene utakmice, a finale na tri. Posljednjeplasirani klub izravno ispada, dok pretposljednji ide u Ligu za popunu s prvacima triju drugoligaških skupina. Te četiri momčadi će kroz dvokružni sistem (6 kola) tražiti dvije ulaznice za Prvu ligu. 

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => spektakl 1 1 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-10-02 12:08:55 [created_by] => 3223 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-10-02 12:20:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-10-02 12:20:01 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 56 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/10\/02\/14070320.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1393","k_14070320_1280.jpg":"1280x1280","k_14070320_1024.jpg":"1024x1024","k_14070320_640.jpg":"640x640","k_14070320_480.jpg":"480x480","k_14070320_340.jpg":"340x340","k_14070320_220.jpg":"220x220","o_14070320_1280.jpg":"1280x928","o_14070320_1024.jpg":"1024x742","o_14070320_640.jpg":"640x464","o_14070320_480.jpg":"480x348","o_14070320_340.jpg":"340x246","o_14070320_220.jpg":"220x159","h_14070320_1280.jpg":"1280x854","h_14070320_1024.jpg":"1024x683","h_14070320_640.jpg":"640x427","h_14070320_480.jpg":"480x320","h_14070320_340.jpg":"340x227","h_14070320_220.jpg":"220x147","pp_14070320_1280.jpg":"1006x1280","pp_14070320_1024.jpg":"805x1024","pp_14070320_640.jpg":"503x640","pp_14070320_480.jpg":"377x480","pp_14070320_340.jpg":"267x340","pp_14070320_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38198623 Threads: 3 Questions: 7085823720 Slow queries: 3297647 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608042081 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/futsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca-1048196 [printLink] => /sport/ostalo/futsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca-1048196?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 502197 [name] => 1. HMNL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 1-hmnl [link] => /tag/1-hmnl ) [1] => stdClass Object ( [id] => 320725 [name] => Olmissum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => olmissum [link] => /tag/olmissum ) [2] => stdClass Object ( [id] => 289086 [name] => Novo Vrijeme Apfel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => novo-vrijeme-apfel [link] => /tag/novo-vrijeme-apfel ) [3] => stdClass Object ( [id] => 418653 [name] => AFC Universitas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => afc-universitas [link] => /tag/afc-universitas ) [4] => stdClass Object ( [id] => 314981 [name] => Square Dubrovnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => square-dubrovnik [link] => /tag/square-dubrovnik ) [5] => stdClass Object ( [id] => 268956 [name] => crnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => crnica [link] => /tag/crnica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Futsal se vraća, a liga u kojoj su dalmatinski klubovi ponovno najveći favoriti je nikad jača [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3223 [name] => Vedran Babić [username] => vedran-babi [email] => vedran-babi@sd.hr [password] => $2y$10$gFbywjW2kBysaKj6dCiTgud8qVNSXexNmeoIhU6PTYn6haGvfmFjy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vedran-babic-3223 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1741 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ccae21fa2683b134c7ba8f9a8076c822?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/02/14070320.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/02/14070320.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Evo nam opet futsala, kreće nova sezona po mnogima najuzbudljivije i najizjednačenije lige momčadskog sporta u Hrvatskoj.

Nažalost, još neko vrijeme bez publike koja je svakako jedan od ključnih faktora njezine privlačnosti. Takva je odluka do daljnjega. Šteta. Ali, igrati se mora i hoće.

I odmah nas čekaju jake utakmice, već u prvom kolu. Dalmatinskih klubova ove je sezone šest nakon što je ispao Split, a u ljetnom prijelaznom roku svi su prvoligaši bili aktivni. Marljivo su slagali momčadi za ostvarenje svojih ciljeva. Meta je na leđima Olmissuma, aktualnog prvaka, Novo Vrijeme Apfel glavni je izazivač, ali pitat će se nešto i ostale. Samo neka bude što manje problema s koronavirusom i da se čim prije, makar u ograničenom kapacitetu, publika vrati na tribine. Ne tražimo mnogo, zar ne?

OLMISSUM

Ionako snažnu šampionsku momčad Olmissum je ovog ljeta dodatno pojačao Kristijanom Postružinom iz Uspinjače. Produženi su i ugovori Perišiću, Paviću i Juriću, što je jasan pokazatelj dugoročnih ambicija kluba, a kadru su priključeni perspektivni juniori Dujmović, Marić, Buljević i Zec. U uvertiri sezone Olmissum je osvojio Superkup porazivši u Omišu Uspinjaču, no unatoč tome trener Duje Maretić, perfekcionist kakav jest, nije bio previše zadovoljan. Svjestan je da njegova momčad nije izgledala kao inače, što je ipak bilo donekle i razumljivo s obzirom na to da se radilo o prvoj utakmici sezone. Napredak se očekuje već u prvoj ligaškoj utakmici protiv Crnice. Lani su u debitantskoj prvoligaškoj sezoni Omišani mogli igrati rasterećeni, no sada su kao prvaci oni lovina i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u toj novoj ulozi.

