StoryEditorOCM
Vaterpolohalo doha

Barakude uskoro u bitki za finale, doznajemo da je prema Dohi poletio i Luka Bukić: S dečkima se čujem stalno...

Piše Iva Majić
15. veljače 2024. - 12:46

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas od 15:30 protiv Francuske u polufinalu na Svjetskom prvenstvu u Dohi kreće u pohod na još jednu veliku medalju. U nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je osvojio europsko srebro u Zagrebu, izabranici Ivice Tucka imaju priliku za novi podvig. Novo odličje.

Vjerojatno već i ptice na granama znaju tko nije otputovao na SP, a za one koji su se tek "uključili u eter”, u Dohi nema drugog vratara Tonija Popadića, kao ni Luke Bukića.

Igrač lijeve strane nedavno je operirao preponsku kilu, a nama se javio „iz aviona”, odnosno iz Dubaija na putu prema Qataru.

Prije svega, kako ide oporavak?

- Oporavak ide dobro, operacija je prošla bez ikakvih problema. Dva tjedna sam morao mirovat, a prošli tjedan sam krenuo s laganim treninzima. U ponedjeljak imam zadnju kontrolu pa se nadam da ću moći normalno početi trenirat – započeo je Bukić.

Jasno, u Dohi će biti u funkciji navijača. Sa svojim suigračima je redovito u kontaktu, a atmosfera je kako kaže, kao i uvijek vedra.

- S dečkima se čujem često, u repki uvijek vlada odlična atmosfera i mislim da je isto tako i sada, kada je tako naravno da je odmah i lakše igrati – dodao je Luka kojeg nemamo često priliku gledati van bazena, jer je dio onih koji redovito imaju najveću minutažu, kako pod reprezentativnom kapicom, tako i onoj u Jadranu.

Barakude igraju protiv Francuske koja je u polufinalu neočekivano slavila protiv favorizirane Mađarske s 11:10. A imali su naši susjedi, koji su ujedno još uvijek aktualni svjetski prvaci 7:3 na poluvremenu, ali nešto je dobro „smućkao” naš Vjeko Kobešćak za veliku senzaciju u Dohi.

Jeste li gledali susret?    

- Nisam gledao utakmicu, ali Francuzi su se jako digli zadnjih par godina. Iako je i dalje to naravno bilo iznenađenje, ali pokazuju sve češće da stvarno mogu igrat sa svima – rekao je Bukić pa nastavio:

- Protiv nas također očekujem da budu motivirani i odlično pripremljeni, imaju jako dobrih igrača. Thomas Vernoux je vjerojatno najopasniji, ali imamo i mi vrhunske bekove koji ga mogu pokriti. Igrali smo dosta puta s njima u zadnje vrijeme i mislim da nema tu nekih velikih iznenađenja niti s jedne strane. Dobro i oni nas poznaju i mi njih, ali vjerujem da smo kvalitetnija momčad i da ako uđemo maksimalno u utakmicu da ćemo pobijediti – dodao je Luka kako nema straha, bez obzira na fantastičnog pojedinca.

Upravo je spomenuti 21- godišnjak jedan od onih igrača koje se redovito izdvaja i s razlogom, jer evo Mađarima je „bez problema” utrpao pet komada. No, ipak se radi o ekipnom sportu...

Prije Hrvatske, igraju Italija i Španjolska. Ima li želja?

- Drugo polufinale bi trebalo bit odlična utakmica i Talijani i Španjolci imaju jake momčadi, ali vjerujem da možemo igrati i pobijedit s kim god da igramo na kraju i mislim da tu nema nekih preferenci – zaključio je Luka Bukić.

Nema preferenci, odnosno nema straha. Hrvatska je i na ovom velikom natjecanju pokazala kako je vaterpolska velesila te da je deveto mjesto u Fukuoki (prošlo SP), nije njena realnost.

A hoće li Barakude do još jedne medalje, gledajte od 15:30 na drugom programu HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:06