StoryEditorOCM
Strani nogometosmina finala

Nova uzbuđenja u Ligi prvaka, Napoli traži čudo protiv Barcelone za spas sezone

Piše Ivan Renić
12. ožujka 2024. - 07:23

Arsenal ili Porto, Barcelona ili Napoli? Pred nama je večer uzvrata osmine finala Lige prvaka (21 sat).

Na Emiratesu će Topnici pokušati nadoknaditi pogodak zaostatka kojeg su ‘donijeli’ iz Porta. Portugalska momčad slavila je u dramatičnoj završnici, golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kojega je zabio Otavio. Arsenal do sada nije opravdao ulogu favorita u ovom srazu i preostaje im da se iskupe pred svojim navijačima.

U Premiershipu im, pak, ide izvrsno. Na prvom su mjestu sa 64 boda koliko ima i Liverpool, no londonska momčad bolja je zbog gol-razlike. Trećeplasiranom Manchester Cityju bježe samo bod što garantira neizvjesnost do kraja sezone. Porto, s druge strane, kod kuće kaska za vodećim dvojcem, Sportingom i Benficom, sa sedam, odnosno šest bodova minusa.

Spas sezone

Ni Barcelona nije u najpovoljnijoj situaciji nakon prve utakmice protiv Napolija. U gostima su odigrali neriješeno, bilo je 1:1. Dva napadačka asa zabijali su golove – Robert Lewandowski i Victor Osimhen. Napoli na Ligu prvaka gleda kao na spas sezone jer u talijanskom prvenstvu su tek na trećem mjestu s čak 31 bodom zaostatka u odnosu na vodeći Inter. Barcelona u Primeri nastavlja potjeru za Realom koji joj bježi osam bodova, ispred nje je i Girona s bodom viška. •Ivan Renić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:33