StoryEditorOCM
TenisATP Madrid

Borna Ćorić uz dosta muke izborio prolaz u drugo kolo svladavši kvalifikanta Brnjamina Hassana

Piše Hina
24. travnja 2024. - 22:00

Nakon dva i pol sata igre hrvatski tenisač Borna Ćorić ostvario je plasman u drugo kolo zemljanog ATP Masters 1000 turnira kojem je domaćin Madrid.

Sa 6-7(5), 7-5, 6-3 Ćorić je nadjačao 29-godišnjeg njemačkog kvalifikanta Benjamina Hassana, trenutačno 159. igrača s ATP ljestvice.

U prvom setu nije bilo breaka te je odluka pala u tie-breaku gdje su, kao i u cijelom meču dotad, odlučivale sitnice. Kod 5-5 Hassan je dobio dva poena u nizu te time poveo 1-0 u setovima.

Tenisači na suparnički servis nisu imali previše prostora ni u drugom setu, a prvi je do šanse došao Ćorić koji je na servis suparnika, kod vodstva 5-4, propustio dvije set-lopte. Bolje je reagirao u idućem gemu kada je Nijemac servirao te je kod 6-5 napravio prvi break u meču i izjednačio na 1-1 u setovima.

Razlika u kvaliteti napokon je bila vidljiva tijekom trećeg seta gdje je Ćorić kod vodstva 3-2 napravio ključni break i potom održao prednost do kraja za plasman u drugo kolo.

Idući suparnik Ćoriću bit će opet Nijemac, ali puno ozbiljniji. Igra protiv četvrtog nositelja Alexandera Zvereva s kojim je u karijeri igrao šest puta. Rezultat je trenutačno 3-3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:00