stdClass Object ( [id] => 638032 [title] => Povodom šestog naslova svjetskog prvaka kojeg je osvojio, prisjećamo se priče o legendarnom Ronnieju O‘Sullivanu [alias] => cijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ronnie O'Sullivan po šesti je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u snookeru, svladavši u finalu u Sheffieldu 16 godina mlađeg sunarodnjaka Kyrena Wilsona sa 18-8.

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri, a ispred njih je samo veliki Škot Stephen Hendry sa sedam naslova.

U čast novom sjajnom uspjehu legendarnog 44-godišnjaka, podsjećamo vas na tekst iz serijala 'Više od sporta' koji je originalno objavljen 12. prosinca 2019. godine.

-------------------------------------------------------------------------

Rođen je 5. prosinca 1975. u malom engleskom mjestašcu po imenu Wordsley. Roditelji su mu bili vlasnici lanca seks shopova u londonskom Sohou, a kada je imao samo 16 godina otac mu je zatvoren zbog ubojstva i osuđen na doživotni zatvor.

Još dok je bio dijete, otac mu je u vrtu obiteljske kuće osigurao stol za snooker i vježbao s njim, a ta fatalna večer 1991. godine slomila je Ronalda Antonija O'Sullivana, javnosti poznatijeg pod imenom Ronnie.

Ronniejev otac Ronald John te je večeri popio poveću količinu šampanjca s prijateljem i dvojac se uputio u noćni klub. Tamo su se sukobili s dvojicom tamnoputih muškaraca, a O'Sullivan stariji navodno ih je rasistički vrijeđao prije nego što je izvukao nož i izbo na smrt Brucea Bryana, a njegovog brata Kelvina ranio.

- Bilo je kao u horor filmu. Okrenuo se prema Bruceu i počekao ga bosti ogromonim nožem. Moj brat se pokušao obraniti, ali O'Sullivan je bio u bijesnom naletu, opisao je Kelvin Bryce taj stravični događaj.

John se branio da njegov napad nije bio rasistički motiviran, a Ronnie je stao uz svog oca inzistirajući da on nikada nije bio problematičan.

- Našao se na pogrešnom mjestu u pogrešnom vrijeme i zasigurno nije u pitanju bilo ubojstvo, barem ne s predumišljajem, rekao je Ronnie.

Možda zaista i jest bilo tako, ali s obzirom na to da je ubijeni Bryan Bryce bio vozač gangstera Charlieja Kraya, javnost se pitala je li u pitanju bio neki stari sukob. Samo tri godine kasnije i Ronniejeva majka Maria O'Sullivan završila je u zatvoru na godinu dana zbog utaje poreza, a Ronnie je ostavljen da se sam brine o mlađoj sestri Danielle i obiteljskom poslu.

USPJEŠAN OD POČETAKA

To ga, pak, nije spriječilo da nastavi nizati sjajne uspjehe. Kada je napunio 16 godina krenuo je u profesionalne vode, a od prvih 76 mečeva, iz njih čak 74 je izašao kao pobjednik. Godinu dana kasnije osvojio je Britansko prvenstvo postavši tako najmlađi pobjednik nekog rangiranog turnira (taj rekord drži i do danas), a 1995. je postao najmlađi osvajač Masters titule, što je također rekord koji još uvijek pripada njemu.

---

image
---

Na Svjetskom prvenstvu 1997. godine ostvario je svoj prvi profesionalni maksimalni slijed (najveće postignuće u jednoj partiji), a ono što je zanimljivo da je to bio i ostao najbrži maksimalni slijed u povijesti. O'Sullivanu je za to trebalo samo pet minuta i osam sekundi. Upravo mu je njegova brzina igre po kojoj je ubrzo postao poznat osigurala nadimak "The Rocket", a tijekom karijere uvijek se žalio na spore igrače. Ali to nije bila jedina sposobnost po kojoj je bio poznat.

Ronnie je na Svjetskom prvenstvu 1996. pobijedio Kanađanina Alaina Robidouxa s uvjerljivih 10-3, a nakon meča Robidoux je optužio O'Sullivana da mu je iskazao nepoštivanje te se odbio rukovati s njim. Razlog je bio taj što je Ronnie cijeli meč igrao s lijevom, slabijom, rukom.

- Dobar sam s lijevom rukom. Ustvari, ja sam bolji s lijevom nego što je on s desnom rukom, izjavio je O'Sullivan nakon meča i izazvao još veći bijes kod Kanađanina koji ga je nakon toga prijavio Savezu zbog rušenja integriteta igre. Ironična činjenica u toj situaciju bila je ta da je Robidoux u tom trenutku bio svjetski prvak u trik-udarcima.

Savez je otvorio postupak protiv O'Sullivana, ali kada im je na saslušanju dokazao da može gotovo jednako dobro igrati s obje ruke, slučaj je odbačen. No, ipak je na tom prvenstvu zaradio kaznu, i to nakon što je napao službenu osobu. Dobio je dvije godine suspenzije uvjetno te je morao platiti 20.000 funti.

DEPRESIJA, NARKOTICI I OBITELJSKI PROBLEMI

Ti događaji bili su svojevrstan nagovještaj problema s kojima se Ronnie nosio, a koji su počeli izlaziti na vidjelo. Kada je 1998. osvojio Irski Masters, bio je pozitivan na kanabis te mu je oduzet naslov i novčana nagrada. Ali to je bio samo prozorčić u stil života kakvog je Ronnie njegovao.

---

image
---

Prema svojim riječima, navečer bi znao piti dok sunce ne izađe, a na meniju je obično bilo osam litara Guinnessa popraćeno sa svakakvim alkoholom koji mu je bio pri ruci, dok se marihuana dimila bez prestanka. Takav način života nije utjecao na njegove igre pa je Ronnie bilježio uspjeh za uspjehom dok mu se život raspadao izvan očiju javnosti.

- Sjećam se da bih išao na svako Svjetsko prvenstvo i mislio kako jedva čekam da sve završi i da više ne bude doping testova, kako bi se mogao pošteno "razvaliti", napisao je O'Sullivan u svojoj autobiografiji.

Iako je od samih početaka karijere smatran jednim od najvećih talenata kojeg je svijet snookera ikada vidio, O'Sullivan je imao ogromnih problema sa samopouzdanjem, a njegov perfekcionizam tjerao ga je da se propitkuje čak i kada je pobjeđivao. Patio je od depresije i često se budio jutrima razmišljajući ima li smisla uopće ustati se.

Ronnie je na sastanku anonimnih ovisnika o narkoticima upoznao Jo Langley s kojom je kasnije dobio dvoje djece, ali je par 2008. godine prošao kroz buran razvod te je Ronnie sudskim putem morao tražiti pristup svojoj djeci. On je do tada već imao jedno dijete, 1997. godine sa Sally Ann Magnus je dobio kćer Taylor-Ann, ali kako je veza trajala samo godinu dana, Ronnie nije pridavao mnogo pažnje svojoj prvoj kćeri.

---

image
---

Prema riječima same Taylor-Ann, ona je svog oca vidjela samo desetak puta u životu, a O'Sullivan je u jednom trenutku prestao plaćati alimentaciju, blokirao joj pozive i dao instrukcije svojoj obitelji da prekinu sve veze s njom. Razlog je navodno bila njena ovisnost o kokainu, a Ronnie joj je rekao da mu je dosta da ga svi tretiraju kao da je bankomat i nazvao ju narkomankom.

Kao glavni razlog ovisnosti Taylor-Ann je navela odsutnost njenog oca kojeg je "trebala guglati" da ne bi zaboravila kako izgleda, a kada ju je on u potpunosti odbacio, javile su joj se suicidalne misli. Ipak, nakon rehabilitacije se oporavila i dobila dijete te je odlučno odbacila mogućnost da njen otac sudjeluje u odgoju.

Iako se uspješno riješio ovisnosti o marihuani i antidepresivima, Ronnie i dalje nije mogao pronaći svoj unutarnji mir. Stoga je sredinom 2000-ih počeo čitati knjige o budizmu i provoditi vrijeme u Londonskom budističkom centru. Javno je govorio o tome koliko mu to pomaže, ali nikada nije čvrsto prigrlio religiju kao takvu.

KONTROVERZA ZA KONTROVERZOM

No, ni to mu nije u potpunosti pomoglo pa je 2011. zatražio pomoć uglednog sportskog psihologa Stevea Petersa da mu pomogne kontrolirati promjene raspoloženja i vratiti želju za igranjem snookera. Peters mu je djelomično pomogao. Motivacija za igrom mu se vratila i odmah je 2012. osvojio novi naslov svjetskog prvaka, ali promjene raspoloženja i dalje su ostale prisutne kod O'Sullivana. Do danas je nebrojeno mnogo puta najavio odlazak u mirovinu te je u nekoliko navrata otišao na duži odmor, a sezonu 2012/13. propustio je da bi radio na farmi svinja. A kako sam kaže, ono što ga je svih tih godina tjeralo da se vrati sportu bio je njegov otac koji ga je ohrabrivao i koji je uživao gledati njegove mečeve dok je bio u zatvoru.

O'Sullivan stariji pušten je iz zatvora nakon što je odslužio 18 godina iza rešetaka, a u posljednje vrijeme je dospio u javnost kao jedan od vlasnika tvrtke koja za tridesetak kuna po bočici prodaje "čudesni napitak od gljiva koji ubija stanice raka". Naravno, ljekovitost napitka na nikakav način nije dokazana.

---

image
---

Ronnie nije bio samo kontroverzna ličnost izvan "terena", on je ujedno jedan od najvećih kritičara novčane nagrade koja se dodjeljuje za maksimalni slijed, odnosno 147 bodova. Jednom je prilikom upitao sutkinju koliko iznosi novčana nagrada za taj pothvat, a kada mu je ona rekla da se radi o 10.000 funti, Ronnie je odlučio ubaciti ružičastu kuglu prije crne, što je značilo da može doći maksimalno do 146 bodova. Komentatori su gledali u nevjerici što radi, u publici je zavladao muk, a Ronnie je sa širokim osmijehom na licu odigrao partiju do kraja.

Jednom je također pitao suca koliko iznosi nagrada i razmišljao da namjerno ne dođe do 147-ice, no na kraju je ipak odlučio da će odigrati do kraja, a kada je ubacio posljednju crnu kuglu, u publici je nastalo oduševljenje. Nakon meča, novinar ga je upitao zar mu oduševljenje publike kada uspije doći do maksimalnog slijeda ništa ne znači.

- Pa i ne baš. U životu sam bezbroj puta došao do 147-ice i to mi ne znači previše. Mislim da bi je novčana nagrada za takav pothvat nedostojna i to je jedino što me zanima, iskreno je odgovorio O'Sullivan.

Ronnie je nerijetko znao iskazivati nepoštovanje prema svojim protivnicima i raspravljati se sa sucima, a prije otprilike mjesec dana je izjavio da ne voli igrati protiv igrača koji ne pripadaju samoj eliti jer se ne može uživjeti u meč ako s druge strane ne stoji vrhunski igrač. Jednom prilikom sportski novinar Mike Rowbottom podijelio je neobičnu scenu kojoj je prisustvovao na londonskom aerodromu Stansted.

- Stajao sam pokraj pokretne trake za prtljagu i vidio da se među koferima nalazi i štap za snooker, potpuno nezaštićen. Odjednom se pojavio "The Rocket" i uzeo ga i otišao, rekao je Rowbottom.

O'Sullivan se bio upravo vratio iz Dublina u kojem je osvojio Irski Masters, a očigledno je s tim štapom i došao do tog uspjeha. Umjesto da ga dobro zaštiti prije nego što ga stavi među prtljagu, on ga je samo ubacio među kofere.

---

image
---

Ronnie danas živi mnogo zdravije i aktivno se bavi trčanjem te se često natječe u utrkama na 10 kilometara. Također, veliki je ljubitelj kuhanja i žestoki navijač Arsenala.

Kraljica ga je odlikovala viteškom titulom 2016., a Ronnie ju je sa zadovoljstvom prihvatio iako je samo dvije godine ranije izjavio: "Bila bi sramota da se takva titula dodijeli nekom poput mene. Nisam taj tip osobe, zar ne?".

Težak život i unutarnji demoni s kojima se i danas bori nisu spriječili Ronnieja O'Sullivan da postane jedan od najboljih igrača snookera u povijesti (ako ne i najbolji), a zasigurno još nismo vidjeli sve od njega. U pomalo dosadnom svijetu snookera O'Sullivan strši kao rock-zvijezda i pomaže približiti sport čak i onima koji se inače ne bi zainteresirali za njega.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘retrovizor‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => ‘retrovizor‘ 1 1 1 1 1 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2019-12-12 13:49:07 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-08-17 19:47:31 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2020-08-17 19:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 65 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407554.jpg","\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407570.jpg","\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407548.jpg","\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407550.jpg","\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407552.jpg","\/images\/slike\/2019\/12\/12\/14407556.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Arhiva\/AFP","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x721","k_14407554_1280.jpg":"1280x1280","k_14407554_1024.jpg":"1024x1024","k_14407554_640.jpg":"640x640","k_14407554_480.jpg":"480x480","k_14407554_340.jpg":"340x340","k_14407554_220.jpg":"220x220","o_14407554_1280.jpg":"1280x901","o_14407554_1024.jpg":"1024x721","o_14407554_640.jpg":"640x450","o_14407554_480.jpg":"480x337","o_14407554_340.jpg":"340x239","o_14407554_220.jpg":"220x154","h_14407554_1280.jpg":"1280x854","h_14407554_1024.jpg":"1024x683","h_14407554_640.jpg":"640x427","h_14407554_480.jpg":"480x320","h_14407554_340.jpg":"340x227","h_14407554_220.jpg":"220x147","pp_14407554_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407554_1024.jpg":"805x1024","pp_14407554_640.jpg":"503x640","pp_14407554_480.jpg":"377x480","pp_14407554_340.jpg":"267x340","pp_14407554_220.jpg":"173x220"},{"size0":"673x521","k_14407570_1280.jpg":"1280x1280","k_14407570_1024.jpg":"1024x1024","k_14407570_640.jpg":"640x640","k_14407570_480.jpg":"480x480","k_14407570_340.jpg":"340x340","k_14407570_220.jpg":"220x220","o_14407570_1280.jpg":"1280x990","o_14407570_1024.jpg":"1024x792","o_14407570_640.jpg":"640x495","o_14407570_480.jpg":"480x371","o_14407570_340.jpg":"340x263","o_14407570_220.jpg":"220x170","h_14407570_1280.jpg":"1280x854","h_14407570_1024.jpg":"1024x683","h_14407570_640.jpg":"640x427","h_14407570_480.jpg":"480x320","h_14407570_340.jpg":"340x227","h_14407570_220.jpg":"220x147","pp_14407570_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407570_1024.jpg":"805x1024","pp_14407570_640.jpg":"503x640","pp_14407570_480.jpg":"377x480","pp_14407570_340.jpg":"267x340","pp_14407570_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x661","k_14407548_1280.jpg":"1280x1280","k_14407548_1024.jpg":"1024x1024","k_14407548_640.jpg":"640x640","k_14407548_480.jpg":"480x480","k_14407548_340.jpg":"340x340","k_14407548_220.jpg":"220x220","o_14407548_1280.jpg":"1280x826","o_14407548_1024.jpg":"1024x661","o_14407548_640.jpg":"640x413","o_14407548_480.jpg":"480x309","o_14407548_340.jpg":"340x219","o_14407548_220.jpg":"220x142","h_14407548_1280.jpg":"1280x854","h_14407548_1024.jpg":"1024x683","h_14407548_640.jpg":"640x427","h_14407548_480.jpg":"480x320","h_14407548_340.jpg":"340x227","h_14407548_220.jpg":"220x147","pp_14407548_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407548_1024.jpg":"805x1024","pp_14407548_640.jpg":"503x640","pp_14407548_480.jpg":"377x480","pp_14407548_340.jpg":"267x340","pp_14407548_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","k_14407550_1280.jpg":"1280x1280","k_14407550_1024.jpg":"1024x1024","k_14407550_640.jpg":"640x640","k_14407550_480.jpg":"480x480","k_14407550_340.jpg":"340x340","k_14407550_220.jpg":"220x220","o_14407550_1280.jpg":"1280x852","o_14407550_1024.jpg":"1024x682","o_14407550_640.jpg":"640x426","o_14407550_480.jpg":"480x319","o_14407550_340.jpg":"340x226","o_14407550_220.jpg":"220x146","h_14407550_1280.jpg":"1280x854","h_14407550_1024.jpg":"1024x683","h_14407550_640.jpg":"640x427","h_14407550_480.jpg":"480x320","h_14407550_340.jpg":"340x227","h_14407550_220.jpg":"220x147","pp_14407550_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407550_1024.jpg":"805x1024","pp_14407550_640.jpg":"503x640","pp_14407550_480.jpg":"377x480","pp_14407550_340.jpg":"267x340","pp_14407550_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x709","k_14407552_1280.jpg":"1280x1280","k_14407552_1024.jpg":"1024x1024","k_14407552_640.jpg":"640x640","k_14407552_480.jpg":"480x480","k_14407552_340.jpg":"340x340","k_14407552_220.jpg":"220x220","o_14407552_1280.jpg":"1280x886","o_14407552_1024.jpg":"1024x709","o_14407552_640.jpg":"640x443","o_14407552_480.jpg":"480x332","o_14407552_340.jpg":"340x235","o_14407552_220.jpg":"220x152","h_14407552_1280.jpg":"1280x854","h_14407552_1024.jpg":"1024x683","h_14407552_640.jpg":"640x427","h_14407552_480.jpg":"480x320","h_14407552_340.jpg":"340x227","h_14407552_220.jpg":"220x147","pp_14407552_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407552_1024.jpg":"805x1024","pp_14407552_640.jpg":"503x640","pp_14407552_480.jpg":"377x480","pp_14407552_340.jpg":"267x340","pp_14407552_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x760","k_14407556_1280.jpg":"1280x1280","k_14407556_1024.jpg":"1024x1024","k_14407556_640.jpg":"640x640","k_14407556_480.jpg":"480x480","k_14407556_340.jpg":"340x340","k_14407556_220.jpg":"220x220","o_14407556_1280.jpg":"1280x950","o_14407556_1024.jpg":"1024x760","o_14407556_640.jpg":"640x475","o_14407556_480.jpg":"480x356","o_14407556_340.jpg":"340x252","o_14407556_220.jpg":"220x163","h_14407556_1280.jpg":"1280x854","h_14407556_1024.jpg":"1024x683","h_14407556_640.jpg":"640x427","h_14407556_480.jpg":"480x320","h_14407556_340.jpg":"340x227","h_14407556_220.jpg":"220x147","pp_14407556_1280.jpg":"1006x1280","pp_14407556_1024.jpg":"805x1024","pp_14407556_640.jpg":"503x640","pp_14407556_480.jpg":"377x480","pp_14407556_340.jpg":"267x340","pp_14407556_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4119618 Threads: 5 Questions: 123943658 Slow queries: 53949 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3765853 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/vise-od-sporta/cijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih-638032 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/cijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih-638032?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 524850 [name] => Ronnie O`Sullivan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ronnie-o-sullivan [link] => /tag/ronnie-o-sullivan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘retrovizor‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Povodom šestog naslova svjetskog prvaka kojeg je osvojio, prisjećamo se priče o legendarnom Ronnieju O‘Sullivanu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407554.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Arhiva/AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407554.jpg [title] => Arhiva/AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407570.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407548.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407550.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407552.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2019/12/12/14407556.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ronnie O'Sullivan po šesti je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u snookeru, svladavši u finalu u Sheffieldu 16 godina mlađeg sunarodnjaka Kyrena Wilsona sa 18-8.

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri, a ispred njih je samo veliki Škot Stephen Hendry sa sedam naslova.

U čast novom sjajnom uspjehu legendarnog 44-godišnjaka, podsjećamo vas na tekst iz serijala 'Više od sporta' koji je originalno objavljen 12. prosinca 2019. godine.

-------------------------------------------------------------------------

Rođen je 5. prosinca 1975. u malom engleskom mjestašcu po imenu Wordsley. Roditelji su mu bili vlasnici lanca seks shopova u londonskom Sohou, a kada je imao samo 16 godina otac mu je zatvoren zbog ubojstva i osuđen na doživotni zatvor.

Još dok je bio dijete, otac mu je u vrtu obiteljske kuće osigurao stol za snooker i vježbao s njim, a ta fatalna večer 1991. godine slomila je Ronalda Antonija O'Sullivana, javnosti poznatijeg pod imenom Ronnie.

Ronniejev otac Ronald John te je večeri popio poveću količinu šampanjca s prijateljem i dvojac se uputio u noćni klub. Tamo su se sukobili s dvojicom tamnoputih muškaraca, a O'Sullivan stariji navodno ih je rasistički vrijeđao prije nego što je izvukao nož i izbo na smrt Brucea Bryana, a njegovog brata Kelvina ranio.

- Bilo je kao u horor filmu. Okrenuo se prema Bruceu i počekao ga bosti ogromonim nožem. Moj brat se pokušao obraniti, ali O'Sullivan je bio u bijesnom naletu, opisao je Kelvin Bryce taj stravični događaj.

John se branio da njegov napad nije bio rasistički motiviran, a Ronnie je stao uz svog oca inzistirajući da on nikada nije bio problematičan.

- Našao se na pogrešnom mjestu u pogrešnom vrijeme i zasigurno nije u pitanju bilo ubojstvo, barem ne s predumišljajem, rekao je Ronnie.

Možda zaista i jest bilo tako, ali s obzirom na to da je ubijeni Bryan Bryce bio vozač gangstera Charlieja Kraya, javnost se pitala je li u pitanju bio neki stari sukob. Samo tri godine kasnije i Ronniejeva majka Maria O'Sullivan završila je u zatvoru na godinu dana zbog utaje poreza, a Ronnie je ostavljen da se sam brine o mlađoj sestri Danielle i obiteljskom poslu.

USPJEŠAN OD POČETAKA

To ga, pak, nije spriječilo da nastavi nizati sjajne uspjehe. Kada je napunio 16 godina krenuo je u profesionalne vode, a od prvih 76 mečeva, iz njih čak 74 je izašao kao pobjednik. Godinu dana kasnije osvojio je Britansko prvenstvo postavši tako najmlađi pobjednik nekog rangiranog turnira (taj rekord drži i do danas), a 1995. je postao najmlađi osvajač Masters titule, što je također rekord koji još uvijek pripada njemu.

---

image
---

Na Svjetskom prvenstvu 1997. godine ostvario je svoj prvi profesionalni maksimalni slijed (najveće postignuće u jednoj partiji), a ono što je zanimljivo da je to bio i ostao najbrži maksimalni slijed u povijesti. O'Sullivanu je za to trebalo samo pet minuta i osam sekundi. Upravo mu je njegova brzina igre po kojoj je ubrzo postao poznat osigurala nadimak "The Rocket", a tijekom karijere uvijek se žalio na spore igrače. Ali to nije bila jedina sposobnost po kojoj je bio poznat.

Ronnie je na Svjetskom prvenstvu 1996. pobijedio Kanađanina Alaina Robidouxa s uvjerljivih 10-3, a nakon meča Robidoux je optužio O'Sullivana da mu je iskazao nepoštivanje te se odbio rukovati s njim. Razlog je bio taj što je Ronnie cijeli meč igrao s lijevom, slabijom, rukom.

- Dobar sam s lijevom rukom. Ustvari, ja sam bolji s lijevom nego što je on s desnom rukom, izjavio je O'Sullivan nakon meča i izazvao još veći bijes kod Kanađanina koji ga je nakon toga prijavio Savezu zbog rušenja integriteta igre. Ironična činjenica u toj situaciju bila je ta da je Robidoux u tom trenutku bio svjetski prvak u trik-udarcima.

Savez je otvorio postupak protiv O'Sullivana, ali kada im je na saslušanju dokazao da može gotovo jednako dobro igrati s obje ruke, slučaj je odbačen. No, ipak je na tom prvenstvu zaradio kaznu, i to nakon što je napao službenu osobu. Dobio je dvije godine suspenzije uvjetno te je morao platiti 20.000 funti.

DEPRESIJA, NARKOTICI I OBITELJSKI PROBLEMI

Ti događaji bili su svojevrstan nagovještaj problema s kojima se Ronnie nosio, a koji su počeli izlaziti na vidjelo. Kada je 1998. osvojio Irski Masters, bio je pozitivan na kanabis te mu je oduzet naslov i novčana nagrada. Ali to je bio samo prozorčić u stil života kakvog je Ronnie njegovao.

---

image
---

Prema svojim riječima, navečer bi znao piti dok sunce ne izađe, a na meniju je obično bilo osam litara Guinnessa popraćeno sa svakakvim alkoholom koji mu je bio pri ruci, dok se marihuana dimila bez prestanka. Takav način života nije utjecao na njegove igre pa je Ronnie bilježio uspjeh za uspjehom dok mu se život raspadao izvan očiju javnosti.

- Sjećam se da bih išao na svako Svjetsko prvenstvo i mislio kako jedva čekam da sve završi i da više ne bude doping testova, kako bi se mogao pošteno "razvaliti", napisao je O'Sullivan u svojoj autobiografiji.

Iako je od samih početaka karijere smatran jednim od najvećih talenata kojeg je svijet snookera ikada vidio, O'Sullivan je imao ogromnih problema sa samopouzdanjem, a njegov perfekcionizam tjerao ga je da se propitkuje čak i kada je pobjeđivao. Patio je od depresije i često se budio jutrima razmišljajući ima li smisla uopće ustati se.

Ronnie je na sastanku anonimnih ovisnika o narkoticima upoznao Jo Langley s kojom je kasnije dobio dvoje djece, ali je par 2008. godine prošao kroz buran razvod te je Ronnie sudskim putem morao tražiti pristup svojoj djeci. On je do tada već imao jedno dijete, 1997. godine sa Sally Ann Magnus je dobio kćer Taylor-Ann, ali kako je veza trajala samo godinu dana, Ronnie nije pridavao mnogo pažnje svojoj prvoj kćeri.

---

image
---

Prema riječima same Taylor-Ann, ona je svog oca vidjela samo desetak puta u životu, a O'Sullivan je u jednom trenutku prestao plaćati alimentaciju, blokirao joj pozive i dao instrukcije svojoj obitelji da prekinu sve veze s njom. Razlog je navodno bila njena ovisnost o kokainu, a Ronnie joj je rekao da mu je dosta da ga svi tretiraju kao da je bankomat i nazvao ju narkomankom.

Kao glavni razlog ovisnosti Taylor-Ann je navela odsutnost njenog oca kojeg je "trebala guglati" da ne bi zaboravila kako izgleda, a kada ju je on u potpunosti odbacio, javile su joj se suicidalne misli. Ipak, nakon rehabilitacije se oporavila i dobila dijete te je odlučno odbacila mogućnost da njen otac sudjeluje u odgoju.

Iako se uspješno riješio ovisnosti o marihuani i antidepresivima, Ronnie i dalje nije mogao pronaći svoj unutarnji mir. Stoga je sredinom 2000-ih počeo čitati knjige o budizmu i provoditi vrijeme u Londonskom budističkom centru. Javno je govorio o tome koliko mu to pomaže, ali nikada nije čvrsto prigrlio religiju kao takvu.

KONTROVERZA ZA KONTROVERZOM

No, ni to mu nije u potpunosti pomoglo pa je 2011. zatražio pomoć uglednog sportskog psihologa Stevea Petersa da mu pomogne kontrolirati promjene raspoloženja i vratiti želju za igranjem snookera. Peters mu je djelomično pomogao. Motivacija za igrom mu se vratila i odmah je 2012. osvojio novi naslov svjetskog prvaka, ali promjene raspoloženja i dalje su ostale prisutne kod O'Sullivana. Do danas je nebrojeno mnogo puta najavio odlazak u mirovinu te je u nekoliko navrata otišao na duži odmor, a sezonu 2012/13. propustio je da bi radio na farmi svinja. A kako sam kaže, ono što ga je svih tih godina tjeralo da se vrati sportu bio je njegov otac koji ga je ohrabrivao i koji je uživao gledati njegove mečeve dok je bio u zatvoru.

O'Sullivan stariji pušten je iz zatvora nakon što je odslužio 18 godina iza rešetaka, a u posljednje vrijeme je dospio u javnost kao jedan od vlasnika tvrtke koja za tridesetak kuna po bočici prodaje "čudesni napitak od gljiva koji ubija stanice raka". Naravno, ljekovitost napitka na nikakav način nije dokazana.

---

image
---

Ronnie nije bio samo kontroverzna ličnost izvan "terena", on je ujedno jedan od najvećih kritičara novčane nagrade koja se dodjeljuje za maksimalni slijed, odnosno 147 bodova. Jednom je prilikom upitao sutkinju koliko iznosi novčana nagrada za taj pothvat, a kada mu je ona rekla da se radi o 10.000 funti, Ronnie je odlučio ubaciti ružičastu kuglu prije crne, što je značilo da može doći maksimalno do 146 bodova. Komentatori su gledali u nevjerici što radi, u publici je zavladao muk, a Ronnie je sa širokim osmijehom na licu odigrao partiju do kraja.

