StoryEditorOCM
Više od sportaDriblao pandure

S Kukočem je rasturio Amerikance u Bormiju 1987., sad je pijan bježao policiji po Beogradu i vozio u suprotnom smjeru

Piše F. V.
25. travnja 2024. - 21:24

Mediji iz Srbije objavili su kako je team manager košarkaša Crvene zvezde Meridianbet Nebojša Ilić (56), proslavljeni bivši košarkaš, priveden zbog vožnje pod utjecajem alkohola u suprotnom smjeru i bježanja policiji.

Navodno je bježao policiji tako što je vozio po tračnicama tramvajske pruge, dijelom i u suprotnom smjeru, a ‘Kurir‘ navodi kako je nakon privođenja utvrđeno da je imao 1,25 promila alkohola.

Klub se javnosti obratio priopćenjem. Između ostalog naveli su:

- KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost kako je u razdoblju od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendirao člana našeg kluba Nebojšu Ilića. Nebojša Ilić napravio je prometni prekršaj kao privatna osoba u srijedu u popodnevnim satima u Beogradu. Nakon razgovora s Nebojšom Ilićem, i prikupljanja svih činjenica i podataka, klub ga je sankcionirao zbog neodgovornog ponašanja na prethodno opisan način.

Originalno priopćenje Crvene zvezde možete pročitati OVDJE.

Ilić je team menadžer Crvene zvezde od 2001. godine, a ujedno je na istoj funkciji i u stožeru košarkaške reprezentacije Srbije od 2010. godine. Niz godina igrao je za Crvenu zvezdu i reprezentaciju bivše Jugoslavije. Pamti ga se kao velikog talenta u nekadašnjoj Jugoslaviji koji je zajedno s Tonijem Kukočem demolirao reprezentaciju SAD-a 1987. godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bormiju. U tom susretu grupne faze natjecanja u pobjedi Jugoslavije 110:95 Kukoč je zabio 37 poena od čega je zabio 11 trica (iz 12 pokušaja), a drugi strijelac pobjedničkog sastava Ilić je dodao 22 poena. U finalu je Jugoslavija još jednom svladala SAD 86:76.

image

Nebojša Ilić na klupi u pozadini

Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:25