NOVO VRIJEME APFEL

Nakon dvije godine Makarani su prepustili status najbolje momčadi Olmissumu, ali su motivirani više nego ikad da trofej vrate u svoje prostorije. Poraz u finalu doigravanja baš ih je uzdrmao i natjerao na provjetravanje svlačionice. Otišli su Musinov, Lucas, Fideršek i Babić, vratio se Toni Jelavić, a stigao je i novi Brazilac Rodrigo koji tek mora dokazati da može zamijeniti Lucasa. Tu su i mladi Lasić i Gašpar koji se žele nametnuti, ali je prilično jasno da će njihove uloge biti sporedne. Cilj je jasan – osvojiti dvostruku krunu. Trener Teo Strunje, koji je Makarane i odveo do dva naslova prvaka, čovjek je koji to mora ostvariti.

SQUARE

Uvijek su Dubrovčani tu negdje, sastave dobru momčad, potentnu, ali nikako da im se stvari poslože i odu do kraja. Štoviše, već gotovo punih 20 godina nisu bili ni u finalu. Protekle dvije sezone padali su na polufinalnoj prepreci. Ove sezone ambicije im nisu toliko izražene budući da im je otišlo dosta važnih igrača. Nema više Đuraša, Micevskog, Daničića, Hrkača, Kuraje i Gašpara, pa ni trenera Despotovića koji je za sobom u Mantovu povukao dobar dio spomenutih igrača. Despotovića je na klupi naslijedio dosadašnji trener vratara Hans Matić, vratio se Gordan Duvančić, došao je reprezentativac Crne Gore Luka Vuletić, a ostao je i Pele što je svakako dobra vijest. Generalni je dojam da Square stvara temelje za momčad koja će biti konkurentna za vrh tek sljedeće sezone. Vidjet ćemo, možda nas razuvjere pa to naprave već ove sezone.

CRNICA

Kaže se da je u futsalu vratar pola momčadi. E, pa tu su polovicu Šibenčani riješili sjajno. Doveli su Franka Bilića umjesto također vrlo dobrog Finca Savolainena, no ni druga polovica momčadi nije loša. Dapače. Nije bilo previše odlazaka i dolazaka, kostur momčadi uglavnom je ostao na okupu, a zapravo je najvažnije za Crnicu što je trener ostao Mladen Perica koji uvijek uspije „iskemijati” nešto dobro. Štrla je zadovoljan odrađenim pripremama i siguran je da će Crnica opet pomrsiti račune mnogima. To je već učinila prošle sezone pobijedivši oba finalista (Olmissum i Novo Vrijeme). Upravo u Omišu otvaraju novu sezonu. Odmah najteži test u glavu, da vide gdje su.

VRGORAC

Vrgorački prvoligaš konsolidirao se nakon teškog ljeta, u prvom redu iz financijskog kuta gledanja. Nije bilo lako ni preživjeti brojne odlaske (braća Josip i Luka Suton, Jelavić, Odža, Sesar, trener Bebek...), no Vrgorčani, prkosni i borbeni kakvi jesu, opet su sastavili solidnu momčad. Ulogu trenera preuzeo je Krešimir Ćubelić koji je bio pomoćnik Strunji u Splitu, iz Uspinjače su stigli Vuković i Gudasić, iz velikog nogometa Mateo Roskam, vratio se Vojko Pervan, nakon određenog perioda neizvjesnosti ostao je i kapetan i vođa momčadi Duško Martinac... Nisu momci iz Tinova grada za otpis. Ipak, nadaju se da će se publika što prije vratiti u dvoranu jer bez nje praktički nemaju prednost domaćeg terena.

UNIVERSITAS

„Studenti” su prošle sezone jedva izborili ostanak porazivši Murter u doigravanju, ali su uvjereni kako im se ove sezone takav scenarij neće ponoviti. Ohrabreni velikim pojačanjem Ivom Jukićem na vratima, posegli su u dvorište gradskog rivala Splita i zgrabili trojicu mladih reprezentativaca Hrvatske – Filipa Kosora, Jakova Hrstića i Božu Sučića koji su pravi zalog za budućnost. Otišli su Trivković, Pavičić i Taći, a trener je i dalje Marin Mandić. Nadaju se manje stresnoj sezoni i ulasku u doigravanje, a u toj je fazi onda sve moguće. Slavni splitski futsal spao je ove sezone samo na jedno slovo u prvoj ligi. Ili da budemo posve precizni, na četiri slova. AFCU. Velika je to odgovornost za nebeskoplave.

---

Top tri transfera

1. Ivo Jukić (Prato - Universitas)

Dugo se šuškalo kako se legendarni vratar Ivo Jukić iz talijanskog Prata vraća u grad pod Marjanom, štoviše svi su bili uvjereni da će opet odjenuti dres Splita, kluba u kojem je odigrao preko 400 utakmica i stekao status legende, no dogodio se obrat! Jukić je potpisao za – Universitas. „Studenti” su ispadanjem Splita ostali jedini prvoligaš u gradu, a njihov se projekt Jukiću toliko svidio da im se odlučio priključiti. Pravi je to „kapitalac” u redovima AFCU-a kojim je nadoknađen odlazak Franka Bilića u Crnicu. „Juki” su 34 godine, sa 119 nastupa rekorder je hrvatske reprezentacije i ikona je ovog sporta u nas. O njegovoj kvaliteti, iskustvu i utjecaju ne treba ni pričati. Uz ulogu vratara prve momčadi Jukić će u klubu biti i trener kadeta, kao i svih vratara u mlađih uzrasnih kategorija.

2. Franko Bilić (Universitas - Crnica)

Proteklih godina Bilić je kao ponajbolji hrvatski vratar (neki će reći i najbolji) bio više od pola momčadi Universitasa. Njegove su obrane nosile cijeli kolektiv, no ovog se ljeta odlučio preseliti nešto sjevernije, u redove Crnice, pod skute trenera Mladena Perice Štrle. To je jasan pokazatelj ambicija šibenskog kluba kojemu je Bilić bio želja i prošle godine, ali se tek uoči ove sezone posao realizirao. Čekali su i dočekali Franka. Gdje god je igrao, 32-godišnji čuvar mreže bi isporučio. Za očekivati je da će tako biti i u Crnici gdje će uskočiti na mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom finskog vratara Juhe Mattija Savolainena.

3. Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka - Olmissum)

Jedan od zaštitnih znakova Uspinjače pridružio se prvaku Olmissumu. Brzo se uklopio, a kako i neće. Kad si znalac, lako ćeš se uklopiti u svaku dobru momčad. Postružin je hrvatski reprezentativac, a iako mu je samo 25 godina već je skupio bogato međunarodno iskustvo igrajući u Sloveniji, Španjolskoj i Francuskoj, dok je u Hrvatskoj igrao još za Alumnus (s kojim je osvojio naslov prvaka države) i Nacional.

- Želim osvojiti sve trofeje i s Olmissumom ostaviti trag u Europi. Vjerujem da ćemo to i napraviti – jasno je izrazio ambicije Postružin koji je potpisao na dvije godine. Njegova bi kvaliteta trebala nadograditi već ionako dobro popunjen roster omiškog sastava.

---

---

Format lige

Format aktualne sezone gotovo je u svemu identičan lanjskom, koji se zbog koronavirusa promijenio, odnosno skraćeno mu je doigravanje. Dakle, u ligi je 10 klubova koji igraju dvokružno (18 kola). Novi je prvoligaš povratnik Osijek, a Split je ispao u niži rang. U drugom dijelu prvenstva ide se u doigravanje u kojem sudjeluje prvih osam momčadi u poretku. Četvrtfinala i polufinala igraju se na dvije dobivene utakmice, a finale na tri. Posljednjeplasirani klub izravno ispada, dok pretposljednji ide u Ligu za popunu s prvacima triju drugoligaških skupina. Te četiri momčadi će kroz dvokružni sistem (6 kola) tražiti dvije ulaznice za Prvu ligu. 

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/futsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca-1048196 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bfedb3d759bfcf819b734057f01a95992b8cce2c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Futsal+se+vra%C4%87a%2C+a+liga+u+kojoj+su+dalmatinski+klubovi+ponovno+najve%C4%87i+favoriti+je+nikad+ja%C4%8Da&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Ffutsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca-1048196 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Ffutsal-se-vraca-a-liga-u-kojoj-su-dalmatinski-klubovi-ponovno-najveci-favoriti-je-nikad-jaca-1048196 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Ostalospektakl

Futsal se vraća, a liga u kojoj su dalmatinski klubovi ponovno najveći favoriti je nikad jača

2. listopada 2020. - 14:20

Evo nam opet futsala, kreće nova sezona po mnogima najuzbudljivije i najizjednačenije lige momčadskog sporta u Hrvatskoj.

Nažalost, još neko vrijeme bez publike koja je svakako jedan od ključnih faktora njezine privlačnosti. Takva je odluka do daljnjega. Šteta. Ali, igrati se mora i hoće.

I odmah nas čekaju jake utakmice, već u prvom kolu. Dalmatinskih klubova ove je sezone šest nakon što je ispao Split, a u ljetnom prijelaznom roku svi su prvoligaši bili aktivni. Marljivo su slagali momčadi za ostvarenje svojih ciljeva. Meta je na leđima Olmissuma, aktualnog prvaka, Novo Vrijeme Apfel glavni je izazivač, ali pitat će se nešto i ostale. Samo neka bude što manje problema s koronavirusom i da se čim prije, makar u ograničenom kapacitetu, publika vrati na tribine. Ne tražimo mnogo, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:15