StoryEditorOCM
RukometPADA ODLUKA

Hrvatska bi uskoro mogla ostati bez izbornika: loš nastup na Euru je razlog, sada postoje dvije opcije

Piše Predrag Žukina/SN
6. veljače 2024. - 16:26

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon lošeg nastupa na EP-u u Njemačkoj očekuje još jedno važno "natjecanje" u istoj zemlji. Čak i važnije od siječanjskog EP-a. Hrvatska je bila jedan od kandidata za domaćinstvo olimpijskog kvalifikacijskog turnira, no IHF je odlučio prednost dati Njemačkoj te će naši rukometaši vizu za Pariz tražiti u ZAG Areni u Hannoveru protiv Austrije, Njemačke i Alžira od 14.-17. ožujka. Prava šteta, neće se igrati u Areni Zagreb, nego u ZAG Areni u Hannoveru.

Vezano uz to, a dotad je, nažalost, ostalo jako malo vremena, u srijedu će se u Zagrebu u uredima HRS-a održati "uvertira u ekspediciju Hannover". Odvit će se prava mala drama i najvjerojatnije ispisati nova stranica hrvatske rukometne povijesti. Izbornik Goran Perkovac nije se proslavio u Mannheimu i Kölnu 11. mjestom čime je nastavljen loš niz rezultata nakon 2020. - 15. mjesta na SP-u u Egiptu 2021., osmog mjesta EP-u u Mađarskoj i Slovačkoj, te devetog na zadnjem SP-u u Poljskoj i Švedskoj i on je možda "pokojni" već nakon samo jednog velikog natjecanja, pišu Sportske novosti.

On je predao svoje izvješće HRS-u, a Upravni odbor će u srijedu odlučiti - što i kako dalje. S njim kao izbornikom, s nekim novim iz "domaće ergele" ili strancem? Samo su dvije generalno glavne opcije - Perkovac ostaje i Perkovac odlazi. Ako Odbor odluči da on nije zadovoljio, otvaraju se opet dvije mogućnosti - imenovat će se domaći ili neki trener stranac. Među domaćima se kao prvi spominju Slavko Goluža i Nenad Šoštarić, a ako je red došao na nekog stranca, nakon 30 godina posezanja u domaću struku, prvi su kandidati Veselin Vujović, odnosno Španjolac Xavi Pascual, trener Dinama iz Bukurešta i izbornik Rumunjske. Tako barem kažu kuloari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:22