StoryEditorOCM
Strani nogometruski miljarder

Gazda PAOK-a je s pištoljem utrčavao na teren, sad se nakon dugo vremena vraća u Grčku, točno za utakmicu s Hajdukom

Piše SPORT SD
7. kolovoza 2023. - 19:14

Vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis se vratio u Grčku, nakon gotovo dvije godine izbivanja. Doputovao je u državu na nekoliko dana kako bi se odmorio sa svojom obitelji, prenose grčki mediji.

Došao je u Grčku iz Rusije po prvi put nakon gotovo dvije godine, a odsjeda u luksuznom Porto Carras Grand Resortu, hotelu koji se nalazi nedaleko od Soluna, a Savvidis mu je vlasnik.

Prije pet godina, s pištoljem je uletio na travnjak krajem utakmice PAOK-a i AEK-a. Slika Ivana Savvidisa, grčko-ruskog biznismena kako s pištoljem ulijeće na travnjak i prijeti sucu utakmice nikog nije mogla ostaviti ravnodušnim.

image
AFP

Derbi PAOK-a i AEK-a (za koji je do 64. minute tada igrao Marko Livaja) prekinut je u 90. minuti nakon što je sudac priznao pa poništio pogodak domaćeg sastava zbog navodnog zaleđa.

- Nisam imao nikakvo pravo utrčati na travnjak, moja jedina želja bila je zaštiti navijače PAOK-a od provokacija, ispričao se Savvidis naknadno.

Hajduk će na istom mjestu gostovati 17. kolovoza, u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige, nadajmo se da Savvidis neće pokušati ponoviti cirkus koji je izazvao prije pet godina.

Inače, rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbesu, težak je 1,7 milijardi dolara i na 56. je mjestu najbogatijih Rusa. Obogatio se na duhanu, vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke ‘Donskoj Tabak‘, a 2015. godine postao je vlasnikom PAOK-a, plativši tada državi klupski dug na ime zaostalog poreza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 18:29