StoryEditorOCM
Strani nogometprivremena mjera

Njemačka za vrijeme Eura uvodi pojačane granične kontrole, ovo je reakcija na masakr u Moskvi

26. ožujka 2024. - 11:44

Njemačka će uvesti privremene granične kontrole kao dio pojačanih sigurnosnih mjera za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva čiji je domaćin, izjavila je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser.

Euro počinje 14. lipnja i trebao bi privući 2,7 milijuna navijača na stadione i do 12 milijuna na različitim javnim događajima diljem zemlje.

"Za Euro, još jače udružujemo snage sigurnosnih tijela i pripremamo se za moguće prijetnje", rekla je Faeser za novine "Rheinische Post".

"Tijekom turnira provodit ćemo privremene granične kontrole na svim njemačkim granicama kako bismo spriječili ulazak potencijalno nasilnih aktera", dodala je.

Ovo je reakcija na masakr na koncertu u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 139 ljudi, a 180 ih je ranjeno. Zapadne obavještajne službe povezale su napad s militantnom skupinom Islamska država, a Francuska je, nakon napada, objavila da podiže upozorenje na terorističke prijetnje na najvišu razinu.

Njemačka već ima privremene kontrole na svojim granicama s Poljskom, Češkom, Austrijom i Švicarskom u sklopu borbi protiv bandi krijumčara migranata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:23