Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Jadranaši silno motivirani: evo lijepe prigode preskočiti Nijemce

liga prvaka

Do kraja natjecanja po skupinama u vaterpolskoj Ligi prvaka ostalo je pet kola, a da vidite splitskog Jadrana uživo u Splitu u ovoj sezoni imate još dvije prilike. Prva je večeras s početkom u 19 sati protiv njemačkog Spandaua, a zadnja u zadnjem kolu 14. svibnja protiv Szolnokija. U tri kola između jadranaši će gostovati kod WASPO Hannovera, Mladosti i Juga.

Jadranaši su trenutno na sedmome mjestu, imaju šest bodova, jedan manje od Spandaua kojega bi pobjedom u svome bazenu preskočili. U Njemačkoj su bili jako blizu pobjede, vodili većim dijelom utakmice, a onda su posustali u saoj završnici.

- Propustili smo naše prilike s igračem više, a oni su nam zabili. Šteta. Ali cijeli se tjedan pripremamo za ovu utakmcu, odlično sm ih analizirali, spremni smo i vjerujemo da ćemo ih pobijediti. Puni smo optimizma – kazao nam je Jadranov igrač Zvonimir Butić uz napomenu kako su konačno svi jadranaši zdravi i spremni.

Treće mjesto koje vodi na Final 8 je daleko, dijele ga Olympiacos i Szolnoki s po 15 bodova.

- Nije bilo realno da se mi ove godinme borimo za to treće mjesto, ali želimo u svakoj utakmici ući maksimalno i izvući nešto iz toga. Već imamo šest bodova, mogli smo ih imati i više, a tu svakako računam i tu utakmicu protiv Spandaua u Njemačkoj. Drago mi je da vam i moji igrači govore da su puni samopouzdanja, nama su ove preostale utakmice u Ligi prvaka prava prilika da rastemo kao momčad. Osigurali smo Final 4 Regionalne lige, čeka nas i završnica Prvenstva Hrvatske, rezultatski nam je fokus na tome, a Liga prvaka je poslastica, tu rastemo, učimo, sazrijevamo – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi