StoryEditorOCM
Ostalobravo

Sjajan rezultat za hrvatski boks: Luka Pratljačić nokautom osigurao medalju na Europskom prvenstvu

Piše SPORT SD
22. travnja 2024. - 12:07

U nedjelju, 21. travnja 2024. na Europskom boksačkom prvenstvu u Beogradu nastupila su šestorica hrvatskih reprezentativaca. Uz osigurano odličje i polufinale Osječanina Luke Pratljačića u superteškoj +92 kg kategoriji, Nikica Radonić izborio je borbu za medalju u četvrtfinalu cruiser kategorije do 86 kg.

Četvorica naših predstavnika, svi debitanti na Europskom seniorskom prvenstvu, završili su nastupe u osmini finala.

Osječki div, superteškaš Luka Pratljačić (26), ‘Gunner’ (Topnik) iz Juga II, trijumfom u četvrtfinalu osigurao je mjesto na postolju na Europskom prvenstvu u Beogradu, svoje prvo veliko europsko odličje!

Luka je s dosadašnja dva trijumfa na EP-u u Beogradu osigurao i prvu medalju ikada s europskih prvenstava za svoj Osijek i svoje Osječane koji su ga došli bodriti u velikom broju na tribine Dvorane Aleksandra Nikolića!

Luka je u četvrtfinalu prekidom u drugoj rundi, nokautom nakon razornog lijevog aperkata u tijelo, srušio Crnogorca Dilana Prasovića, boksača koji se posvetio profesionalnim nastupima i dosad je skupio 17 profi- mečeva!

Naš prvak dominantno je sa 5:0 riješio prvu rundu, Crnogorac se povlačio i čuvao glavu od Lukine ljevice, a odmah početkom druge runde, sijevnuo je strašni aperkat u pleksus nakon kojeg se Prasović više nije mogao dignuti na noge

Luka će se u polufinalu Europskog prvenstva boriti u četvrtak, 25. travnja protiv domaćeg favorita Dušana Veletića, prijatelja i sparing-partnera koji ga je nedavno zaustavio na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji!

U Beogradu slijedi prilika za veliki revanš!

Pratljačić se u prvoj borbi u Beogradu već revanširao Azerbajdžancu Abdullayevu i s impresivnom pobjedom nad Crnogorcem Prasovićem najavio pohod do najvišeg mjesta na Europskom prvenstvu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 12:07