StoryEditorOCM
Hrananedjeljni ručak

Gastro tradicija u modernom izdanju: škampi i grdobina po receptima konobe Intrada

Piše PSD.
15. ožujka 2015. - 11:01
U Kaštelima su se uvijek jeli lijepi bokuni, uvijek se držalo do starih recepata, težačke hrane koja se i dandanas može naći na jelovnicima. Artičoke i bob, kaštelanski makaruni, srdele i inćuni, slanutak i mladi krumpiri, patlidžani, fritule i ušećereni bademi, kaštelanska torta, pašticada na kaštelanski… Nema čega nema.

Neki novi smjerovi u gastronomiji itekako imaju svoje sljedbenike, ali uvijek će biti i onih koji neće odoljeti gastro-tradiciji u modernom izdanju. Upravo je to ono što rade u konobi "Intrada" u Kaštel Novom, u kojoj nam s ponosom govore kako ih ni aktualna, višegodišnja kriza nije omela u druženju s brojnim gostima.

– Nismo je osjetili, hvala Bogu, ali tako je. A recept je u dobroj hrani, domaćim namirnicama, ulaganju i radu cijele obitelji, u...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:47