StoryEditorOCM

Igor Štimac suspendiran dvije utakmice, a na izrečenu novčanu kaznu će se samo nasmijati

Piše R. R.
1. srpnja 2023. - 10:00

Igor Štimac neće s klupe voditi reprezentaciju Indije u naredne dvije utakmice. Hrvatski trener suspendiran je od strane Azijske nogometne federacije (AFC) zbog divljanja i napada na suce u utakmicama grupne faze prvenstva Južne Azije.

Štimac je u grupnoj fazi natjecanja dobio crveni karton u susretu s Pakistanom. Bez ikakve potrebe je zakuhao s protivničkim igračima. Svoje postupke branio je javno tvrdeći kako nema šanse da zažmiri na nepravdu.

- U nogometu je sve strast, naročito kada braniš boje svoje zemlje - napisao je Igor Štimac.

. Možete me voljeti ili mrziti zbog mojih postupaka, ali ja sam ratnik i uradit ću to ponovo kada naši momci zatrebaju zaštitu na terenu protiv nepravednih odluka - poruka je Igora Štimca.

Zbog kartona je propustio utakmicu i pobjedu nad Nepalom (2:0), ali je u posljednjem susretu protiv Kuvajta (1:1) ponovo divljao pored terena. Stalno je prigovarao sucima, a ovi su ga potom poslali na tribine.

Kazna za nedolično ponašanje stigla je u petak navečer. Hrvatski stručnjak kažnjen je suspenzijom od dvije utakmice i 500 dolara novčane kazne na koju će se vjerojatno samo nasmijati. Tako Štimac neće biti na klupi Indije u subotnjem polufinalnom dvoboju protiv Libana, a ni u potencijalnom finalu koje se igra protiv boljeg iz utakmice između Kuvajta i Bangladeša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:04