Sport Strani nogomet

o ovom se malo priča

Plaćali ga 28 tisuća eura po minuti, a on zaspao na klupi za pričuve: je li ovo najveći promašaj u kupovini nekog nogometaša?

o ovom se malo priča

Kada danas čitamo o kupovini nogometaša i cijenama koje se isplaćuju vrlo rijetko se govori i o promašajima. Zapravo svi su uvjereni da neki od velikih klubova uvijek "ubode" pravi posao. Pa baš i nije tako, recimo najbolji primjer je i da veliki griješe angažman Francuza Juliena Fauberta kojeg je u siječnju 2009. godine kupio Real Madrid od West Hama.

Niti najbolji poznavatelji nogometa teško se mogu sjetiti da je takav nogometaš bio član Real Madrida, pa i sam Faubert je priznao da je za vrijeme razgovora s menadžerima oko prelaska mislio da se s njim netko izruguje. Očekivao je odlazak iz Londona, ali nikako mu "kraljevski klub" nije bio u mislima.

Ako ga ne pamtite to je vjerojatno zbog činjenice da je nastupio u dva susreta, a "slavu" je stekao po legendarnoj sceni iz utakmice protiv Villarreala kada je doslovno zaspao na klupi za pričuve. Nije imao volje niti odgledati utakmicu, i to još onu u kojem je njegova momčad igrala loše i gubila.

Ni to nije najveća greška, koliko činjenica da je u Real Madridu zarađivao 28.000 eura po minuti, a za takvu dobit uz mizeran učinak bi svatko barem ostao 90 minuta budan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet