StoryEditorOCM
Tenisparalele

Sučić pokorio Hrvatsku, baš kao i Chiara, cura čiji je brat vratar zagrebačkog kluba, a slavila i kći legende Gripa

Piše Sport SD
31. siječnja 2024. - 15:10

Nove zanimljive paralele stižu s teniskih terena. Upravo su završena juniorska prvenstva hrvatske u dvorani. U Ogulinu je najbolji bio Splićanin Frano Sučić (TK Split 1950) koji je u finalu nadigrao Zagrepčanina Lovru Maričića sa 6:4, 6:2. O Franinoj dominaciji na ovom turniru dovoljno govori činjenica da u pet odigranih mečeva nije ispustio niti jedan set, a slavio je i u konkurenciji parova u kojoj mu je partner bio Ogulinac Anton Stipetić.

Chiara Jerolimov (Zadar 08) pobjednica je HEP dvoranskog prvenstva Hrvatske do 18 godina za juniorke koje se igralo u Virovitici (organizator TK Didon). U finalu joj je kod vodstva od 5:0 u prvom setu susret predala Lorena Tomić (HTK Zagreb).

Chiara (nastupila s pozivnicom organizatora) je tako turnir završila bez izgubljenog seta (suparnice su joj u pet mečeva uzele tek 12 gemova), a Viroviticu napušta s dvostrukom krunom s obzirom na to da je slavila i u konkurenciji parova gdje joj je partnerica bila Niki Tomeljak.

Zanimljivo je napomenuti da i Chiara i Niki dolaze iz sportskih obitelji, Chiarin je brat Giovanni Jerolimov, vratar koji je krenuo u Zadru, a potom preko Osijeka završio u Kustošiji. Jerolimovi su iz Općine Preko na Ugljanu, Giovanniju je tek 21 godina i mnogi vjeruju da će imati solidnu karijeru. Niki je, pak, kći poznatog igrača KK Split Ivana Tomeljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:52