Sport Vodeni sportovi

završnica ženskog vaterpolskog Kupa

Trofej ostao na Savi, Mladost jača od Bure

Vaterpolistice Mladosti osvojile su Kup RH pobjedom nad splitskom Burom u finalnom susretu 6:5. Zanimljivo je kako su osvajačice ove titule zapravo debitirale u Kupu 2008., odnosno u prednatjecanju, a već u prvoj službenoj utakmici s riječkim Primorjem, inače aktualnim prvakinjama Hrvatske, ostvarile su i prvu pobjedu. Sada su, u finalu Kupa, nadigrale i dosad neporaženu Buru, ekipu koja je najozbiljniji kandidat za naslov prvakinja u ovoj sezoni.

Zanimljivo je da je u redovima pobjednica sa Save čak šest bivših igračica splitske Bure,  Anamarija Reić- Kranjac, Ana Gavran, Aida Šehić koje su bili i strijelci za Zagrepčanke, te Borka Širola, Marija Serdar i Maja Tešija. Kod Bure po 2 pogotka imale su Katarina Majlat i Karmela Tvrdić, a jednom je ostvarila Maja Kalauz.

U utakmici za treće mjesto Šibenčanke iz Viktorie bile su puno bolje od Dubrovkinja iz Juga (12:8). Najviše zasluga za visok rezultat Viktorie imaju opet nevjerojatno precizna Antonija Živković s 5 i Katarina Anđelić s 4 postignuta pogotka. Kod Juga najviše golova (po 2) dale su Iva Ševelj i Mišela Malihodžić.

Sljedećeg vikenda vaterpolistice nastavljaju natjecanje u Prvenstvu Hrvatske kada se igra posljednje, 10. kolo. Jug će u Dubrovniku ugostiti Buru, Viktoria će gostovati kod Delfina, a Primorje kod Gusara. Bura je, sad je to već potpuno sigurno, osigurala prvo mjesto u ovoj fazi natjecanja, Viktoria je druga s jednim bodom više od Juga koji je trećeplasirana ekipa zasad.

Najizglednije šanse za play off ženskog prvenstva, koji je na rasporedu početkom svibnja, uz Buru ima Viktoria koja gostuje kod posljednjeplasiranog Delfina, dok su jugašice u puno težoj situaciji. Naime, Dubrovkinje bi za plasman u play off morale pobijediti Buru, a da pri tom Viktoria izgubi utakmicu u posljednjem kolu kod Rovinjanki.

BURA – MLADOST 5:6 (2:2, 1:2, 1:2, 1:0)

BURA: Lolić, K. Majlat (2), Kat. Vučković, Butić, Marović, Mazić, Kalauz (1), Tvrdić (2), Krstičević, M. Majlat, Kar. Vučković, Jovanović, Grčić, Katović.
MLADOST: Anđelić, Bračun, Šehić (1), Jukić, Petrović, Šimunić, Reić – Kranjac (3), Širola, Polić, Peršun, Šimunić, Gavran (2), Tešija, Serdar.


JUG CO – VIKTORIA 8:12 (1:0, 2:1, 2:5, 3:6)

JUG CO: Tošić, Popović (1), Šahurić (1), Ševelj (2), Malohodžić (2), Glunčić (1), Iveta, Drobac, Violić, Nadilo (1), Ivušić.
VIKTORIA: I. Barišić, L. Topić (2), N. Barišić, Dujić, Lordan (1), K. Vođera, A. Topić, Kvinta, Živković (5), Anđelić (4), Lovrić, Skelin, I. Vođera, Kovačev.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi