StoryEditorOCM
Tenisblaža kazna

U navali bijesa vikao na linijskog suca: ATP Rubljovu vratio bodove i novčanu nagradu osvojene u Dubaiju

4. ožujka 2024. - 17:07

Andrej Rubljov ipak neće ostati bez bodova i novčane nagrade osvojene plasmanom u polufinale ATP 500 turnira u Dubaiju, odlučio je Odbor za prigovore ATP Toura, kojem se ruski tenisač žalio.

Rubljov je u završnici dvoboja s Kazahstancem Aleksanderom Bublikom dikvalificiran zbog nesportskog ponašanja. Ruski tenisač je u navali bijesa vikao na linijskog suca zbog jedne njegove sporne odluke. Sudac je prijavio Rubljova glavnoj sutkinji dvoboja, rekavši da je ruski igrač upotrijebio psovku na ruskom jeziku, što je ATP supervizor Roland Herfel ocijenio kao nesportskim ponašanjem koje zaslužuje najdrastičniju kaznu - diskvalifikaciju.

Rubljov se žalio na oduzimanje bodova i novčane nagrade, a ta mu je žalba prihvaćena.

"Odbor za prigovore je zaključio da bi, osim gubitka meča, uobičajena kazna za diskvalifikaciju - a to je gubitak svih osvojenih bodova i novčane nagrade - bila neprikladna u ovom slučaju", priopćili su iz Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

Rus je za plasman u polufinale osvojio 200 bodova i novčanu nagradu od 157.755 američkih dolara.

Rubljov će, ipak, morati podmiriti novčanu kaznu u iznosu od 36.400 američkih dolara.

U trenutku njegove diskvalifikacije kazahstanski predstavnik Bublik je vodio sa 6-7 (4), 7-6 (5), 6-5. Bublik je dan poslije poražen u finalnom dvoboju od Francuza Uga Humberta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:30