Jednom je također pitao suca koliko iznosi nagrada i razmišljao da namjerno ne dođe do 147-ice, no na kraju je ipak odlučio da će odigrati do kraja, a kada je ubacio posljednju crnu kuglu, u publici je nastalo oduševljenje. Nakon meča, novinar ga je upitao zar mu oduševljenje publike kada uspije doći do maksimalnog slijeda ništa ne znači.

- Pa i ne baš. U životu sam bezbroj puta došao do 147-ice i to mi ne znači previše. Mislim da bi je novčana nagrada za takav pothvat nedostojna i to je jedino što me zanima, iskreno je odgovorio O'Sullivan.

Ronnie je nerijetko znao iskazivati nepoštovanje prema svojim protivnicima i raspravljati se sa sucima, a prije otprilike mjesec dana je izjavio da ne voli igrati protiv igrača koji ne pripadaju samoj eliti jer se ne može uživjeti u meč ako s druge strane ne stoji vrhunski igrač. Jednom prilikom sportski novinar Mike Rowbottom podijelio je neobičnu scenu kojoj je prisustvovao na londonskom aerodromu Stansted.

- Stajao sam pokraj pokretne trake za prtljagu i vidio da se među koferima nalazi i štap za snooker, potpuno nezaštićen. Odjednom se pojavio "The Rocket" i uzeo ga i otišao, rekao je Rowbottom.

O'Sullivan se bio upravo vratio iz Dublina u kojem je osvojio Irski Masters, a očigledno je s tim štapom i došao do tog uspjeha. Umjesto da ga dobro zaštiti prije nego što ga stavi među prtljagu, on ga je samo ubacio među kofere.

---

image
---

Ronnie danas živi mnogo zdravije i aktivno se bavi trčanjem te se često natječe u utrkama na 10 kilometara. Također, veliki je ljubitelj kuhanja i žestoki navijač Arsenala.

Kraljica ga je odlikovala viteškom titulom 2016., a Ronnie ju je sa zadovoljstvom prihvatio iako je samo dvije godine ranije izjavio: "Bila bi sramota da se takva titula dodijeli nekom poput mene. Nisam taj tip osobe, zar ne?".

Težak život i unutarnji demoni s kojima se i danas bori nisu spriječili Ronnieja O'Sullivan da postane jedan od najboljih igrača snookera u povijesti (ako ne i najbolji), a zasigurno još nismo vidjeli sve od njega. U pomalo dosadnom svijetu snookera O'Sullivan strši kao rock-zvijezda i pomaže približiti sport čak i onima koji se inače ne bi zainteresirali za njega.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Arhiva/AFP





[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/cijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih-638032 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=eae139a65f42fe2f108474b6acdd48af8d19d66f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Povodom+%C5%A1estog+naslova+svjetskog+prvaka+kojeg+je+osvojio%2C+prisje%C4%87amo+se+pri%C4%8De+o+legendarnom+Ronnieju+O%E2%80%98Sullivanu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fcijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih-638032 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fcijeli-zivot-se-borio-s-depresijom-i-ovisnoscu-otac-mu-je-zavrsio-u-zatvoru-zbog-ubojstva-a-kcer-je-prekrizio-jer-ga-je-tretirala-kao-bankomat-no-nista-ga-nije-sprijecilo-da-postane-jedan-od-najboljih-638032 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘retrovizor‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sporta‘retrovizor‘

Povodom šestog naslova svjetskog prvaka kojeg je osvojio, prisjećamo se priče o legendarnom Ronnieju O‘Sullivanu

17. kolovoza 2020. - 21:17

Ronnie O'Sullivan po šesti je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u snookeru, svladavši u finalu u Sheffieldu 16 godina mlađeg sunarodnjaka Kyrena Wilsona sa 18-8.

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri, a ispred njih je samo veliki Škot Stephen Hendry sa sedam naslova.

U čast novom sjajnom uspjehu legendarnog 44-godišnjaka, podsjećamo vas na tekst iz serijala 'Više od sporta' koji je originalno objavljen 12. prosinca 2019. godine.

-------------------------------------------------------------------------

Rođen je 5. prosinca 1975. u malom engleskom mjestašcu po imenu Wordsley. Roditelji su mu bili vlasnici lanca seks shopova u lo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 20:48