StoryEditorOCM
Strani nogometnažestili se

Užarile se španjolske društvene mreže, navijači Betisa Jarniju večeras protiv Dinama spremaju posebnu koreografiju

Piše D. Ka.
15. veljače 2024. - 14:31

Digla se ponovno prašina u hrvatskom nogometu, čini se kao da se svakih par mjeseci mora dogoditi pravi nered. Robert Jarni je izjavio da će navijati za Real Betis u njihovom susretu s Dinamom. Tri predivne godine je proveo u španjolskom klubu, usto je i hajdukovac. Na taj način je obrazložio svoje riječi.

Hitro je reagirao HNS i smijenio ga s pozicije izbornika U-17 reprezentacije. Nema tko nije imao izraženo mišljenje, kriv je ovaj, kriv je onaj... Stigla je i vijest do Španjolske, poznat je tamo Jarni, već smo spomenuli. Oštre su i reakcije navijača Betisa, stali su u obranu svog igrača koji je bijelo i zeleno nosio 90-ih godina, oštro su napali Hrvatski nogometni savez.

- A mi ovdje govorimo da u Španjolskoj vlada diktatura - jedan je od popularnih komentara, a mnoštvo je varijacija na temu. Ima ih i s malo ekstremnijim stavovima:

- Kakva sramota, ne možeš više ni reći što misliš. Asteroidu baš dugo treba - ističe se drugi komentar. Naravno, ne misli se doslovno. Ipak, poruka je jasna.

U nevjerici su navijači Betisa, ali i ostali Španjolci, valjda im je ovo kulturni šok. Spominju se i Staljin, nacisti i svakave stvari kao usporedbe. 

Izdignuo se jedan komentar iznad ostalih, posve je poseban. Poziv navijačima za večeras:

- Danas u 17. minuti svi ćemo pjevati "Robert Jarni". To je za Vas.

Posebnog je značaja broj 17, taj broj je Jarni nosio dok je igrao za momčad iz Seville. Utakmica je na rasporedu u 21 sati, a navijači španjolskog kluba su posebno motivirani nakon današnje vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:09