stdClass Object ( [id] => 492831 [title] => Želimo biti svjetski centar tenisa za mlade [alias] => zelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade [catid] => 279 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U stolici međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Tu je službeni spiker, koji najavljuje sudionike završnice i čita njihove rezultate do finala. Zatim sakupljači loptica te nešto što se ne može baš često vidjeti na teniskim turnirima: najmlađi nose torbe s reketima finalisti(ca)ma.

Možda sve to ne bi bilo ništa toliko spektakularno da je riječ o Mastersu ili jednom od četiri Grand Slam turnira, međutim, to je slika iz Gospina polja kad se igra završnica Dubrovnik DUD Bowl turnira za uzrast do 11 (i do 13) godina. Već do finala je napravljeno dosta toga što je običaj vidjeti na najvećim svjetskim turnirima. Ždrijeb je bio u palači Sponza. Sudionici turnira su se nakon razgleda znamenitosti Dubrovnika slikali na Stradunu (milenijska fotografija). Održan je prije toga party za cijelu ekipu gdje su male tenisačice i tenisači sa svih strana svijeta prošetali crvenim tapitom. Poznati uspješni sportaši se druže s najmlađima. Pričaju im svoja iskustva. Tako je prošle godine njihov gost bio Mihovil Španja, plivač s invaliditetom, osvajač četiri medalje na Paraolimpijskim igrama.

Možda će jednog dana netko od sudionika Dubrovnik DUD Bowla biti u prilici doživjeti to isto na najvećim svjetskim turnirima. Vjerojatno će se tada sjetiti kako je na početku svoje karijere to doživio u Dubrovniku.

Budući sve ovo nije novost u Gospinom polju, budući je tako bilo i protekle dvije godine, svake godine sve bolje i bolje, ne čudi što je posljednje prošlogodišnje izdanje DUD Bowla u Dubrovniku nadmašilo neke od najpoznatijih svjetskih turnira za najmlađe. Potvrđuju to brojke: u Dubrovniku su nastupili igrači iz 40-ak zemalja svijeta, a iz dvadeset država stigli su najbolji – prvaci!

Turniri Dubrovnik DUD Bowl do 11 i do 13 godina nisu jedina događanja tijekom ljeta u Tenis centru Dubrovnik u Gospinom polju. Tu je i Kamp s Goranom Ivaniševićem. Plus, tu je još i turnir iz Dalmatinskog ciklusa za uzrast do 11 godina, zatim turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 12 godina, kamp za uzrast do 11 i do 13 godina te turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 14 godina.

Kad smo počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi Dubrovnik DUD Bowl. Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja – istaknuo je Pasko Barović.

Izuzetno sam ponosan na cijelu ekipu, koja stoji iza organizacije, zatim na djecu te njihove trenere. Ovdje se okupljamo iz godine u godinu s jednim ciljem, a to je da sport bude motivator ovim mladim ljudima kroz život i njihova postignuća. Mala su to djeca koja su već sada veliki ljudi, a to su prepoznala i velika imena u svijetu tenisa. Brad Gilbert, koji je obilježio najvećim dijelom karijeru neponovljivog Andre Agassija poslao je na naš turnir svog najboljeg igrača. Igrala je prošle godine i polufinalistica Orange Bowla te najbolji igrači iz čak dvadeset zemalja svijeta.

Dobra atmosfera uvijek vlada na terenima Tenis Centra Dubrovnik. Sudionici turnira se druže, idu na izlete.

Napravili smo sve kao što je na najvećim svjetskim turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Priznat će Barović kako su u početku priželjkivali približiti se brojkama koje imaju turniri za najmlađe s dugom tradicijom. Govorili su tada kako za sve treba vremena te ako budu i upola tako uspješni kao drugi, da će biti zadovoljni. Računajući na to radili su noć i dan, razmišljali pritom kao da su organizatori najvećih svjetskih turnira.

Samo tako možemo uspjeti – isticali su.

Danas će Barović reći: 'Dubrovnik Dud Bowl je najbrže rastući turnir na svijetu!' te dodati:

U odnosu na protekle tri godine ove ćemo imati natjecatelje iz nove dvije države. Stižu iz Cipra te iz Norveške. Što se tiče turnira za uzrast do 13 godina, koji će se održati u rujnu, svoj dolazak su najavili iz Meksika, Argentine, Tunisa, Libanona te Južne Afrike i to su nas, kad te države spominjem, izravno kontaktirali njihovi nacionalni savezi. Zanimljivo, iz Argentine nas je zvao izbornik njihove DAVIS Cup reprezentacije Daniel Oršanić, čiji je otac Hrvat. Dakle, izbornik reprezentacije koja je osvojila prestižno natjecanje.

Oršanić je vodeći Argentinu prošle godine u finalu odigranom u Zagrebu slavio protiv naših tenisača, Marina Čilića, Iva Karlovića, Ivana Dodiga… Taj poziv, kad te kontaktira izbornik svjetskog prvaka, za sve u Tenis centru Dubrovnik, Tenis klubu Ragusa te svima koji su u organizaciji Dubrovnik DUD Bowl-a potvrda kako su uspjeli ostvariti najveću želju.

Nama je želja biti centar svjetskog tenisa za mlađe uzraste – istaknuo je te naglasio kao je ovogodišnje izdanje DDB-a turnir s najvećim nagradnim fondom na svijetu za mlađe uzraste.

Naši partneri Goran Ivanišević, kao budući mentor pobjednika i najboljih igrača na turniru, te naš partner, IMG Bollettieri, najveća i i najpoznatija teniska akademija na svijetu podržali su turnir. Goran poklanja mentorstvo sedmodnevnog kampa pobjedniku turnira. IMG će nagraditi pobjednika sa sedam dana treniranja u svojoj akademiji u Bradentonu. Tu će pobjednik imati sjajnu priliku besplatno trenirati te se pripremati za USA tour. Sve to prate Wilson i Yonex, kao vodeći brendovi teniske opreme koji daju ugovore za igrače. Već danas imamo kontakte sa kućama, koje sponzoriraju najveće ATP i WTA turnire! Posebno nam je drago što jake kuće sportske odjeće imaju želju nagraditi pobjednike te ih uzeti pod svoje! Ukratko, naš san se polako ostvaruje. Vrlo blizu smo da zaokružimo cijelu priču o razvojnom turniru za mlađe igrače koji kroz ovakav turnir bez obzira na mogućnosti svoje obitelji po pitanju financijske podrške, mogu dobiti ogroman poticaj za daljnju karijeru te tako olakšati mogućnost ostvarivanja svog sna! Posebno tu mislim na svu dubrovačku djecu, koja su dosada nepravedno zanemarena od svih strana. Oni najbolji, a u zadnjih nekoliko godina smo imali nekoliko državnih prvaka i pobjednika najvećih turnira, morali su otići iz Dubrovnika. Primjer je Ana Konjuh. Ovdje prije svega nije imala uvjete za rad tijekom čitave godine, a što je osnovni preduvjet za uspjeh. To je naša najveća borba u zadnje vrijeme. Želimo da djeca u Tenis centru Dubrovnik, Tenis klubu Ragusa, imaju priliku raditi u istim uvjetima kakve imaju njihovi vršnjaci u najvećim akademijama svijeta. Tu ulažemo najviše energije. Radimo, razmišljamo i stvaramo kako bi imali sve najbolje uvjete da uspiju u sportu, a da se pritom ne moraju rao, odlazeći iz Grada, odreći obitelji, škole i prijatelja.

Istaknuo je Barović kako projekt Dubrovnik DUD Bowl svi žele kopirati.

Kategorije do 11 te do 13 godina dok mi s tim nismo počeli, nisu postojale u svijetu. Zatim, u što su se mogli uvjeriti svi koji su nastupili protekle tri godine, organiziramo događaje kako bi se ti mladi ljudi educirali o sportu, što on znači. Uvijek nam je bila želja, od prvog dana kad smo krenuli u ovaj projekt, da svim igračima, njihovim obiteljima i trenerima, njihovim teniskim savezima, Dubrovnik ostane u najljepšem sjećanju te da se jednog dana opet vrate na druge turnire, dosta jače, koje imamo u planu organizirati. Nama je želja da ovaj projekt jednog dana podignemo do turnira iz ATP ili WTA kalendara – naglasio je Barović.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DUD BOWL [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-06-21 21:18:59 [created_by] => 3219 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-06-21 21:18:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-06-21 21:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2319 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 279 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz tenisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, tenis [secure] => 0 [page_title] => Tenis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/06/21/tenis_stradun4-090814.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "tenis_stradun4-090814" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1260x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 279 [name] => Tenis [alias] => tenis [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15565485 Threads: 2 Questions: 3212523126 Slow queries: 7247097 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236206556 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/tenis ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/tenis/zelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade-492831 [printLink] => /sport/tenis/zelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade-492831?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233197 [name] => dubrovnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dubrovnik [link] => /tag/dubrovnik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 324690 [name] => centar tenisa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => centar-tenisa [link] => /tag/centar-tenisa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DUD BOWL [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Želimo biti svjetski centar tenisa za mlade [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3219 [name] => Tonči Vlašić [username] => ton-i-vla-i [email] => ton-i-vla-i@sd.hr [password] => $2y$10$r2nyeBJRVK2nwuDlUByGFuSwtf6oWSVrPEJM6S0JbldCchAQCUtrO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tonci-vlasic-3219 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1737 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/cec9af730e333a4506ea2e35e9dedce2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/21/tenis_stradun4-090814.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => tenis_stradun4-090814 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/21/tenis_stradun4-090814.jpg [title] => tenis_stradun4-090814 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U stolici međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Tu je službeni spiker, koji najavljuje sudionike završnice i čita njihove rezultate do finala. Zatim sakupljači loptica te nešto što se ne može baš često vidjeti na teniskim turnirima: najmlađi nose torbe s reketima finalisti(ca)ma.

