Sport Strani nogomet

kriva raspodjela novca

Pakistansko-američki milijarder odustao od kupovine 'otočkog' hrama nogometa: smatra kako je njegova ponuda izazvala više podjela nego što je očekivao

kriva raspodjela novca

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Fulhama i NFL momčadi Jacksonville Jaguars Shahid Khan (68) odustao je od kupovine stadion Wembley.

Pakistansko-američki milijarder je za hram 'otočkog' nogometa ponudio Engleskom nogometnom savezu (FA) 700 milijuna eura. Međutim, kada je shvatio da je njegova ponuda izazvala brojne podjele, povukao se.

- Gospodin Khan je odlučio povući svoj prijedlog jer smatra kako je njegova ponuda izazvala više podjela nego što je očekivao - kazao je izvršni direktor FA-a Martin Glenn.

Engleski mediji navode kako je problem nastao u novcu. Međutim, ne u visini ponude, već u načinu kako će FA podijeliti taj novac.

Članovi Glavnog odbora FA-a su nedavno prihvatili Khanovu ponudu, a konačna odluka je trebala biti poznata nakon- sjednice Vijeća FA-a u kojem se nalazi 127 članova predstavnika klubova i lokalnih nogometnih organizacija.

Većina navijača i engleskih nogometnih legendi protivila se prodaji doma engleskog nogometa, a bivši engleski reprezentativac Gary Neville je prodaju Wembleyja prozvao smiješnom i suludom.

Stadion Wembley je izgrađen 1923. godine. Službeni kapacitet stadiona je bilo 82.000 mjesta, premda je bilo utakmica na kojima se okupilo i više od 100.000 gledatelja. Na ovom stadionu engleska vrsta je igrala 70 godina, a 1966. je osvojila i svoj jedini svjetski naslov. Na “Wembleyu” su održana i natjecanja na olimpijskim igrama 1948. godine.

Stadion je zatvoren 2000. godine, srušen 2003. godine, a na njegovom mjestu je izgrađen novi Wembley koji je otvoren u ožujku 2007. Rušenje starog i izgradnja novog stadiona je koštala oko milijardu eura.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet