stdClass Object ( [id] => 1128858 [title] => Hrvatska kolonija na čelu s Krešimirom Režićem radi sjajan posao u jednoj od najjačih liga u Aziji: razgovarali smo s njim o novoj sezoni i rastu tamošnjeg nogometa [alias] => hrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kontroverzni prijedlog da se Svjetsko prvenstvo u nogometu održava svake dvije godine umjesto svake četiri, na FIFA-inu je adresu stigao iz Nogometnog saveza Saudijske Arabije. Ta bliskoistočna zemlja također navodno razmišlja o zajedničkoj kandidaturi za ugošćavanje SP-a 2030. s Italijom ili Egiptom, a tamošnja liga sve više raste iz godine u godinu.

Nakon što su kineske vlasti donijele novi zakon zbog kojeg će bjesomučno razbacivanje tamošnjih vlasnika nogometnih klubova postati prošlost, saudijska liga se polako nameće kao najatraktivnije azijsko odredište za igrače koji žele zaraditi malo više nego što bi mogli u Europi.

U tom okruženju sjajno se snalazi i Krešimir Režić, splitski trener koji je prošle sezone preuzeo klupu Damaca dok se klub nalazio na posljednjem mjestu te ga senzacionalno odveo do 11. pozicije, pritom upisavši samo dva poraza u 16 utakmica. Damacu i ove sezone ide dobro te se nakon nepotpunog petog kola nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Kontaktirali smo Režića da vidimo kakvi su klupski ciljevi ove sezone, ali i da nas malo pobliže upozna sa situacijom u jednoj od najjačih liga u Aziji.

Jesu li klupski apetiti malo narasli nakon sjajne prošle sezone i dobrog ulaska u novu?

- Nama je cilj stabilizacija u prvoj ligi, jer nismo klub koji ima veliku tradiciju. Ovo nam je tek treća sezona u prvoj ligi i ne želimo si postavljati prevelike ciljeve, da ne bismo sami zapeli na njima. Jer, samo se nas četiri kluba možemo mjeriti međusobno, ostali su barem dvostruko jači, dok neki imaju i po nekoliko puta veće budžete.

U Damacu, odnosno u gradu Khamis Mushaitu, okupili ste pravu hrvatsku koloniju. Pretpostavljamo da je tako lakše raditi, ali i da je lakši sam život...

- Sigurno da jest. Uvijek mi je bio cilj povući naše stručnjake sa sobom i stvarno sam ponosan što sam uspio otvoriti vrata Hrvatima ovdje. Trenutno nas je u Damacu jedanaestero Hrvata – devet trenera i dva igrača. U stručnom stožeru prve momčadi su Ivica Sertić (pomoćni trener), Goran Gruica (pomoćni trener i video analitičar), Luka Čikotić (kondicijski trener) i Hrvoje Režić (fizioterapeut), dok su u omladinskom pogonu još Saša Glavaš (koordinator akademije i trener U-19), Ivica Vrgoč (kondicijski trener U-19), Zvonimir Deranja (koordinator mlađih selekcija i trener U-15) i Vlade Bendić (kondicijski trener U-15). Od igrača su tu Mijo Caktaš i Domagoj Antolić, a i Hilal Soudani ima hrvatsku putovnicu, ha-ha-ha.

---

image
Damac FC
---

Imate jednu od najmlađih ekipa u ligi. Je li to slučajnost?

- Pa nije. Svi se oslanjaju na iskusne strance, a onda je pitanje tko što ima od domaćih igrača. Mi ne možemo dovesti tako skupog stranca, ali ni domaćeg igrača koji već igra u prvoj ligi, jer mu većinom ne možemo ponuditi niti istu plaću, a kamoli veću. Vezane su nam ruke i moramo se okretati mlađim igračima. Nije to nekakav poseban plan nego jedini put koji je u ovom trenutku moguć.

Saudijski prvoligaši ove su sezone potrošili preko 50 milijuna eura samo na odštete, što je najviše od svih azijskih liga. Posebno je zanimljiv primjer Igora Coronada koji je doveden iz UAE za 10 milijuna eura, što je transfer koji se ne viđa često. Je li to znak da saudijska liga preuzima primat u Aziji i da možemo očekivati da ubrzo preuzme štafetu od kineske?

- Sigurno da je, a to potvrđuje činjenica da su krenuli u novom smjeru kada je u pitanju plaćanje odšteta. I do sada su puno trošili na plaće stranaca, ali su ih većinom dovodili besplatno. Sada su krenuli i s plaćanjem odšteta. A kada već spominjete Coronada, moram reći da je on već opravdao tu odštetu, jer igra sjajno i njegov je Al-Ittihad trenutno prvi u ligi.

Trener Al-Hilala je Leonardo Jardim koji je 2017. s Monacom osvojio francusku ligu i odveo ga do polufinala Lige prvaka, a doveli su i Matheusa Pereiru iz WBA za 18 milijuna eura, igrača od 25 godina s ozbiljnim klubovima iza sebe. Također i Moussu Maregu iz Porta... Podižu li takvi potezi kvalitetu lige ili je čine manje konkurentnom?

- Marega je možda i veće ime, ali Matheus predstavlja odskakanje od normi. Mislim da to podiže kvalitetu lige, jer iako Al-Hilal jest najveći klub, drugi također imaju veliki novac i mogu mu parirati kvalitetnim skautingom. Al-Hilal ima tradiciju igranja LP i osvajanja trofeja i odmah im je lakše. Zbog toga ostali veliki klubovi kaskaju za njima, ne toliko zbog financijskih mogućnosti.

Saudijci su 2017. povećali broj stranaca s četiri na šest, a onda 2018. prvo podigli limit na sedam, pa na osam. Ta brojka je 2019. ponovno smanjena na sedam. Trenutno je u ligi samo jedan trener Saudijac, glavni igrači su stranci, a priča se da bi upravo Saudijska Arabija mogla dobiti organizaciju SP-a 2030. Ima li onda smisla toliko oslanjanje na strance i zanemarivanje vlastitih igrača?

- Po mom mišljenju, ako primjerice azijska Liga prvaka dopušta pet stranaca, bilo bi logično da je tako i u domaćem prvenstvu. Istina je da domaći igrači pate, ali liga ipak odskače kvalitetom. Jer, Saudijcima su važne i druge stvari. Dovođenjem stranih zvijezda raste imidž lige i klubova, a oni pate od velikih imena.

Kako se te zvijezde koje su već u „poznim” godinama ponašaju na terenu?

- To ovisi od igrača do igrača, ali primjerice u prošlom smo kolu igrali protiv Al Shababa za koji nastupa Éver Banega i kada vidiš kako je proslavio pogodak, jasno je da se radi o pravom natjecatelju koji igra maksimalno ozbiljno.

---

image
Damac FC
---

Kakva je kvaliteta saudijske lige? Može li se usporediti s HNL-om?

- Teško ju je usporediti s HNL-om, baš zbog tog disbalansa između stranih i domaćih igrača. Postoji ogroman skup kvalitetnih stranaca. Sve su to igrači s milijunskim ugovorima, velike zvijezde koje je nezamislivo vidjeti u HNL-u... Ali s druge strane domaći igrači nisu posebno kvalitetni. Stoga je teško vući paralele.

Kakva je kvaliteta domaćih igrača?

- Nogomet se razvija i domaći igrači sve više poprimaju obrise profesionalaca. Paze na količinu sna, prehranu, treninge i ostalo. Ali teško se mogu približiti igračima s iskustvom igranja u Europi, pogotovo ako nisu prošli kvalitetni omladinski pogon.

U momčadi imate trojicu bivših HNL-ovaca – Caktaša, Soudanija i Antolića, koji je sada ozlijeđen. Kako oni kotiraju kvalitetom u odnosu na ostatak lige?

- Sigurno da su oni naši najkvalitetniji igrači. I veći klubovi obraćaju posebnu pažnju na njih jer igramo dopadljiv nogomet, ponajviše upravo zbog njih. Mislim da se kvalitetom mogu mjeriti s najboljim igračima, iako nemaju CV kao neki igrači iz većih klubova, zbog čega ih se ne smatra baš zvijezdama.

Treneri su uglavnom stranci, iz svih dijelova svijeta. Kakvi stilovi dominiraju u ligi? Prate li se europski trendovi?

- Da, s obzirom na to da su treneri mahom Europljani i Brazilci, prate se europski trendovi. Tako možemo vidjeti da ekipe sve češće igraju s tri, odnosno pet igrača u zadnjoj liniji, kao što se to sada događa u Europi.

Dojam je da su treneri u Saudijskoj Arabiji potrošna roba, iako se često dovode ozbiljna imena koja sigurno nisu jeftina. Zašto je to tako?

- Rekao bih da su treneri svugdje potrošna roba, ali istina je da je ovdje to još izraženije. Stvar je u pristupu vlasnika, oni ne žele mijenjati igrače, jer su „zaljubljeni” u njih. Koliko to daleko ide, najbolje govori ovo što se prije koji dan dogodilo u Al-Nassru koji je dao otkaz bivšem izborniku Brazila Manu Menezesu nakon samo dva poraza ove sezone. A još je gore to što su mu krenuli tražiti zamjenu već nakon prve izgubljene utakmice. Situacija je takva da sam ja s nešto više od osam mjeseci na klupi trenutno treći najdugovječniji trener u ligi.

Kako gledate na svoju budućnost? Nadate li se da će vaš rad biti nagrađen pozivom jačeg kluba s Bliskog istoka, ili vam je sljedeća stepenica Europa?

- Otvoren sam za sve opcije, iako mislim da mi se lakše ovdje probijati i nastaviti dalje raditi. Za mene bi uspjeh bio neki od najvećih klubova ovdje na Bliskom istoku, ali dobio sam priliku na velikoj sceni i trebam biti zahvalan na tome, tako da ne mislim puno o budućnosti. Naravno, povratak u Europu znači lakši život i blizina obitelji, ali mislim da je vjerojatnije da ću ovdje ostati.

Jeste li se naviknuli na život u Saudijskoj Arabiji?

- Navikao sam se, iako mi je trebao period adaptacije da sve „pohvatam”. Ludi su pristupačni i nemamo velikih problema s tim, a i klima je dobra ovdje na jugozapadu zemlje. Nisu velike vrućine i život je ugodan. Naravno da mi obitelj nedostaje, ali ne možeš imati sve – zaključio je Režić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvenstvo puno zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => prvenstvo puno zvijezda 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-09-20 12:52:58 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-09-21 08:19:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-09-21 08:19:42 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 81 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/09\/20\/19386822.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/20\/19386824.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/20\/19386826.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damac FC","Damac FC","Damac FC"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Luka \u010cikoti\u0107, Ivica Serti\u0107, Kre\u0161imir Re\u017ei\u0107 i Goran Gruica","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x727","hd_19386822_1920.jpg":"1920x1080","k_19386822_1280.jpg":"1280x1280","k_19386822_1024.jpg":"1024x1024","k_19386822_640.jpg":"640x640","k_19386822_480.jpg":"480x480","k_19386822_340.jpg":"340x340","k_19386822_220.jpg":"220x220","o_19386822_1280.jpg":"1280x908","o_19386822_1024.jpg":"1024x727","o_19386822_640.jpg":"640x454","o_19386822_480.jpg":"480x340","o_19386822_340.jpg":"340x241","o_19386822_220.jpg":"220x156","h_19386822_1280.jpg":"1280x854","h_19386822_1024.jpg":"1024x683","h_19386822_640.jpg":"640x427","h_19386822_480.jpg":"480x320","h_19386822_340.jpg":"340x227","h_19386822_220.jpg":"220x147","pp_19386822_1280.jpg":"1006x1280","pp_19386822_1024.jpg":"805x1024","pp_19386822_640.jpg":"503x640","pp_19386822_480.jpg":"377x480","pp_19386822_340.jpg":"267x340","pp_19386822_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x722","hd_19386824_1920.jpg":"1920x1080","k_19386824_1280.jpg":"1280x1280","k_19386824_1024.jpg":"1024x1024","k_19386824_640.jpg":"640x640","k_19386824_480.jpg":"480x480","k_19386824_340.jpg":"340x340","k_19386824_220.jpg":"220x220","o_19386824_1280.jpg":"1280x855","o_19386824_1024.jpg":"1024x684","o_19386824_640.jpg":"640x427","o_19386824_480.jpg":"480x320","o_19386824_340.jpg":"340x227","o_19386824_220.jpg":"220x147","h_19386824_1280.jpg":"1280x854","h_19386824_1024.jpg":"1024x683","h_19386824_640.jpg":"640x427","h_19386824_480.jpg":"480x320","h_19386824_340.jpg":"340x227","h_19386824_220.jpg":"220x147","pp_19386824_1280.jpg":"1006x1280","pp_19386824_1024.jpg":"805x1024","pp_19386824_640.jpg":"503x640","pp_19386824_480.jpg":"377x480","pp_19386824_340.jpg":"267x340","pp_19386824_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1066","hd_19386826_1920.jpg":"1920x1080","k_19386826_1280.jpg":"1280x1280","k_19386826_1024.jpg":"1024x1024","k_19386826_640.jpg":"640x640","k_19386826_480.jpg":"480x480","k_19386826_340.jpg":"340x340","k_19386826_220.jpg":"220x220","o_19386826_1280.jpg":"1280x852","o_19386826_1024.jpg":"1024x682","o_19386826_640.jpg":"640x426","o_19386826_480.jpg":"480x319","o_19386826_340.jpg":"340x226","o_19386826_220.jpg":"220x146","h_19386826_1280.jpg":"1280x854","h_19386826_1024.jpg":"1024x683","h_19386826_640.jpg":"640x427","h_19386826_480.jpg":"480x320","h_19386826_340.jpg":"340x227","h_19386826_220.jpg":"220x147","pp_19386826_1280.jpg":"1006x1280","pp_19386826_1024.jpg":"805x1024","pp_19386826_640.jpg":"503x640","pp_19386826_480.jpg":"377x480","pp_19386826_340.jpg":"267x340","pp_19386826_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4770106 Threads: 4 Questions: 164159290 Slow queries: 71191 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4835847 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/hrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa-1128858 [printLink] => /sport/strani-nogomet/hrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa-1128858?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 328552 [name] => Krešimir Režić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kresimir-rezic [link] => /tag/kresimir-rezic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 629844 [name] => damac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-01 20:00:10 [main_article_id] => 0 [alias] => damac [link] => /tag/damac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 251873 [name] => Saudijska Arabija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => saudijska-arabija [link] => /tag/saudijska-arabija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvenstvo puno zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatska kolonija na čelu s Krešimirom Režićem radi sjajan posao u jednoj od najjačih liga u Aziji: razgovarali smo s njim o novoj sezoni i rastu tamošnjeg nogometa [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/20/19386822.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damac FC [mainImageDesc] => Luka Čikotić, Ivica Sertić, Krešimir Režić i Goran Gruica [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/20/19386822.jpg [title] => Luka Čikotić, Ivica Sertić, Krešimir Režić i Goran Gruica Damac FC ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/20/19386824.jpg [title] => Damac FC ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/20/19386826.jpg [title] => Damac FC ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kontroverzni prijedlog da se Svjetsko prvenstvo u nogometu održava svake dvije godine umjesto svake četiri, na FIFA-inu je adresu stigao iz Nogometnog saveza Saudijske Arabije. Ta bliskoistočna zemlja također navodno razmišlja o zajedničkoj kandidaturi za ugošćavanje SP-a 2030. s Italijom ili Egiptom, a tamošnja liga sve više raste iz godine u godinu.

Nakon što su kineske vlasti donijele novi zakon zbog kojeg će bjesomučno razbacivanje tamošnjih vlasnika nogometnih klubova postati prošlost, saudijska liga se polako nameće kao najatraktivnije azijsko odredište za igrače koji žele zaraditi malo više nego što bi mogli u Europi.

U tom okruženju sjajno se snalazi i Krešimir Režić, splitski trener koji je prošle sezone preuzeo klupu Damaca dok se klub nalazio na posljednjem mjestu te ga senzacionalno odveo do 11. pozicije, pritom upisavši samo dva poraza u 16 utakmica. Damacu i ove sezone ide dobro te se nakon nepotpunog petog kola nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Kontaktirali smo Režića da vidimo kakvi su klupski ciljevi ove sezone, ali i da nas malo pobliže upozna sa situacijom u jednoj od najjačih liga u Aziji.

Jesu li klupski apetiti malo narasli nakon sjajne prošle sezone i dobrog ulaska u novu?

- Nama je cilj stabilizacija u prvoj ligi, jer nismo klub koji ima veliku tradiciju. Ovo nam je tek treća sezona u prvoj ligi i ne želimo si postavljati prevelike ciljeve, da ne bismo sami zapeli na njima. Jer, samo se nas četiri kluba možemo mjeriti međusobno, ostali su barem dvostruko jači, dok neki imaju i po nekoliko puta veće budžete.

U Damacu, odnosno u gradu Khamis Mushaitu, okupili ste pravu hrvatsku koloniju. Pretpostavljamo da je tako lakše raditi, ali i da je lakši sam život...

- Sigurno da jest. Uvijek mi je bio cilj povući naše stručnjake sa sobom i stvarno sam ponosan što sam uspio otvoriti vrata Hrvatima ovdje. Trenutno nas je u Damacu jedanaestero Hrvata – devet trenera i dva igrača. U stručnom stožeru prve momčadi su Ivica Sertić (pomoćni trener), Goran Gruica (pomoćni trener i video analitičar), Luka Čikotić (kondicijski trener) i Hrvoje Režić (fizioterapeut), dok su u omladinskom pogonu još Saša Glavaš (koordinator akademije i trener U-19), Ivica Vrgoč (kondicijski trener U-19), Zvonimir Deranja (koordinator mlađih selekcija i trener U-15) i Vlade Bendić (kondicijski trener U-15). Od igrača su tu Mijo Caktaš i Domagoj Antolić, a i Hilal Soudani ima hrvatsku putovnicu, ha-ha-ha.

---

image
Damac FC
---

Imate jednu od najmlađih ekipa u ligi. Je li to slučajnost?

- Pa nije. Svi se oslanjaju na iskusne strance, a onda je pitanje tko što ima od domaćih igrača. Mi ne možemo dovesti tako skupog stranca, ali ni domaćeg igrača koji već igra u prvoj ligi, jer mu većinom ne možemo ponuditi niti istu plaću, a kamoli veću. Vezane su nam ruke i moramo se okretati mlađim igračima. Nije to nekakav poseban plan nego jedini put koji je u ovom trenutku moguć.

Saudijski prvoligaši ove su sezone potrošili preko 50 milijuna eura samo na odštete, što je najviše od svih azijskih liga. Posebno je zanimljiv primjer Igora Coronada koji je doveden iz UAE za 10 milijuna eura, što je transfer koji se ne viđa često. Je li to znak da saudijska liga preuzima primat u Aziji i da možemo očekivati da ubrzo preuzme štafetu od kineske?

- Sigurno da je, a to potvrđuje činjenica da su krenuli u novom smjeru kada je u pitanju plaćanje odšteta. I do sada su puno trošili na plaće stranaca, ali su ih većinom dovodili besplatno. Sada su krenuli i s plaćanjem odšteta. A kada već spominjete Coronada, moram reći da je on već opravdao tu odštetu, jer igra sjajno i njegov je Al-Ittihad trenutno prvi u ligi.

Trener Al-Hilala je Leonardo Jardim koji je 2017. s Monacom osvojio francusku ligu i odveo ga do polufinala Lige prvaka, a doveli su i Matheusa Pereiru iz WBA za 18 milijuna eura, igrača od 25 godina s ozbiljnim klubovima iza sebe. Također i Moussu Maregu iz Porta... Podižu li takvi potezi kvalitetu lige ili je čine manje konkurentnom?

- Marega je možda i veće ime, ali Matheus predstavlja odskakanje od normi. Mislim da to podiže kvalitetu lige, jer iako Al-Hilal jest najveći klub, drugi također imaju veliki novac i mogu mu parirati kvalitetnim skautingom. Al-Hilal ima tradiciju igranja LP i osvajanja trofeja i odmah im je lakše. Zbog toga ostali veliki klubovi kaskaju za njima, ne toliko zbog financijskih mogućnosti.

Saudijci su 2017. povećali broj stranaca s četiri na šest, a onda 2018. prvo podigli limit na sedam, pa na osam. Ta brojka je 2019. ponovno smanjena na sedam. Trenutno je u ligi samo jedan trener Saudijac, glavni igrači su stranci, a priča se da bi upravo Saudijska Arabija mogla dobiti organizaciju SP-a 2030. Ima li onda smisla toliko oslanjanje na strance i zanemarivanje vlastitih igrača?

- Po mom mišljenju, ako primjerice azijska Liga prvaka dopušta pet stranaca, bilo bi logično da je tako i u domaćem prvenstvu. Istina je da domaći igrači pate, ali liga ipak odskače kvalitetom. Jer, Saudijcima su važne i druge stvari. Dovođenjem stranih zvijezda raste imidž lige i klubova, a oni pate od velikih imena.

Kako se te zvijezde koje su već u „poznim” godinama ponašaju na terenu?

- To ovisi od igrača do igrača, ali primjerice u prošlom smo kolu igrali protiv Al Shababa za koji nastupa Éver Banega i kada vidiš kako je proslavio pogodak, jasno je da se radi o pravom natjecatelju koji igra maksimalno ozbiljno.

---

image
Damac FC
---

Kakva je kvaliteta saudijske lige? Može li se usporediti s HNL-om?

- Teško ju je usporediti s HNL-om, baš zbog tog disbalansa između stranih i domaćih igrača. Postoji ogroman skup kvalitetnih stranaca. Sve su to igrači s milijunskim ugovorima, velike zvijezde koje je nezamislivo vidjeti u HNL-u... Ali s druge strane domaći igrači nisu posebno kvalitetni. Stoga je teško vući paralele.

Kakva je kvaliteta domaćih igrača?

- Nogomet se razvija i domaći igrači sve više poprimaju obrise profesionalaca. Paze na količinu sna, prehranu, treninge i ostalo. Ali teško se mogu približiti igračima s iskustvom igranja u Europi, pogotovo ako nisu prošli kvalitetni omladinski pogon.

U momčadi imate trojicu bivših HNL-ovaca – Caktaša, Soudanija i Antolića, koji je sada ozlijeđen. Kako oni kotiraju kvalitetom u odnosu na ostatak lige?

- Sigurno da su oni naši najkvalitetniji igrači. I veći klubovi obraćaju posebnu pažnju na njih jer igramo dopadljiv nogomet, ponajviše upravo zbog njih. Mislim da se kvalitetom mogu mjeriti s najboljim igračima, iako nemaju CV kao neki igrači iz većih klubova, zbog čega ih se ne smatra baš zvijezdama.

Treneri su uglavnom stranci, iz svih dijelova svijeta. Kakvi stilovi dominiraju u ligi? Prate li se europski trendovi?

- Da, s obzirom na to da su treneri mahom Europljani i Brazilci, prate se europski trendovi. Tako možemo vidjeti da ekipe sve češće igraju s tri, odnosno pet igrača u zadnjoj liniji, kao što se to sada događa u Europi.

Dojam je da su treneri u Saudijskoj Arabiji potrošna roba, iako se često dovode ozbiljna imena koja sigurno nisu jeftina. Zašto je to tako?

- Rekao bih da su treneri svugdje potrošna roba, ali istina je da je ovdje to još izraženije. Stvar je u pristupu vlasnika, oni ne žele mijenjati igrače, jer su „zaljubljeni” u njih. Koliko to daleko ide, najbolje govori ovo što se prije koji dan dogodilo u Al-Nassru koji je dao otkaz bivšem izborniku Brazila Manu Menezesu nakon samo dva poraza ove sezone. A još je gore to što su mu krenuli tražiti zamjenu već nakon prve izgubljene utakmice. Situacija je takva da sam ja s nešto više od osam mjeseci na klupi trenutno treći najdugovječniji trener u ligi.

Kako gledate na svoju budućnost? Nadate li se da će vaš rad biti nagrađen pozivom jačeg kluba s Bliskog istoka, ili vam je sljedeća stepenica Europa?

- Otvoren sam za sve opcije, iako mislim da mi se lakše ovdje probijati i nastaviti dalje raditi. Za mene bi uspjeh bio neki od najvećih klubova ovdje na Bliskom istoku, ali dobio sam priliku na velikoj sceni i trebam biti zahvalan na tome, tako da ne mislim puno o budućnosti. Naravno, povratak u Europu znači lakši život i blizina obitelji, ali mislim da je vjerojatnije da ću ovdje ostati.

Jeste li se naviknuli na život u Saudijskoj Arabiji?

- Navikao sam se, iako mi je trebao period adaptacije da sve „pohvatam”. Ludi su pristupačni i nemamo velikih problema s tim, a i klima je dobra ovdje na jugozapadu zemlje. Nisu velike vrućine i život je ugodan. Naravno da mi obitelj nedostaje, ali ne možeš imati sve – zaključio je Režić.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damac FC Damac FC Damac FC
Damac FC
Luka Čikotić, Ivica Sertić, Krešimir Režić i Goran Gruica
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/hrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa-1128858 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1b36df6a002581bcd8da670df47f8ec3a1aceb69 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatska+kolonija+na+%C4%8Delu+s+Kre%C5%A1imirom+Re%C5%BEi%C4%87em+radi+sjajan+posao+u+jednoj+od+najja%C4%8Dih+liga+u+Aziji%3A+razgovarali+smo+s+njim+o+novoj+sezoni+i+rastu+tamo%C5%A1njeg+nogometa&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fhrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa-1128858 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fhrvatska-kolonija-na-celu-s-kresimirom-rezicem-radi-sjajan-posao-u-jednoj-od-najjacih-liga-u-aziji-razgovarali-smo-s-njim-o-novoj-sezoni-i-rastu-tamosnjeg-nogometa-1128858 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvenstvo puno zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometprvenstvo puno zvijezda

Hrvatska kolonija na čelu s Krešimirom Režićem radi sjajan posao u jednoj od najjačih liga u Aziji: razgovarali smo s njim o novoj sezoni i rastu tamošnjeg nogometa

21. rujna 2021. - 10:19

Kontroverzni prijedlog da se Svjetsko prvenstvo u nogometu održava svake dvije godine umjesto svake četiri, na FIFA-inu je adresu stigao iz Nogometnog saveza Saudijske Arabije. Ta bliskoistočna zemlja također navodno razmišlja o zajedničkoj kandidaturi za ugošćavanje SP-a 2030. s Italijom ili Egiptom, a tamošnja liga sve više raste iz godine u godinu.

Nakon što su kineske vlasti donijele novi zakon zbog kojeg će bjesomučno razbacivanje tamošnjih vlasnika nogometnih klubova postati prošlost, saudijska liga se polako nameće kao najatraktivnije azijsko odredište za igrače koji žele zaraditi malo više nego što bi mogli u Europi.

U tom okruženju sjajno se snalazi i Krešimir Režić, splitski trener koji je prošle sezone preuzeo klupu Damaca dok se klub nalazio na posljednjem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 09:29