Možda sve to ne bi bilo ništa toliko spektakularno da je riječ o Mastersu ili jednom od četiri Grand Slam turnira, međutim, to je slika iz Gospina polja kad se igra završnica Dubrovnik DUD Bowl turnira za uzrast do 11 (i do 13) godina. Već do finala je napravljeno dosta toga što je običaj vidjeti na najvećim svjetskim turnirima. Ždrijeb je bio u palači Sponza. Sudionici turnira su se nakon razgleda znamenitosti Dubrovnika slikali na Stradunu (milenijska fotografija). Održan je prije toga party za cijelu ekipu gdje su male tenisačice i tenisači sa svih strana svijeta prošetali crvenim tapitom. Poznati uspješni sportaši se druže s najmlađima. Pričaju im svoja iskustva. Tako je prošle godine njihov gost bio Mihovil Španja, plivač s invaliditetom, osvajač četiri medalje na Paraolimpijskim igrama.

Možda će jednog dana netko od sudionika Dubrovnik DUD Bowla biti u prilici doživjeti to isto na najvećim svjetskim turnirima. Vjerojatno će se tada sjetiti kako je na početku svoje karijere to doživio u Dubrovniku.

Budući sve ovo nije novost u Gospinom polju, budući je tako bilo i protekle dvije godine, svake godine sve bolje i bolje, ne čudi što je posljednje prošlogodišnje izdanje DUD Bowla u Dubrovniku nadmašilo neke od najpoznatijih svjetskih turnira za najmlađe. Potvrđuju to brojke: u Dubrovniku su nastupili igrači iz 40-ak zemalja svijeta, a iz dvadeset država stigli su najbolji – prvaci!

Turniri Dubrovnik DUD Bowl do 11 i do 13 godina nisu jedina događanja tijekom ljeta u Tenis centru Dubrovnik u Gospinom polju. Tu je i Kamp s Goranom Ivaniševićem. Plus, tu je još i turnir iz Dalmatinskog ciklusa za uzrast do 11 godina, zatim turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 12 godina, kamp za uzrast do 11 i do 13 godina te turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 14 godina.

Kad smo počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi Dubrovnik DUD Bowl. Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja – istaknuo je Pasko Barović.

Izuzetno sam ponosan na cijelu ekipu, koja stoji iza organizacije, zatim na djecu te njihove trenere. Ovdje se okupljamo iz godine u godinu s jednim ciljem, a to je da sport bude motivator ovim mladim ljudima kroz život i njihova postignuća. Mala su to djeca koja su već sada veliki ljudi, a to su prepoznala i velika imena u svijetu tenisa. Brad Gilbert, koji je obilježio najvećim dijelom karijeru neponovljivog Andre Agassija poslao je na naš turnir svog najboljeg igrača. Igrala je prošle godine i polufinalistica Orange Bowla te najbolji igrači iz čak dvadeset zemalja svijeta.

Dobra atmosfera uvijek vlada na terenima Tenis Centra Dubrovnik. Sudionici turnira se druže, idu na izlete.

Napravili smo sve kao što je na najvećim svjetskim turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Priznat će Barović kako su u početku priželjkivali približiti se brojkama koje imaju turniri za najmlađe s dugom tradicijom. Govorili su tada kako za sve treba vremena te ako budu i upola tako uspješni kao drugi, da će biti zadovoljni. Računajući na to radili su noć i dan, razmišljali pritom kao da su organizatori najvećih svjetskih turnira.

Samo tako možemo uspjeti – isticali su.

Danas će Barović reći: 'Dubrovnik Dud Bowl je najbrže rastući turnir na svijetu!' te dodati:

U odnosu na protekle tri godine ove ćemo imati natjecatelje iz nove dvije države. Stižu iz Cipra te iz Norveške. Što se tiče turnira za uzrast do 13 godina, koji će se održati u rujnu, svoj dolazak su najavili iz Meksika, Argentine, Tunisa, Libanona te Južne Afrike i to su nas, kad te države spominjem, izravno kontaktirali njihovi nacionalni savezi. Zanimljivo, iz Argentine nas je zvao izbornik njihove DAVIS Cup reprezentacije Daniel Oršanić, čiji je otac Hrvat. Dakle, izbornik reprezentacije koja je osvojila prestižno natjecanje.

