Sport Vodeni sportovi

VEČERAS U GRUŽU JUG CO I MLADOST POČINJU FINALE DOIGRAVANJA ZA NASLOV PRVAKA HRVATSKE

Iznenađenja su teško moguća

VEČERAS U GRUŽU JUG CO I MLADOST  POČINJU FINALE DOIGRAVANJA ZA NASLOV PRVAKA HRVATSKE

Ništa se ne prepušta slučaju. Što je to novoga donio svojim dolaskom na klupu Ozren Bonačić, razlog je što se nekoliko puta pogledala snimka posljednjih nastupa Mladosti

Ništa se ne prepušta slučaju. Što je to novoga donio svojim dolaskom na klupu Ozren Bonačić, razlog je što se nekoliko puta pogledala snimka posljednjih nastupa Mladosti

Spremaju se jugaši. Od srijede, kad su u Pireju uspješno zaključili nastup u četvrtfinalu unatoč porazu od Olympiakosa te izborili nastup na Final fouru, okrenuti su Mladosti i finalu domaćeg prvenstva.

Svi igrači su spremni za nastup. Analiziraju se utakmice Mladosti unatoč činjenici kako protivnika poznaju u dušu. U Gružu ističu da nema nepoznanica. Teško može biti i iznenađenja.

Ipak, ništa se ne prepušta slučaju. Što je to novog donio svojim dolaskom na klupu Ozren Bonačić, razlog je što se nekoliko puta pogledala snimka nastupa Mladosti protiv beogradskog Partizana u četvrtfinalu Eurolige. Gledale su se i analizirale utakmice mladostaša protiv Šibenika NCP u polufinalu domaćeg prvenstva. Mladost je doputovala u Dubrovnik jučer.

Zrakoplovom iz Zagreba. Prije ulaska u autobus, kojim ih je Stijepo Jeljenić odvezao do hotela Dubrovnik President, Frano Karač, Dubrovčanin u redovima Mladosti, će istaknuti:

- Prije 15 dana nas nije bilo nigdje. Sad smo proigrali i dolazimo se boriti za naslov. Jug je uigran. Plus, prednost mu je domaći teren. Nama predstoji, kao protiv Partizana, ostaviti srce u bazenu.

Nikola Franković prije ulaska u autobus će dodati: - Stigli smo potpuno rasterećeni. Zar neće rezultat u finalu utjecati na ocjenu sezone, hoće li ona biti uspješna ili ne?

- Finale, koje smo izborili, potom i nastup na Final fouru, nakon svega, sezone s puno loših nastupa, učinilo je već danas sezonu uspješnom. Naravno, nije nam svejedno kako će završiti finale – kazao je Franković.

Ulaznice 20 kuna

Finale je finale, ali cijena ulaznice je ostala ista, kao i za utakmice prvog dijela prvenstva te utakmice domaće Superlige. Dakle, za finale treba izdvojiti deset kuna manje nego za europske utakmice kada je cijena ulaznica 30 kuna.

Dubrovačka televizija će prikazati snimku prve utakmice, dok će ostale utakmice finala biti izravno prenošene na Drugom programu HTV-a. Druga utakmica finala igra se u Zagrebu, u nedjelju 20. travnja, s početkom u 15.30 sati. Treća utakmica je u Gružu, u petak 25. travnja, s početkom u 18 sati.

Eventualna četvrta utakmica finala igrala bi se u Zagrebu, u srijedu 30. travnja, s početkom u 18 sati, a ako bi o prvaku odlučivala majstorica, termin je nedjelja 4. svibnja. Peta utakmica bi se igrala u Gružu, s početkom u 18 sati. t.v.

Pet utakmica, Dubrovčani vode

Jug i Mladost ove su se sezone sastali pet puta. Prvu utakmicu, u Zagrebu, u 6. kolu dobila je Mladost 7:4. Nakon toga pobjede Jugaša. U Gružu, u 13. kolu 10:8. Potom u finalu Final foura hrvatskog kupa, igralo se u Splitu, 9:8. U Superligi prvo u Gružu Jug Co je bolji 14:8, a u Zagrebu, u 5. kolu Mladost – Jug CO 8:12.

Prioritet je biti prvak Hrvatske

Nisu rezultati tijekom sezone, koje smo ostvarili protiv Mladosti, a koji su bili više nego dobri, sad jamstvo kako ćemo osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Sustav natjecanja je takav. Što se napravi u finalu, to se pamti – govori Frano Vićan, Jugov reprezentativni vratar uoči prve utakmice finala protiv Mladosti, ali i općenito uoči finalne serije.

Frano Vićan / VLADIMIR DUGANDŽIĆ / CROPIX
- Mladost se vratila. Ima visok nivo igre. Potvrda toga je i izboren nastup na Final fouru. Očekuju nas neizvjesne finalne utakmice.
Potom će Vićan odvagati finaliste.

- Jedino gdje bi nam dao veliku prednost, i to ne samo u odnosu na Mladost već na sve europske momčadi, jest naš centarski par. Nema boljeg od Smodlake i Dobuda. Sve ostalo je manje-više isto, podjednake kvalitete.

Ističe Jugov vratar:
- Za nas je najvažnije biti skoncentriran u obrani. Osigrati jako obranu.
Prošle sezone Vićan je bio junak prve utakmice finala protiv Mladosti. Pobjednika su odlučili peterci.

- Vježbali smo ovih dana peterce... Tko zna, možda opet budu odlučivali. Za nas je najvažnije pobjedom zaključiti nastup u finalnoj seriji. Na koji način, to je najmanje važno.

Osvajanje domaćeg prvenstva je prioritet. Po tome će se mjeriti uspješnost sezone. Sve ostalo, to što smo osvojili domaći kup, hoćemo li imati uspjeha kasnije na Final fouru Eurolige, je plus ako osvojimo prvenstvo – zaključuje Jugov vratar.

Tonči Vlašić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi