Sport Tenis

dobro je krenulo

Kakvo otvaranje Wimbledona: Vekić pomela četvrtu igračicu svijeta!

dobro je krenulo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo grand slam turnira Wimbledonu nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu sa 6-1, 6-3 pobijedila četvrtu nositeljicu Amerikanku Sloane Stephens

Meč koji je trajao sat i 12 minuta Vekić je otvorila sjajnim prvim setom u kojem je uzela dva puta servis suparnici i brzo ga, nakon 26 minuta, privela kraju u svoju korist. Drugi set donosi drugu sliku, Amerikanka osvaja osam uzastopnih poena, no onda joj Vekić tri puta zaredom uzima servis i dolazi ponovno u prednost.    

Hrvatska je tenisačica u meču napravila devet dvostrukih pogrešaka, od toga pet u drugom setu i 10 neprisiljenih pogrešaka, dok ih je Stephens napravila 16. Vekić je Amerikanki uzela šest puta iz 17 break prilika, a svoj je servis izgubila dva puta.
Osječanka je realizirala 87 posto poena na prvom servisu i 30 na drugom, dok je američka tenisačica imala realizaciju 42 i 43 posto na prvom, odnosno na drugom servisu.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv bolje iz ogleda između Slovakinje Viktorie Kuzmove (WTA-69.) Ii Rebecce Petersen (WTA-78.).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis