Sport Vodeni sportovi

POVRATAK SIDRUNA

Legendarni reprezentativni centar priča melburnsku priču: Bila je to prekretnica, od tada smo stalno u vrhu

POVRATAK SIDRUNA

Jedan od onih koji nisu bili u Beogradu na Europskom prvenstvu 2006., a vratili su se za Melbourne i odradili posao, je naš proslavljeni sidrun Mile Smodlaka.

Upoznao sam ga 1996. Kako sam išao u Drugu jezičnu gimnaziju, malo muških u razredu, puno cura, i trećaši su bili pozvani na maturalne zabave. Četvrtašice su birale tko će ih uvesti u salu, mene je "dopala" Vesna, buduća gospođa Smodlaka. Navratio je i on u vižitu, stisnuo čvrsto ruku:

– Mile – izustio je, da sve bude jasno.

E da mi e onda netko rekao, a i njemu, da ću ga 21 godinu poslije zvati i da ćemo se prisjećati njegovog svjetskog zlata... Ali jesmo, eto.

- Moram priznati da mi se ne čini kao deset godina, pari mi puno manje. Ali pogotovo radi toga što su te uspomene slatke i rado se sjetiš tih dana. Možda je i to razlog da mi izgledao kao jučer – kazao je Mile i dodao:

– Bila je to nekako prekretnica što se reprezentacije tiče. Imali smo kvalitetu i prije, ali to je označilo novu stranicu u hrvatskom vaterpolu. Nakon toga smo stalno u vrhu. Ne mogu reći da mi je to puno promijenilo u karijeri, ali došlo mi je kao melem na ranu. Puno godina ekipa s kojom smo igrali prolazila je skoro pa kalvariju. Godine s puno uloženog truda, a značajnog rezultata nije bilo. A imali smo sve. Praktički je to bio zadnji vlak za neke od nas i uspjeli smo. Bila je to kao potvrda za sve što je napravljeno puno prije. Ispalo je spontano, skupili smo se svi, krenula je inicijativa iz Saveza i našla plodno tlo među nama, odlučili smo da idemo probat' još jedan put. Drago mi je da smo se skupili, isplatilo se.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi