StoryEditorOCM
Strani nogometIMA SE, MOŽE SE

Lakše ćete kupiti stan u Splitu nego ulaznice za finale Lige prvaka na Wembleyju. Znali smo da su skupe, ali ovoliko...

Piše Marko Bilić
1. veljače 2024. - 19:29

Imam dosta prijatelja fanatika koji, kao pravi zaljubljenici u sport, a najviše u nogomet, pohode velika događanja po svijetu. I ne samo moji prijatelji, ima ih, brate, dosta koji idu na najveće derbije ili, pak, na utakmice svog omiljenog kluba. Na Real i Barcu, često negdje u Englesku, ovisi tko za koga navija, u Italiju je najbliže i najlakše, naravno, skokne se i do Njemačke.

Neki odu i na NBA u Ameriku. I na Svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ima i takvih, svaka im čast, nije sve u balunu. A ima i onih koji gađaju velika natjecanja reprezentacije, znate već koliko Hrvata prati svoje nogometaše i rukometaše gdje god da igraju.

I ne žale pritom para. A i zašto bi!? Najljepša su to putovanja, dobro društvo, dobar provod, top utakmica, ne fali ni ića ni pića, opuštanje od svakodnevnog stresa. Nema bolje terapije.

Neki od njih će, zasigurno, poželjeti uživo svjedočiti i finalu Lige prvaka koji se 1. lipnja igra na Wembleyju. Prerano je za nagađati tko bi mogao igrati u tom finalu (kladionice najveće izglede daju Manchester Cityju i Bayernu), no, tko god bude bit će - spektakl. Zbog samih finalista i zbog ambijenta slavnog stadiona u Londonu.

Naravno, nije lako osigurati svoje mjesto na Wembleyju za finale Lige prvaka. Znate i sami koliko će kandidata biti za tih 90.000 mjesta. Nešto će ići klubovima finalistima, nešto UEFA-i, sponzorima... bit će lutrija dobiti svoje mjesto za finale.

image

Wembley

Afp

Zato su ovi moji već krenuli rezervirati/kupiti ulaznice. Četiri mjeseca ranije. Nebitno tko igra. Njihovoj radosti nije bilo kraja kad su na stranici footballticket.net otkrili da ulaznica još ima. No, oduševljenju je tu bio kraj dočim im je pogled pao na njihove cijene.

U najkraćem, za najjeftinije mjesto na stadionu platit ćete 2.100 eura. Ono najbolje košta, vjerovali ili ne - 31.005 eura!

U ponudi je 158 različitih opcija cijena, i to je za vjerovali ili ne, ovisno o tribini i mjestu s kojega gledate utakmicu, uzimate li jednu ili grupne ulaznice (najviše do šest zajedno) i slično.

One najjeftinije blesnit će vas dvije i nešto tisuća eura, dalje idu one od tri, četiri, pet, sedam, devet, 12, 14, 17, 18 tisuća, pa sve do najskupljih od 28.524 eura i već rečenih 31.005 eura. Za taj novac bi, uz hranu i piće, morali dobiti i masažu i... vašoj mašti na volju.

Prevedeno, ako na utakmicu odete obiteljski, sa suprugom i recimo dvoje djece, to bi vas na elitnom djelu stadiona stajalo – 124.000 eura. Za jednu utakmicu. Prodajte stan i uživajte u vrhunskoj utakmici.

Naravno, teško će bilo tko od nas priuštiti baš te najskuplje karte, to su mjesta za – odlikaše. Lovaše iz cijeloga svijeta. No, ako skupite hrabrosti i za one najjeftinije ispod krova, za vas i sina morali bi izdvojiti 4.200 eura. A do Londona treba doći, tamo nešto papati i osvježiti se, prespavati...

Lova i nogomet uvijek su išli zajedno. Tako nam Superlige.

image

Stadion na vidiku

Afp
image

Na korak do Wembleyja

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:24