StoryEditorOCM
RukometIma se, ne može se

Crno tržište divlja, pred ključnu utakmicu Hrvatske cijene u švercu otišle u nebo, karta skuplja od Hajdukove pretplate

15. siječnja 2024. - 13:22

Pred ključni susret reprezentacije Hrvatske u zadnjem kolu prvog dijela grupne faze Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj, okršaj s Rumunjskom, cijene ulaznica na crnom tržištu divljaju. Već neko vrijeme nema više ulaznica u slobodnoj prodaji, izuzev onih za VIP ložu, a unatoč razočaravajućih tek 28:28 s Austrijom odletjele su cijene u nebo. Doduše, taj je rezultat poslije euforije nakon demoliranja Španjolske dao i na važnosti ovom susretu u kojima izabranicima Gorana Perkovca sada nasušno treba pobjeda.

Ulaznice se prodaju preko društvenih mreža i internetskih oglasnika. Na jednom vrlo popularnom hrvatskom internetskom oglasniku pronašli smo oglas u kojem se dvije dnevne ulaznice za utorak za Mannheim prodaju po više nego dvostrukoj cijeni od nominalne. Dvije ulaznice prodaju se za 400 eura, dakle za 200 eura po ulaznici. Cijena je fiksna. A nominalno su te ulaznice prve kategorije u redovnoj prodaji stajale 89 eura.

Doduše to su dnevne karte za utorak, s njima se mogu pogledati susreti Hrvatska-Rumnjuska i Austrija-Španjolska, ali svejedno je to paprena cijena, pogotovo za prosječni hrvatski džep. Naime, skuplje košta jedna ulaznica nego sezonska pretplata za Hajduk za istočnu tribinu! Naime, pretplata za istok Poljuda za ovu sezonu koštala je samo 160 eura (a za zapad 200 eura). 

image

Dnevna ulaznica za dva susreta, među kojima i onaj Hrvatske i Rumunjske

Screenshot/Njuškalo.hr

Dnevne ulaznice za prvi dio grupne faze u Mannheimu koštale su od 19 do 89 eura. Ostale su za sutrašnji program u Mannheimu u slobodnoj (online) prodaji samo VIP ulaznice tzv. Sky Lounge po cijeni od čak 330 eura po ulaznici.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 10:31