StoryEditorOCM
Rukometuoči okupljanja

Šola u problemima, Crnogorci se bune, pale su i teške riječi: ‘Dok je on izbornik, ja ne igram‘

Piše Sport SD
7. ožujka 2024. - 12:23

Rukometna reprezentacija Crne Gore okuplja se u ponedjeljak, u programu su dvije utakmice protiv Gruzije u sklopu priprema za doigravanje za Svjetsko prvenstvo. Proslavljeni vratar hrvatske reprezentacije, a danas izbornik Crne Gore, Vlado Šola suočava se s problemima uoči okupljanja.

Našao se Hrvat na udaru žestokih kritika, kako pišu tamošnji mediji, reprezentativci Božo Anđelić i Miloš Božović obavijestili su Šolu da na njih ne računa, poručili su da se neće odazivati sve dok je on na klupi.

- U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobivaju ništa, stalno se trebaju dokazivati kojima od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sljedećim činjenicama: Izborniku reprezentacije rekao sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim surađivati s osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno, da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo nabolje. I umjesto da to bude alarm za čelnike Rukometnog saveza Crne Gore, oni ostaju nijemi bez bilo kakve reakcije i poduzimanja potrebnih mjera.

image
Damir Škomrlj/Cropix

- Naravno, s izbornikom koji se previše ne miješa u svoj posao ne mogu dalje surađivati. Poznato je svim igračima da je ne tako rijetko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija izbornik prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije. Rukometni savez Crne Gore probleme igrača s kojima se suočavaju gura posljednjih deset godina "pod tepih" zbog navodnog mira u kući, ne zanimaju ih pitanja vezana za sportski teren, a sve to rade zbog čuvanja fotelja i svojih stečenih pozicija, visokih plaća, dnevnica, korištenja automobila i svih drugih benefita...., izjavio je jedan od ‘pobunjenika‘, Božo Anđelić.

Vlado Šola je jedan od najboljih hrvatskih vratara svih vremena, u igračkoj karijeri je osvojio pet medalja na najvećim natjecanjima, među kojima se ističu zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva 2003. u Portugalu te zlatna olimpijska medalja iz Atene 2004. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je u 132 službene utakmice u razdobolju od 1991. do 2005.

Igračku karijeru je okončao 2008., a potom se posvetio trenerskom pozivu.

Bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener vratara u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a u veljači prošle godine sjeo je na klupu Crne Gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:07