Sport Strani nogomet

umro u 82. godini

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena iz regije bio je poznat i po životu izvan terena, evo najzanimljivijih detalja iz karijere

umro u 82. godini

U 82. godini u Beogradu umro je Dragoslav Šekularac, Šeki, jedan od najboljih nogometaša svih vremena iz regije, Srbije, druga od pet Zvezdinih zvijezda. Izabran u najbolji tim SP 1962. u Čileu, po mnogima je trebao baš on biti Zlatna lopta te godine, a ne Čeh Josef Masopust.

Virtuoz s loptom, nenadmašan dribler, bio je poznat i po životu izvan terena, po filmu "Pazi, Šeki, snima se", popularnost što mu je donio nogomet bila je golema.

Tuga u susjedstvu: preminuo bivši reprezentativac Jugoslavije i jedan od najvećih nogometaša u povijesti Crvene zvezde

U naponu snage, s početka šezdesetih, njega koji je bio na glasu kao čarobnjak lopte, u rangu kao što su kasnije bili svemogući Maradona, Ronaldinho ili Messi, bez pretjerivanja, htio ga je otkupiti Juventus. Međutim, nisu ga pustili iz Jugoslavije u dvor kapitalističke braće Agnelli i tvorničara FIAT-a, jer "još je mlad, mora i dalje zabavljati široke radničke mase".

Iznerviran, udario je suca Pavla Tumbasa na utakmici u Nišu između Radničkog i Crvene zvezde i zbog toga bio kažnjen, udaljen s terena na godinu i pol.

Bio je i trener Crvene zvezde, osvojio duplu krunu 1990., ali su ga svejedno otpustili i na to mjesto doveli Ljupka Petrovića s kojim će godinu potom Crvena zvezda postati prvak Europe.

Rođen u Štipu, u Makedoniji u studenom 1937., zarana se doselio u Beograd, tamo su ga u dvorištu Druge gradske gimnazije prepoznali u vještom baratanju lopte i doveli u Zvezdu, 41 nastup je upisao u selekciji bivše nam zajedničke države.

Igrao je kasnije u Kolumbiji s Milošem Milutinovićem (Millionarios, Bogota), pa za OFK Beograd kao atrakcija pod starije dane, bio i trener, ali osim te Zvezdine duple krune što je potpisao 1990., nije dalje ostavljao značajnijeg traga.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet