Sport Vodeni sportovi

Žestoka borba za prvaka, Mladost izjednačila na 1:1

Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX

Pogodak Zdeslava Vrdoljaka sekundu i pol prije kraja, postignut s igračem više, donio je Mladosti izjednačenje u finalnoj seriji. Sad je 1:1. Nedostaju finalistima za prvaka još dvije pobjede. Kao i u prvoj utakmici, tako i u drugoj, poraženi je imao veliku priliku za pobjedu, ali je nije iskoristio.
 
- Razočaran sam. Imali smo napad pri rezultatu 9:9. Imali smo pravo na minutu odmora za taj posljednji napad. Išli smo na neku polukontru. Pogriješili te dozvolili Mladosti taj pogodak u posljednjoj sekundi... – priča hvatajući se za glavu, nevjerujući kako je utakmica izgubljena, Nikša Dobud, čija su dva uzastopna pogotka tri minute prije kraja utakmice donijela Jugu vodstvo 8:7.

Mladost je preko Karača i Muslima vrlo brzo preokrenula rezultat. Povela 9:8. Muslimom pogodak za vodstvo talijanski suci Salino i Caputi priznali su tek nakon intervencije pomoćnog suca. Uslijedila je burna reakcija Dubrovčana.

Zbog protesta isključen je s pravom zamjene jugov kapetan Miho Bošković, koji se nije upisao među strijelce.
- Imao je loš dan, ali, nadam se, u slijedećim utakmicama će biti ponovno pravi – na kraju utakmice je istaknuo jugov trener Emil Nikolić na upit o slaboj igri svog kapetana. Potom će o izgubljenoj utakmici.
 

- Neiskustvo je razlog zbog čega smo izgubili loptu u posljednjem napadu, a opet neiskustvo je razlogom što je Mladost postigla pogodak s igračem više. Najiskusnijeg Vrdoljaka nismo smjeli ostaviti samog. Takve greške se ne smiju ponoviti ako se računa na naslov prvaka Hrvatske – samokritičan je Nikolić.

Mladost je bila agresivnija. Pokazala je više u drugoj utakmici. Imali su Zagrepčani nekoliko kontranapada, koje nisu iskoristili. Jedan od razloga je opet Frano Vićan na vratima Juga.
- U Dubrovniku smo tri četvrtine dominirali. Dominirali smo i u ovoj utakmici – istaknuo je kapetan Mladosti, strijelac pogotka kojim je Mladost izjednačila u finalnoj seriji.

- U presudnim trenucima smo bili koncentriraniji. Postigli pogodak sekundu i pol prije kraja. Isto kao što je Jug u prvoj utakmici bio skoncentriran, postigavši gol četiri sekunde prije kraja te izborivši produžetak u kojem je zasluženo pobijedio. I u narednim utakmicama će biti isto. Dakle, pobjedit će ekipa koja će u datom trenutku izvuče više zajedništva, discipline, znanja i pameti – kazao je Ozren Bonačić, trener Mladosti.
.

Tonči Vlašić

Mladost – Jug CO 10:9

Bazen na Savi. Gledatelja 1200. Finale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, druga utakmica: Mladost – Jug CO 10:9 (2:2, 2:2, 3:2, 3:3). Suci: Caputi i Salino (Italija).
MLADOST: Pavić (5 obrana), Burić 1, Smith, Vrdoljak 3, Iosep, Franković, Antonijević, Đogaš, Karač 1, Muslim 2, Buljubašić 2, Franičević, Babić 1, Lončar.
JUG CO: Vićan (11 obrana), Hrošik, Bošković, Pecotić, Joković 1, Smodlaka, Marković 3, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović 1, Car, S. Sukno.
Igrač više: Mladost 8:5, Jug CO 9:6
Peterci: Jug CO 1 (1)

Bošković isključen, no bez sankcija

Treća utakmica finala igrat će se u Gružu, u četvrtak, 24. travnja, a četvrta, u srijedu, 30. travnja na Savi. Ukoliko o prvaku bude odlučivala peta utakmica, igrat će se u Gružu 4. svibnja. U trećoj i četvrtoj utakmici suditi će hrvatski suci, dok talijsnaki suci opet stižu bude li se igrala majstorica.

Miho Bošković, jugov kapetan, isključen je s pravom zamjene dvije minute prije kraja utakmice, ali, nema dodatnih sankcija te ima pravo nastupa već u sljedećoj utakmici finala.

David Babić, junior Mladosti, ističu na Savi, odgovor je Jugu na Sandra Sukna. Babić se istaknuo na početku utakmice. Prvo asistancijom za pogodak Muslima, a potom pogotkom za 4:3.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi