stdClass Object ( [id] => 176669 [title] => Ratko Rudić: Volio bih ostati hrvatski izbornik [alias] => ratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Boga iz Bazena pronašli smo u Mrzloj Vodici do koje se dolazi preko Gorskog Raja. Gorski Raj i Mrzla Vodica, za one koji ne znaju, mala su mjesta u Gorskom kotaru, a tko je Bog iz Bazena - to znaju svi. U planinsku kuću od drvenih oblica koju je sagradio na zemlji svojih djedova u selu gdje žive samozatajni i nenametljivi susjedi, pobjegao je od vreve zagrebačke Ilice. Ni slab, gotovo nikakav signal koji dobiva mobitel na tom području, nije ga uspio spasiti od novinara koja ga zadnjih dana opsjedaju.

- Imam kave, ali je ne znam skuhat, s čime da vas ponudim, nisam stigao ništa kupiti. Tek sam bio stigao, pa otputovao, pa se opet vratio ovdje, onda se pakiram za Cres, pa ću malo do Dugog otoka. Još se nisam uspio početi odmarati - priznaje izbornik Ratko Rudić, otpuhujući umorno prvi dim kubanke.

Ono malo slobodnog vremena što mu je preostalo potrošio je opet na sport. U miru je pogledao nastupe hrvatskih sportaša na OI-ju i pobjedničku utrku Usaina Bolta na 100 metara.

Cijeli život i sam, primjećujemo, nekamo juri. Rodni Beograd napustio je s dvije godine, pa doselio u Rijeku, odatle u Zadar, pa u Split, vratio se potom u Beograd zaigravši za Partizan, skrasio se u Zagrebu, a opet se osjeća Splićaninom.

- Otac je iz Dicma kraj Splita, po očevoj strani svi su tamo, to je moj dalmatinski dio, mama mi je ovdje rođena, u Mrzloj Vodici. Ja sam mješavina Dalmatinca i Goranina. Smatram se proizvodom splitske sportske škole, tamo sam počeo kao igrač i reprezentativac, poslije sam otišao u Beograd. Živio sam u Zagrebu, ali sam igrao u Splitu. Teško je to sada objasniti, završio sam u Zagrebu i najviše prijatelja imam u Zagrebu... Recimo to ovako: školski se smatram Zagrepčaninom , a sportski Splićaninom - pokušao je objasniti najbolji vaterpolo trener na svijetu gdje je doma.

Umalo rukometaš

U medijima se dosta pisalo da je umalo postao rukometaš. Priznaje da je koketirao s rukometom, ali napominje da je aktivnije trenirao košarku, i to u Zagrebačkom klubu Volovčica.

- Na rukomet sam išao s prijeteljima koji su tada trenirali rukomet, Gazivoda, Rudi Carek, kod njega bi igrali. I Gips (Ante Kostelić op.a.) je bio s nama, baš me nazvao neki dan, pa kaže da se sjeća kako smo haklali rukomet i kako sam igrali dobro u obrani, da sam to preslikao na vaterpolo - smije se Rudić komentaru svojeg prijatelja, također vrsnog trenera, dodajući da je u tom sportu igrao vanjskog.

Vi ste, znači, bili Blaženko Lacković?

- Ma, ni blizu njega - odgovara Rudić.

Rezultat Blaženka Lackovića i njegove klape na OI-ju u Londonu nazvao je velikim. Napominje da su oni turnir odigrali odlično i bili uvjerljivi u svim utakmicama, osim u jednoj.

- Mi smo taj problem imali u Pekingu. To je više jedan psihološki problem, ali takve se stvari događaju, u sportu je to tako. Po meni, rezultat je veliki - zaključuje trener.

S takvim blokadama u glavama igrača i sam se susreće, zbog čega je dosta radio sa sportskim psiholozima.

- Svaki dan učim nešto novo, pa neki puta i od igrača, to je svakodnevni rad. Nastojim kod igrača takvo raspoloženje da oni upravljaju svojim ponašanjem i da sami drže tu tenziju čitam cijelog turnira, što nije lako, jer dolaze sve teže utakmice. Igrači se moraju štititi od velikog stresa - zaključuje Rudić.

Visoka motivacija

Nije ga bilo straha lošeg otvaranje protiv Talijana u finalnoj utakmici OI.

- Postoji samo krajnji rezultat. Masu svojih zlatnih medalja osvojio sam upravo gubeći utakmice, i to gubeći po tri ili četiri razlike pri kraju utakmice, pa bi opet sve nadoknadili. Važno je da su igrači uvjereni u igru, da postoji kohezija, da sve funkcionira kako mi hoćemo. Ali to je sport, velike utakmice se igraju i s velikim greškama, i druge ekipe su pod tenzijom.
Moji igrači su to razumijeli, to talijansko vodstvo nije predstavljalo ništa zabrinjavajuće. Je li mi nakon svega pao teret s leđa? Nije, jer ga nisam ni imao. Imam rezultata iza sebe, pa ne nosim nikakav teret, ali zato da veliku želju da se ostvari dobar rezultat, kada se ostvari, to je potvrda rada i nekih odluka - priča Rudić.

Ali, kako se motivirati nakon što osvojiš sve što se osvojiti može?

- Mogao sam reći i 1988. da mi je dosta jer sam tada osvojio sve, ili 1993. I 1994., ali čim sam tu, znači da sam imao motivaciju. Trener ne možeš biti ako ne nosiš neku energiju ili visoku motivaciju. Motivacija je uvijek jedan novi projekt, želiš taj projekt dovest do kraja, kao sada, to uzbuđuje, veseli...- kaže on.

Ma, kakav Brazil

Na pitanje što će dalje, odlazi li ili ostaje, nije imao dvojbi.

- Pa, naravno da ostajem. Nisam dobio nikakvu ponudu iz Brazila, ne znam odakle to. Čak i da jesam, nije bitno, jer ostajem. Hoću li i dalje biti izbornik? Sada ću odmoriti, a nakon toga idem u Savez, pa ćemo zajednički odlučiti - rekao je izbornik Rudić.

Teško se oteti dojmu da on i dalje želi biti prvi čovjek Dupina. Sastanak u Savezu trebao bi biti samo formalne prirode. U idućem ciklusu kostur momčadi trebao bi biti nepromijenjen.

- Zna se da sigurno odlaze Barać i Hinić, za druge ne znam. Oni su odigrali kvalitetno, bez obzira na godine. Dokaz su da, ako se živi sportski, ako se ima motiva i glava je čista, onda se može.. Taj spoj mladosti i iskustva može biti snažan poticaj za momčad. I onda dolaze rezultati - kaže izbornik.

A nakon rezultata stotine čestitki iz svih dijelova svijeta.

- Da, strašno puno sam ih primio iz Italije i Amerike. Nisam od onih koji pate na imena. Najdraže su mi od meni najbližih osoba, iako svima zahvaljujem.

MARIO PUŠIĆ
FOTO: ROBERT FAJT / CROPIX

Rudićevi trofeji izloženi u Hrvatskom sportskom muzeju

Usprkos četrdesetak medalja sa važnih vaterpolskih natjecanja, Ratko Rudić ne čuva niti jedno odličje:

- Svoje trofeje poklonio sam Hrvatskom sportskom muzeju. Malo je nepravedno da mi treneri na OI uopće ne dobijamo medalje, to pokazuje konzervativnost Međunarodnog olimpijskog odbora. Ovaj puta smo prvi puta polagali prisegu, donedavno smo bili potpuno nepoželjni.

Isto tako, iako se dugo bavio slikarstvo, na zidu njegove kuće nijedna od slika koje krase zidove, nije njegova:

- Ne bavim se više slikanjem, nemam vremena, možda ću kasnije. Dok sam bio mlađi studirao sam arhitekturu, mislio sam upisati i Likovnu akademiju, ali.. Tko zna, možda mi dođe volja, to je nešto što može dobro ispuniti čovjeka.

Vaterpolu treba više medijske pažnje

Iako je najtrofejniji, vaterpolo nije i najpopularniji hrvatski momčadski sport.

- Ne smeta me to. Nemam nikada naviku da se uspoređujem s drugim sportovima. Smeta mi što vatrepolo ne dobija dovoljnu medijsku pažnju u odnosu na druge. Svjetske i europske vaterpolo federacije nisu uspjele stvoriti marketinški okvir gdje bi vaterpolo postavili na mjesto gdje on može biti interesantan. Slaba je televizičnost vaterpola, ali u Londonu imamo fantastične HD snimke vaterpola, šum vode, napore igrača. Svi koji dođu uživo, uživaju u vaterpolu.

Malo smo limitirani, igramo u bazenima, a ne na ledinama, igrači nose kapice, pa nisu toliko prepoznatljivi. Ali, mediji bi morali voditi više brige, vatrepolo je jedan od najstarih sportova na OI s fantastičnim rezultatima, dakle imamo rezultate, imamo interes, pa ne vidim razloga zašto ne bi i medijska pažnja bila onakva kakvu zaslužujemo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ratko Rudić se nakon Londona opušta u miru goranskog sela Mrzla Vodica gdje ima vikendicu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => posejdon iz bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-08-18 16:52:21 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-08-19 12:29:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-08-19 12:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8224 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/08/18/PSD/rud00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x430" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4324868 Threads: 4 Questions: 135151304 Slow queries: 57930 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4055606 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 43 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/ratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik-176669 [printLink] => /sport/ostalo/ratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik-176669?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 158544 [name] => RatkoRudić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ratkorudic [link] => /tag/ratkorudic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ratko Rudić se nakon Londona opušta u miru goranskog sela Mrzla Vodica gdje ima vikendicu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => posejdon iz bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ratko Rudić: Volio bih ostati hrvatski izbornik [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-03-49-11-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/08/18/PSD/rud00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/08/18/PSD/rud00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Boga iz Bazena pronašli smo u Mrzloj Vodici do koje se dolazi preko Gorskog Raja. Gorski Raj i Mrzla Vodica, za one koji ne znaju, mala su mjesta u Gorskom kotaru, a tko je Bog iz Bazena - to znaju svi. U planinsku kuću od drvenih oblica koju je sagradio na zemlji svojih djedova u selu gdje žive samozatajni i nenametljivi susjedi, pobjegao je od vreve zagrebačke Ilice. Ni slab, gotovo nikakav signal koji dobiva mobitel na tom području, nije ga uspio spasiti od novinara koja ga zadnjih dana opsjedaju.

- Imam kave, ali je ne znam skuhat, s čime da vas ponudim, nisam stigao ništa kupiti. Tek sam bio stigao, pa otputovao, pa se opet vratio ovdje, onda se pakiram za Cres, pa ću malo do Dugog otoka. Još se nisam uspio početi odmarati - priznaje izbornik Ratko Rudić, otpuhujući umorno prvi dim kubanke.

Ono malo slobodnog vremena što mu je preostalo potrošio je opet na sport. U miru je pogledao nastupe hrvatskih sportaša na OI-ju i pobjedničku utrku Usaina Bolta na 100 metara.

Cijeli život i sam, primjećujemo, nekamo juri. Rodni Beograd napustio je s dvije godine, pa doselio u Rijeku, odatle u Zadar, pa u Split, vratio se potom u Beograd zaigravši za Partizan, skrasio se u Zagrebu, a opet se osjeća Splićaninom.

- Otac je iz Dicma kraj Splita, po očevoj strani svi su tamo, to je moj dalmatinski dio, mama mi je ovdje rođena, u Mrzloj Vodici. Ja sam mješavina Dalmatinca i Goranina. Smatram se proizvodom splitske sportske škole, tamo sam počeo kao igrač i reprezentativac, poslije sam otišao u Beograd. Živio sam u Zagrebu, ali sam igrao u Splitu. Teško je to sada objasniti, završio sam u Zagrebu i najviše prijatelja imam u Zagrebu... Recimo to ovako: školski se smatram Zagrepčaninom , a sportski Splićaninom - pokušao je objasniti najbolji vaterpolo trener na svijetu gdje je doma.

Umalo rukometaš

U medijima se dosta pisalo da je umalo postao rukometaš. Priznaje da je koketirao s rukometom, ali napominje da je aktivnije trenirao košarku, i to u Zagrebačkom klubu Volovčica.

- Na rukomet sam išao s prijeteljima koji su tada trenirali rukomet, Gazivoda, Rudi Carek, kod njega bi igrali. I Gips (Ante Kostelić op.a.) je bio s nama, baš me nazvao neki dan, pa kaže da se sjeća kako smo haklali rukomet i kako sam igrali dobro u obrani, da sam to preslikao na vaterpolo - smije se Rudić komentaru svojeg prijatelja, također vrsnog trenera, dodajući da je u tom sportu igrao vanjskog.

Vi ste, znači, bili Blaženko Lacković?

- Ma, ni blizu njega - odgovara Rudić.

Rezultat Blaženka Lackovića i njegove klape na OI-ju u Londonu nazvao je velikim. Napominje da su oni turnir odigrali odlično i bili uvjerljivi u svim utakmicama, osim u jednoj.

- Mi smo taj problem imali u Pekingu. To je više jedan psihološki problem, ali takve se stvari događaju, u sportu je to tako. Po meni, rezultat je veliki - zaključuje trener.

S takvim blokadama u glavama igrača i sam se susreće, zbog čega je dosta radio sa sportskim psiholozima.

- Svaki dan učim nešto novo, pa neki puta i od igrača, to je svakodnevni rad. Nastojim kod igrača takvo raspoloženje da oni upravljaju svojim ponašanjem i da sami drže tu tenziju čitam cijelog turnira, što nije lako, jer dolaze sve teže utakmice. Igrači se moraju štititi od velikog stresa - zaključuje Rudić.

Visoka motivacija

Nije ga bilo straha lošeg otvaranje protiv Talijana u finalnoj utakmici OI.

- Postoji samo krajnji rezultat. Masu svojih zlatnih medalja osvojio sam upravo gubeći utakmice, i to gubeći po tri ili četiri razlike pri kraju utakmice, pa bi opet sve nadoknadili. Važno je da su igrači uvjereni u igru, da postoji kohezija, da sve funkcionira kako mi hoćemo. Ali to je sport, velike utakmice se igraju i s velikim greškama, i druge ekipe su pod tenzijom.
Moji igrači su to razumijeli, to talijansko vodstvo nije predstavljalo ništa zabrinjavajuće. Je li mi nakon svega pao teret s leđa? Nije, jer ga nisam ni imao. Imam rezultata iza sebe, pa ne nosim nikakav teret, ali zato da veliku želju da se ostvari dobar rezultat, kada se ostvari, to je potvrda rada i nekih odluka - priča Rudić.

Ali, kako se motivirati nakon što osvojiš sve što se osvojiti može?

- Mogao sam reći i 1988. da mi je dosta jer sam tada osvojio sve, ili 1993. I 1994., ali čim sam tu, znači da sam imao motivaciju. Trener ne možeš biti ako ne nosiš neku energiju ili visoku motivaciju. Motivacija je uvijek jedan novi projekt, želiš taj projekt dovest do kraja, kao sada, to uzbuđuje, veseli...- kaže on.

Ma, kakav Brazil

Na pitanje što će dalje, odlazi li ili ostaje, nije imao dvojbi.

- Pa, naravno da ostajem. Nisam dobio nikakvu ponudu iz Brazila, ne znam odakle to. Čak i da jesam, nije bitno, jer ostajem. Hoću li i dalje biti izbornik? Sada ću odmoriti, a nakon toga idem u Savez, pa ćemo zajednički odlučiti - rekao je izbornik Rudić.

Teško se oteti dojmu da on i dalje želi biti prvi čovjek Dupina. Sastanak u Savezu trebao bi biti samo formalne prirode. U idućem ciklusu kostur momčadi trebao bi biti nepromijenjen.

- Zna se da sigurno odlaze Barać i Hinić, za druge ne znam. Oni su odigrali kvalitetno, bez obzira na godine. Dokaz su da, ako se živi sportski, ako se ima motiva i glava je čista, onda se može.. Taj spoj mladosti i iskustva može biti snažan poticaj za momčad. I onda dolaze rezultati - kaže izbornik.

A nakon rezultata stotine čestitki iz svih dijelova svijeta.

- Da, strašno puno sam ih primio iz Italije i Amerike. Nisam od onih koji pate na imena. Najdraže su mi od meni najbližih osoba, iako svima zahvaljujem.

MARIO PUŠIĆ
FOTO: ROBERT FAJT / CROPIX

Rudićevi trofeji izloženi u Hrvatskom sportskom muzeju

Usprkos četrdesetak medalja sa važnih vaterpolskih natjecanja, Ratko Rudić ne čuva niti jedno odličje:

- Svoje trofeje poklonio sam Hrvatskom sportskom muzeju. Malo je nepravedno da mi treneri na OI uopće ne dobijamo medalje, to pokazuje konzervativnost Međunarodnog olimpijskog odbora. Ovaj puta smo prvi puta polagali prisegu, donedavno smo bili potpuno nepoželjni.

Isto tako, iako se dugo bavio slikarstvo, na zidu njegove kuće nijedna od slika koje krase zidove, nije njegova:

- Ne bavim se više slikanjem, nemam vremena, možda ću kasnije. Dok sam bio mlađi studirao sam arhitekturu, mislio sam upisati i Likovnu akademiju, ali.. Tko zna, možda mi dođe volja, to je nešto što može dobro ispuniti čovjeka.

Vaterpolu treba više medijske pažnje

Iako je najtrofejniji, vaterpolo nije i najpopularniji hrvatski momčadski sport.

- Ne smeta me to. Nemam nikada naviku da se uspoređujem s drugim sportovima. Smeta mi što vatrepolo ne dobija dovoljnu medijsku pažnju u odnosu na druge. Svjetske i europske vaterpolo federacije nisu uspjele stvoriti marketinški okvir gdje bi vaterpolo postavili na mjesto gdje on može biti interesantan. Slaba je televizičnost vaterpola, ali u Londonu imamo fantastične HD snimke vaterpola, šum vode, napore igrača. Svi koji dođu uživo, uživaju u vaterpolu.

Malo smo limitirani, igramo u bazenima, a ne na ledinama, igrači nose kapice, pa nisu toliko prepoznatljivi. Ali, mediji bi morali voditi više brige, vatrepolo je jedan od najstarih sportova na OI s fantastičnim rezultatima, dakle imamo rezultate, imamo interes, pa ne vidim razloga zašto ne bi i medijska pažnja bila onakva kakvu zaslužujemo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/ratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik-176669 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ce3ac8d90ab20f487c228411b06fe96e202ae5fd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ratko+Rudi%C4%87%3A+Volio+bih+ostati+hrvatski+izbornik&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik-176669 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fratko-rudic-volio-bih-ostati-hrvatski-izbornik-176669 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ratko Rudić se nakon Londona opušta u miru goranskog sela Mrzla Vodica gdje ima vikendicu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => posejdon iz bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostaloposejdon iz bazena

Ratko Rudić: Volio bih ostati hrvatski izbornik

Piše PSD.
19. kolovoza 2012. - 14:59
Boga iz Bazena pronašli smo u Mrzloj Vodici do koje se dolazi preko Gorskog Raja. Gorski Raj i Mrzla Vodica, za one koji ne znaju, mala su mjesta u Gorskom kotaru, a tko je Bog iz Bazena - to znaju svi. U planinsku kuću od drvenih oblica koju je sagradio na zemlji svojih djedova u selu gdje žive samozatajni i nenametljivi susjedi, pobjegao je od vreve zagrebačke Ilice. Ni slab, gotovo nikakav signal koji dobiva mobitel na tom području, nije ga uspio spasiti od novinara koja ga zadnjih dana opsjedaju.

- Imam kave, ali je ne znam skuhat, s čime da vas ponudim, nisam stigao ništa kupiti. Tek sam bio stigao, pa otputovao, pa se opet vratio ovdje, onda se pakiram za Cres, pa ću malo do Dugog otoka. Još se nisam uspio početi odmarati - priznaje izbornik Ratko Rudić, otpuhujući umorno prv...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 05:49