Sport Vodeni sportovi

triglav liga

Jadranaši se bruse, evo Juga: Gospari su uvijek mamac za splitske ljubitelje vaterpola

triglav liga

Velika vaterpolska utakmica na rasporedu je večeras s početkom u 20.45 sati u Splitu. Na poljudski bazen stiže Jug CO, ovog puta u goste Jadranu. Kad god jugaši dolaze u Split domaći se “bruse”, bit će tako i ovog puta.

Ova dva rivala našla su se i u finalu domaćeg Kupa u prosincu, na Final Fouru u Zagrebu Jug je pobijedio uvjerljivo s 11:4 i tako 13. put osvojio Hrvatski kup. I u poljudskom bazenu će Jug, nema sumnje, biti favorit.

Uoči ove utakmice 11. kola A 1 Triglav regionalne lige jugaši su stopostotni, nakon deset utakmica imaju maksimalnih 30 bodova i 68 golova “viška” na svome kontu. Do sada su se lakoćom razračunavali s protivnicima.

Neće biti ‘topovsko meso’

- Mislio sam da bi Jadran s ovim rosterom mogao pružiti otpor Jugu... - kazao nam je u prolazu Dragan Matutinović tijekom susreta prethodnog kola između Jadrana i Mornar Brodospasa.

Utakmica dvaju splitskih klubova završila je po mnogima neočekivano, neodlučno 8:8. S obzirom na snagu dvaju rostera jadranaši su bili favoriti, tim više što su u prijelaznome roku baš iz Mornara doveli Antuna Goretu, odličnog šibenskog vaterpolista.

Ipak, mornarevci su zapeli iz sve snage, a jadranaši su, s povratnikom Anđelom Šetkom (koji nije igrao četiri mjeseca zbog ozljede) u sastavu, odigrali lošu utakmicu.

Eto im večeras prilike da se na neki način iskupe. Teško je pobijediti moćnog Juga, ali svakako bi trebali odigrati čvrstu utakmicu, pokazati da u skoroj budućnosti, a takvi su planovi, neće baš biti “topovsko meso” kolegama s juga Hrvatske.

Jadran je nakon deset kola na četvrtom mjestu s istim brojem bodova kao i petoplasirani Mornar. Neki “neočekivani” bod i jednima i drugima svakako bi dobro došao u utrci za “četvorku”, a kud ćeš neočekivanijeg boda od od onog kontra velikog Juga.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi