StoryEditorOCM
Više od sportanađene boce alkohola

Svi su u šoku zbog smrti bivšeg igrača NHL-a, procurila prva teorija: ‘Nije se htio ubiti, pogledajte njegove mailove!‘

Piše Duška Jurić/JL
21. ožujka 2024. - 15:37

Konstantin Kolcov, bivši bjeloruski hokejaš i dečko bjeloruske teniske superzvijezde Arine Sabalenke, iznenada je preminuo u 43. godini života, a sada pristižu nove informacije u vezi njegova iznenadnog odlaska. Kako navodi Daily Mail, nekadašnji NHL igrač ‘vjerojatno je bio pijan‘ kad je preminuo u Miamiju, rekla je njegova bivša supruga medijima u Bjelorusiji.

Policija je, naime, u utorak potvrdila da je Kolcov, koji je tri godine bio u vezi s drugom tenisačicom svijeta, 25-godišnjom Sabalenkom, počinio samoubojstvo, prenosi Jutarnji list.

Vjeruje se da se bjeloruski bivši profesionalni hokejaš, koji ima troje djece s bivšom suprugom Julijom Mihajlovom, pridružio svojoj djevojci dok se ona pripremala za Miami Open. Policijska uprava Miamija preuzela je istragu o navodnom samoubojstvu, no u intervjuu za lokalne medije u svojoj rodnoj Bjelorusiji, Mihajlova je podijelila svoje viđenje nesretnog događaja.

Ona je, naime, izjavila da je njezin bivši suprug ‘vjerojatno bio pijan‘ prije kobnog događaja, a također je dodala da su boce pića bile pronađene u njegovoj hotelskoj sobi. Policajci nisu pronašli oproštajnu poruku. Također je izjavila da je njegovo ponašanje u posljednje vrijeme ukazivalo, prema njezinu mišljenju, na to da se nije pripremao na taj kobni čin.

"Najvjerojatnije je bio jako pijan. Nažalost, hokejaši su ponekad takvi", rekla je za Zerkalo.

"U sobi u kojoj je Konstantin boravio pronađene su prazne boce alkohola. Imao je balkon s pogledom na ocean. Vjerojatno Konstantin nije vodio računa o svojim postupcima. Još uvijek imam naše staro obiteljsko računalo na kojemu se nalazi i njegova e-pošta. Znala sam lozinke i uspjela sam otvoriti neke emailove. Konstantin je rezervirao apartmane na drugoj lokaciji, a neke uplate su izvršene unaprijed. Unajmio je i automobil na dulje vrijeme. Tako da, očito nije namjeravao umrijeti. Sve vam se, naravno, može obiti o glavu, ali nije bilo naznaka za ovu tragediju", ispričala je bivša supruga.

Mihajlova je također otkrila da se njihova djeca Daniel (18), Alexander (16) i Stefan (5) mire s gubitkom oca te je dodala da je njihov najstariji sin, Daniel, nasljednik njegove imovine.

Osvrćući se na svoj odnos sa Sabalenkom, Mihajlova je rekla: "Ona je dobra djevojka. Jako sam voljela Konstantina, ali Sabalenka se dobro ponašala prema mojoj djeci, pa s njom imam normalan odnos."

Također je ispričala kako je prvi put saznala za smrt svog bivšeg supruga.

"Bio je 18. ožujka. Prvo su me nekoliko puta zvali, pitali jesam li kod kuće, da mi žele nešto reći o Konstantinu. A onda je došao detektiv. Nastojao je, koliko god je to moguće, nježno prezentirati vijest. Ali, naravno, bila sam u stanju potpunog šoka. Tada je podijelio informacije, postavio nekoliko korektnih pitanja, objasnio razne procedure i rekao da ga nazovem u bilo kojem trenutku", opisala je.

Mihajlova je također dodala da je vrlo malo komunicirala s Kolcovim u tjednima koji su prethodili njegovoj smrti. S druge pak strane, njegov prvi trener Vladislav Astapenko, iznio je svoj stav da je smrt slavnog 42-godišnjaka povezana s obiteljskim problemima.

"Posvađao se, to je bila obiteljska situacija. Ni sam to ne mogu razumjeti, jako je teško", rekao je trener za Tribunu.

Podsjetimo, nekadašnji NHL igrač, koji je tijekom karijere nastupao za Pittsburgh Penguinse, umirovio se 2016. godine, a smrt je potvrdio Salavat Yulaev, klub u kojemu je bio trener.

"S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je trener Salavata Yulaeva, Konstantin Kolcov, preminuo. Bio je snažna i vesela osoba, voljen i poštovan od strane igrača, suigrača i navijača", stoji u objavi.

Kolcov je od lipnja 2021. bio u ljubavnoj vezi s Arinom Sabalenkom, bjeloruskom tenisačicom, koja je trenutačno druga igračica na WTA ljestvici. Ona je partnera izgubila samo pet godina nakon što je izgubila oca Sergeja nakon njegove iznenadne smrti u 43. godini. Baš kao i Kolcov, njezin je otac također igrao profesionalni hokej, a bjeloruska sportašica često je govorila da ju je upravo on motivirao da se počne baviti tenisom. Unatoč tragičnom gubitku, Tennis Channel izvijestio je da Sabalenka i dalje namjerava zaigrati na teniskom turniru ovog mjeseca.

Na snimci koju je podijelio poljski sportski komentator Bartosz Ignacik, Sabalenku se može vidjeti kako radi na svom servisu samo 24 sata nakon što je potvrđeno da je Kolcov preminuo.

Ona je sada priznala da su prekinuli prije njegove smrti. Na svom je Instagram storyju napisala sljedeće: "Konstantinova smrt je nezamisliva tragedija i iako više nismo zajedno, srce mi je slomljeno. Molim vas, poštujte moju privatnost i privatnost njegove obitelji tijekom ovog teškog razdoblja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:55