StoryEditorOCM
Ostaloispred stadiona

Opet navijački neredi u Ateni, policajac hospitaliziran, oglasio se grčki premijer, stižu nove mjere

10. prosinca 2023. - 15:07

Jedva 18-godišnji Grk uhićen je jer je bacio zapaljivu napravu  koja je teško ozlijedila policajca tijekom sukoba huligana na rubu odbojkaškog derbija Olympiakosa i Panathinaikosa u četvrtfinalu Kupa, objavila je grčka policija u nedjelju.

Policajac star 31 godinu, pogođen je u bedro, odmah je hospitaliziran zbog krvarenja, a njegovo je zdravstveno stanje još uvijek "kritično". Nasilje se dogodilo ispred stadiona Melina Merkouri u Rentisu, predgrađu Atene.

"Huligani su izašli sa stadiona i prijeteći prema policijskim službenicima gađali ih predmetima, kamenjem i raketama, pri čemu je jedan policijski službenik teško ozlijeđen", priopćila je policija u petak.

Suzavac koji je ispalila policija proširio se unutar sportske dvorane, prisilivši igrače da se vrate u svlačionicu. Trajno prekinut, susret dvaju velikih rivala odgođen je za kasniji datum.

Policija je nakon toga uhitila više od 400 osoba, od kojih je većina puštena u subotu.

Premijer Kyriakos Mitsotakis izrazio je u nedjelju na svom Facebook računu "svoj bijes" zbog "zločinačkog napada" na policajca.Zajamčio je "nastavak borbe njegove vlade protiv nasilja u sportu" i "protiv svih onih koji ga potiču ili toleriraju".

U ponedjeljak će vlada objaviti nove mjere za suzbijanje ponavljajućeg nasilja u sportu u Grčkoj koje često uzrokuje žrtve.

Vlada je prošle godine povećala maksimalnu zatvorsku kaznu sa šest mjeseci na pet godina za počinitelje nereda, ali nije uspjela smanjiti broj nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:50