Sport Rukomet

iskorak u karijeri

Doznajemo tko će biti Červarova ‘desna ruka’

iskorak u karijeri

Sutra, točno u podne, kod O.K. Panorame u Zagrebu, Lino Červar će biti predstavljen novim izbornikom hrvatskih rukometaša. To je već poznata stvar nakon što je Mago di Umago raskinuo ugovor s Makedoncima, ništa nova.

No, ono što se još ne zna, a ipak intrigira (rukometnu) javnost, jest ime Linovog pomoćnika. Ono što su mu nekoć bili Irfan Smajlagić i Slavko Goluža. Kuloari šuškaju, nagađaju, desetak je imena u igri, svatko ima svoga favorita, svatko svoga... kandidata... hvali.

Neki vide Golužu uz bok Červaru, drugi misle da je Vlado Šola taj, treći bi rado u toj ulozi vidjeli Zlatka Saračevića, a i imena poput Smajlagića i Perkovca nezaobilazna su kad se povedu razgovori na ovu temu, neki će potegnuti ime i Petra Metličića... ... a ja ću ono – Hrvoja Horvata. Pa kud puklo da puklo. Dikod uđe, dikod ne uđe.

No, Horvat je taj, uvjeravaju me. Hrvoje Horvat dobro je poznato rukometno ime, s tim da je ovo sin legendarnog Cvebe iz Bjelovara.

Sina isto zovu Cveba, kao igrač bio je više nego solidan srednji vanjski, a kao trener vodio je Dubravu, Nexe i našu juniorsku reprezentaciju. Izgleda da je došlo vrijeme za novi iskorak u karijeri, da će Cveba junior biti prvi Linov suradnik.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet