Sport Strani nogomet

Puno želja

Gori na Old Traffordu: Mourinhu Hrvati sada nisu po guštu, a Uprava mu ne da novac za velike kupovine

Puno želja

Jose Mourinho je na velikim mukama i ovu sezonu ima svoj "rat" s izvršnim dopredsjednikom kluba Edom Woodwardom oko novca za pojačanja. Nikako se ne mogu složiti što je to potrebno Portugalcu da bude u vrhu, kakav profil igrača ikoliko ih treba platiti. Niti pripremne utakmice nisu smekšale Woodwarda da bude "šire ruke" u plaćanju igrača. Baš naprotiv.

U sjeni tog sukoba i priča koja je krenula iz The Timesa da Ante Rebić više nije prioritet u Manchester Unitedu. Navodno ga Mourinho ne želi, iako nikome nije jasno je li to odluka Portugalca ili jednostavno Woodward ne želi platiti toliku odštetu. Ivan Perišić je svakako želja, ali na Old Traffordu ne znaju koliku odštetu traži Inter kojem se lanjskih 50 milijuna eura sada čini premalenim i teško će se netko dogovoriti s momčadi iz Malana koja sada želi dovesti još par igrača i napasti titulu u Italiji i neki opipljivi rezultat u Europi.

Do sada je Mourinho potrošio 70 milijuna eura, na Brazilca Freda, portugalskog braniča Dioga Dalota i vratara Leeja Granta. Obrana mu je tanka želi barem nekog od stopera, u prvom redu Yerryja Minu iz Barcelone ili Leicesterovog stopera Harryja Maguirea. No teško da će dobiti za njih tridesetak milijuna eura ekstra novca. Znači morat će se nekoga i odreći.

Želio bih dovesti još dvojicu igrača, ali mislim da neću dobiti još dvojicu. Možda ću dobiti jednoga. Dao sam klubu popis od pet imena prije pet mjeseci. Sada čekam da vidim je li moguće dobiti neke od tih igrača. Ako je moguće dobro, ako nije - nije. Ako nije, onda ćemo se nastaviti boriti, raditi i vjerovati u igrače koje imamo - bio je pomalo ironičan Mourinho.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet