Sport Vodeni sportovi

Žrijeb u Beogradu: Manchester u Poljudu

U Beogradu je održan ždrijeb prvog kvalifikacijskog kruga Eurolige te LEN kupa. Od hrvatskih predstavnika svoje prve protivnike doznali su Šibenik i Jadran.

Olakotna okolnost za naše klubove je i činjenica da će prvi turnir kvalifikacija igrati u domaćem bazenu. Šibenik će od 9. do 11. listopada biti domaćin Kazanu (Rusija), Nici (Francuska) i poljskom Lodzu.

Dvije momčadi izborit će ulazak u drugi krug, Šibenčani bi bez većih problema trebali proći dalje.

- Domaćini smo, imamo realne izglede da budemo prvi. Za sada nemam puno saznanja o protivnicima, Nicu trenira moj pomoćnik u juniorskoj reprezentaciji Branko Bjelanović i sigurno će mi reći o kakvoj je momčadi riječ. Mi još uvijek slažemo igračku križaljku, nadam se da ćemo do kraja tjedna imati na raspolaganju igrače koji će nastupati u sljedećoj sezoni - rekao je šibenski strateg Ivica Tucak koji je trenutno zaokupljen pripremama juniorske reprezentacije koju od 23. kolovoza čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Šibeniku.

Splitski Jadran će od 23. do 25. listopada u Poljudu dočekati crnogorski Val, mađarski Szeged (prošlogodišnji pobjednik Len kupa), Dinamo Moskvu, portugalski De Paredes te britanski Manchester.

Četiri kluba osigurat će prolazak dalje, a kad se uzme u obzir “snaga” Portugalaca i Britanaca, Splićani će sigurno proći dalje, samo je pitanje s kojeg mjesta.

- Još uvijek nismo složili momčad, ali mi je drago da ćemo odmah na startu imati tri jake utakmice. Naš cilj je da budemo ravnopravni sa svima, nadam se da će tako i biti - rekao je trener Jadrana Dragan Matutinović.

DINO FIORENTINI

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi