StoryEditorOCM
Strani nogometdrugi posao

Legendarni argentinski napadač novi je trener Independientea

Piše Hina
22. kolovoza 2023. - 20:03

Bivši argentinski nogometni reprezentativac, 39-godišnji Carlos Tevez, novi je glavni trener argentinskog prvoligaša Independientea, objavio je klub putem društvenih mreža. 

Tevez je na toj poziciji naslijedio argentinskog stručnjaka Alberta Zielinskog, koji je odstupio nakon nedavnog domaćeg poraza (0-1) od Colona.

Nekadašnjem napadaču West Hama, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Juventusa, koji je igračku karijeru započeo i završio u Boca Juniorsima, ovo će biti drugi trenerski posao u karijeri. Prošle je godine vodio argentinskog prvoligaša Rosario Central, ali je dao ostavku nakon što je proveo pet mjeseci na klupi.

Kao igrač, Tevez je s Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka, s Bocom bio pobjednik Cope Libertadores, a ima i pet naslova državnog prvaka u dresovima Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa i brazilskog Corinthiansa.

Za argentinsku reprezentaciju je odigrao 76 utakmica i postigao 13 golova, a najveći mu je reprezentativni uspjeh osvajanje zlatne olimpijske medalje u Ateni 2004.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:49