StoryEditorOCM
Više od sportaOd zore do sumraka

Počeo je ramazan, a četvorica hajdukovaca su islamske vjeroispovijesti; Moraju li postiti? Kako će igrati? Evo pravila

Piše Frane Vulas
13. ožujka 2024. - 10:33

Yassine Benrahou zabio je u subotu drugi pogodak u 3:0 prvenstvenom trijumfu Hajduka u Velikoj Gorici, pa je kleknuo na travnjak i zahvalio se Onom Gore. Prethodno je asistirao iz kornera Marku Livaji i za prvi zgoditak ‘bijelih‘. Nakon što je veznjak/krilo dugo bio daleko od prvog plana, nakon što su zbog skidanja fotografija, pa tako i Hajdukovih, s Instagrama prošlog tjedna krenule ćakule kako je Benrahou pred odlaskom s Poljuda, briljirao je u ‘povratničkom‘ nastupu. Koji se dogodio baš dan prije početka Ramazana.

- To na Instagramu ništa ne znači, osobno radije svoju ljubav prema navijačima i koliko mi je stalo do kluba pokazujem na terenu, a ne na Instagramu. Ovo je bio moj odgovor i sretan sam – pojasnio je tada Benrahou.

Negdje oko četvrtinu svjetske populacije čine Muslimani, cca govorimo tu o oko dvije milijarde ljudi. Marokanski veznjak rođen u Francuskoj jedan je četiri nogometaša Hajduka islamske vjeroispovijesti. Uz Benrahoua tu su i reprezentativac Kosova Emir Sahiti, reprezentativac Obale Bjelokosti Ismael Diallo, član momčadi koja je nedavno osvojila Afrički kup nacija, kao i još jedan Marokanac, desni bočni Fahd Moufi, također rođen u Francuskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:34