Sport Vodeni sportovi

elitno natjecanje

Jugaši oprezni pred prvi duel u Ligi prvaka: 'Uigrana su momčad'

elitno natjecanje

Prošle sezone su zaigrali na završnom turniru. U Genovi su u četvrtfinalu Final 8, prvom koraku, utakmici kojom je otvoren završni turnir, namučili Olympiacos, kasnijeg pobjednika.

Njemački Spandau 04 nije strah i trepet kakav je bio 80-ih kad je čak četiri puta osvajao naslov najboljeg, ali zadnjih sezona njemački velikan broji pobjede protiv sastava kojima je cilj sam vrh. Prvi su uspjeli dobiti Szolnoki u prošloj sezoni u kojoj je mađarski sastav branio naslov prvaka. Poslije su ga namučili i u njegovom bazenu. Kod kuće su dobili još jedan mađarski sastav, ZF Eger. Čak su zaprijetili pred kraj utakmice i PRO Reccu, koji je u Berlinu slavio (sa samo) 10:9.

Prije četiri godine jugaši su sezonu baš počeli u Berlinu. Iako su, kao i sad, bili favoriti, teškom mukom su ostvarili uspjeh. Nema tko tada nije naglašavao, a i sada, kako na početku sezone ‘mine’ plutaju. Kako su prva gostovanja uvijek teška.

Vjeko Kobešćak je jučer odveo momčad u Berlin. Poveo je Mara Jokovića, kojeg nije bilo u sastavu protiv Šapca prije četiri dana, prvoj utakmici sezone kojom je najbolja hrvatska momčad krenula uvjerljivom pobjedom u obranu naslova pobjednika, ili, kako to bolje zvuči, u napad na četvrti uzastopni, a ukupno peti trofej pobjednika Triglav regionalne lige.

- Igrali smo sa Šapcem, ali smo prije te utakmice, a pogotovo poslije razmišljali dosta više o Spandauu. To je daleko važnija utakmica – rekao je Xavi Garcia. Novi kapetan je s Jug Croatia osiguranjem osvojio jedanaest trofeja otkada je u ljeto 2015.

Preselio iz Rijeke u Dubrovnik, kapicu Primorja EB zamijenio kapicom dubrovačkog kluba.

- Spandau je uigrana momčad – dodao je Garcia. Slaže se sa svojim kapetanom Kobešćak, koji je za prvu europsku akciju na popis putnika za Berlin uvrstio od mlađih Kristijana Čulinu i Marka Žuvelu. Drugi vratar će biti Antonio Vukojević. Preostalih dvanaest su: Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Luka Lozina, Danil Merkulov, Kristijan Čulina, Marko Žuvela, Hrvoje Benić i Alexandros Papanastasiou.

- Koga bih izdvojio u sastavu Spandaua 04? Izdvojio bih Nikolu Dedovića, Matea Ćuka, Marka Stamma, te Tiberiu Negreana. Uz vratara Laszla Baksu, to su nositelji igre sastava iz Berlina – istaknuo je Kobešćak. Utakmica 1. kola skupine ‘B’ Spandau 04 - Jug CO počinje u Berlinu u 19.30 sati.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi