StoryEditorOCM
Strani nogometpišu belgijci

Leko bi uskoro mogao imati novi posao: masovno ga zazivaju navijači kluba s kojim je igrao Ligu prvaka

Piše SPORT SD
7. studenog 2023. - 21:25

Ivan Leko je smijenjen 23. listopada, ima sad već i više od dva tjedna otkad je odluka objavljena. Leko je u karijeri trenirao i belgijske velikane, pa su tako njegovu smjenu pobliže popratili i belgijski mediji.

U njih je vladalo opće iznenađenje, gledali su tablicu HNL-a, pa vijest o Lekinoj smjeni, pa opet tablicu HNL-a. Drugi u prvenstvu, prvo mjesto je nadohvat ruke, pa odakle smjena? I dok se u njih daje više kredita trenerima, u nas je rijetko koga vijest iznenadila.

Bilo kako bilo, Lekin bivši klub, Brugge, s kojim je osvojio prvenstvo i igrao Ligu prvaka je u lošoj poziciji. Trenutno tek sedmi na ljestvici, 12 bodova iza vodećeg USG-a. Već su na petom treneru od početka prošle godine, u prosjeku im treneri traju tek nešto više od četiri mjeseca, što puno govori o stanju belgijskog velikana.

Vjerojatno zadnje dane broji i Ronny Deila, sadašnji trener Bruggea, ako je za vjerovati tamošnjim medijima. Tri poraza u zadnje četiri prvenstvene utakmice, krizi se ne nazire kraj.

Ali, navijači kluba već znaju tko bi trebao biti novi trener, prisjećaju se dana pod Ivanom Lekom, i žele ga natrag u klubu.

- Ivan Leko nedavno je pomalo iznenađujuće dobio otkaz na mjestu trenera splitskog Hajduka. Navijači Bruggea vide Leku kao idealnu zamjenu sada kada je ponovno dostupan. Ivan Leko je imao dobro razdoblje kao trener Club Bruggea. Ondje je vodio 99 utakmica, prosječno je postizao 1,85 poena po utakmici i jednom je osvojio naslov. Taktički Leko možda nije bio najjači, ali je unio vatru i strast u momčad - napisao je belgijski Voetbalflitsen, uz citate mnogih objava na društvenim mrežama u kojima se zaziva Leko natrag.

image

Leko u zagrljaju navijača Bruggea nakon zadnje utakmice u klubu, 19. svibnja 2019.

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:47