StoryEditorOCM
Strani nogometjedan plus dva

Alen Halilović potpisao za nizozemskog prvoligaša: Razgovarao sam sa Radićem i Pintom, pohvalili su klub i plan

Piše Hina
18. srpnja 2023. - 19:11

Hrvatski ofenzivni nogometaš Alen Halilović potpisao je u utorak jednogodišnji ugovor s nizozemskim prvoligašem Fortunom Sittard, uz mogućnost produženja suradnje na dodatne dvije sezone, izvijestio je klub.

"Dobar je osjećaj vratiti se u Nizozemsku", izjavio je 27-godišnji Halilović koji je u sezoni 2019./2020. nosio dres nizozemskog Heerenveena.

"Nedavno sam razgovarao sa Stipom Radićem i Ivom Pintom, bili su vrlo pohvalni glede Fortune i njenih planova. U svakom slučaju, veselim se što ću biti na terenu ovdje na stadionu Fortune i upoznati navijače", dodao je nakon obavljenog liječničkog pregleda.

Halilović, iza kojeg je 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, došao je u Fortunu kao slobodan igrač.

Posljednji angažman imao je u hrvatskom prvoligašu Rijeci iz koje je otišao u siječnju. Ovaj mjesec je imao mogućnost odlaska u španjolske drugoligaše Eldense i Albacete te u Ujedinjene Arapske Emirate, rekao je Hini izvor koji je bio uključen u pregovore.

Halilović se odlučio na odlazak u Nizozemsku kako bi se dokazao u snažnoj europskoj ligi.

"Alen je uvijek bio poznat kao veliki talent, vjerujemo da to još uvijek ima u sebi", rekao je Fortunin sportski direktor Americo Branco. "Uvjereni smo da će okruženje koje Fortuna može ponuditi izvući ono najbolje iz njega, omogućujući mu da se vrati na staru razinu. U svakom slučaju, uvjereni smo kako će nam on biti vrijedan", dodao je.

Fortuna, za koju igraju bivši Dinamov branič Ivo Pinto i nekadašnji Hajdukov branič Stipe Radić, završila je prošle sezone na 13. mjestu među 18 klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:24