Oršanić je vodeći Argentinu prošle godine u finalu odigranom u Zagrebu slavio protiv naših tenisača, Marina Čilića, Iva Karlovića, Ivana Dodiga… Taj poziv, kad te kontaktira izbornik svjetskog prvaka, za sve u Tenis centru Dubrovnik, Tenis klubu Ragusa te svima koji su u organizaciji Dubrovnik DUD Bowl-a potvrda kako su uspjeli ostvariti najveću želju.

Nama je želja biti centar svjetskog tenisa za mlađe uzraste – istaknuo je te naglasio kao je ovogodišnje izdanje DDB-a turnir s najvećim nagradnim fondom na svijetu za mlađe uzraste.

Naši partneri Goran Ivanišević, kao budući mentor pobjednika i najboljih igrača na turniru, te naš partner, IMG Bollettieri, najveća i i najpoznatija teniska akademija na svijetu podržali su turnir. Goran poklanja mentorstvo sedmodnevnog kampa pobjedniku turnira. IMG će nagraditi pobjednika sa sedam dana treniranja u svojoj akademiji u Bradentonu. Tu će pobjednik imati sjajnu priliku besplatno trenirati te se pripremati za USA tour. Sve to prate Wilson i Yonex, kao vodeći brendovi teniske opreme koji daju ugovore za igrače. Već danas imamo kontakte sa kućama, koje sponzoriraju najveće ATP i WTA turnire! Posebno nam je drago što jake kuće sportske odjeće imaju želju nagraditi pobjednike te ih uzeti pod svoje! Ukratko, naš san se polako ostvaruje. Vrlo blizu smo da zaokružimo cijelu priču o razvojnom turniru za mlađe igrače koji kroz ovakav turnir bez obzira na mogućnosti svoje obitelji po pitanju financijske podrške, mogu dobiti ogroman poticaj za daljnju karijeru te tako olakšati mogućnost ostvarivanja svog sna! Posebno tu mislim na svu dubrovačku djecu, koja su dosada nepravedno zanemarena od svih strana. Oni najbolji, a u zadnjih nekoliko godina smo imali nekoliko državnih prvaka i pobjednika najvećih turnira, morali su otići iz Dubrovnika. Primjer je Ana Konjuh. Ovdje prije svega nije imala uvjete za rad tijekom čitave godine, a što je osnovni preduvjet za uspjeh. To je naša najveća borba u zadnje vrijeme. Želimo da djeca u Tenis centru Dubrovnik, Tenis klubu Ragusa, imaju priliku raditi u istim uvjetima kakve imaju njihovi vršnjaci u najvećim akademijama svijeta. Tu ulažemo najviše energije. Radimo, razmišljamo i stvaramo kako bi imali sve najbolje uvjete da uspiju u sportu, a da se pritom ne moraju rao, odlazeći iz Grada, odreći obitelji, škole i prijatelja.

Istaknuo je Barović kako projekt Dubrovnik DUD Bowl svi žele kopirati.

Kategorije do 11 te do 13 godina dok mi s tim nismo počeli, nisu postojale u svijetu. Zatim, u što su se mogli uvjeriti svi koji su nastupili protekle tri godine, organiziramo događaje kako bi se ti mladi ljudi educirali o sportu, što on znači. Uvijek nam je bila želja, od prvog dana kad smo krenuli u ovaj projekt, da svim igračima, njihovim obiteljima i trenerima, njihovim teniskim savezima, Dubrovnik ostane u najljepšem sjećanju te da se jednog dana opet vrate na druge turnire, dosta jače, koje imamo u planu organizirati. Nama je želja da ovaj projekt jednog dana podignemo do turnira iz ATP ili WTA kalendara – naglasio je Barović.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
tenis_stradun4-090814
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/tenis/zelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade-492831 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c301e0ed5d993457fc5a16cc248717a909a09f65 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDelimo+biti+svjetski+centar+tenisa+za+mlade&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fzelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade-492831 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fzelimo-biti-svjetski-centar-tenisa-za-mlade-492831 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DUD BOWL [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
TenisDUD BOWL

Želimo biti svjetski centar tenisa za mlade

21. lipnja 2017. - 23:14
tenis_stradun4-090814

U stolici međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Tu je službeni spiker, koji najavljuje sudionike završnice i čita njihove rezultate do finala. Zatim sakupljači loptica te nešto što se ne može baš često vidjeti na teniskim turnirima: najmlađi nose torbe s reketima finalisti(ca)ma.

Možda sve to ne bi bilo ništa toliko spektakularno da je riječ o Mastersu ili jednom od četiri Grand Slam turnira, međutim, to je slika iz Gospina polja kad se igra završnica Dubrovnik DUD Bowl turnira za uzrast do 11 (i do 13) godina. Već do finala je napravljeno dosta toga što je običaj vidjeti na najvećim svjetskim turnirima. Ždrijeb je bio u palači Sponza. Sudionici turnira su se nakon razgleda znamenitosti Dubrov...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:55