Sport Rukomet

ep za rukometašice

Novi poraz Hrvatske: bliže su povratku kući, nego plasmanu u drugi krug

ep za rukometašice

U susretu 2. kola C skupine europskog prvenstva u Francuskoj, hrvatske rukometašice izgubile su od Mađarske 18-24 (9-12) upisavši i drugi poraz nakon kojeg su sve dalje od plasmana u dugi krug natjecanja.

Nakon što su EP otvorile porazom od Španjolske sa 18-25, odabranice izbornika Nenada Šoštarića doživjele su poraz i od Mađarske.

Mađarice su bile najizgledniji kandidat u skupini kojemu možemo otkinuti bodove, ali nažalost naše djevojke nisu uspjele.

Mađarska je povela 4-1, te 7-2. Hrvatska je u 20. minuti igre uspjela smanjiti na dva gola zaostatka (6-8), no Mađarice su serijom 3-0 pobjegle na +5 (11-6). Do poluvremena su hrvatske rukometašice uspjela smanjiti na tri gola minusa (10-13).

Mađarice su bolje otvorile i nastavak susreta. Zabile su prva tri gola za velikih 16-10. U 43. minuti imale su sedam golova prednosti (19-12), a minutu kasnije i +8 (20-12). Na koncu susret je završio pobjedom mađarske vrste 24-18.

U posljednjem susretu u skupini Hrvatska će za dva dana igrati protiv Nizozemske koja je u prvom kolu pobijedila Mađarsku s tri gola razlike.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet