StoryEditorOCM
Hranazeleni ponedjeljak

Slasni gazpacho - gurmanski prijedlog za ručak bez mesa

Piše PSD.
23. ožujka 2015. - 14:31
Mesna industrija umata svoje krvave proizvode u sterilna pakiranja, skrivajući brutalnu istinu o njihovu nastanku. Tijekom uzgoja, goveda bez omamljivanja kastriraju i odstranjuju im rogove. Pilićima odsijecaju kljunove, a svinjama izbijaju očnjake, režu repove i kastriraju ih pri punoj svijesti. Mnoge životinje umiru od upale pluća, dehidracije, iznemoglosti ili infekcija.

Teško depresivne životinje u proizvodnji mesa vegetiraju nagurane u mračne boksove ili kaveze u kojima se ne mogu ni pomaknuti. Kada nakon mučnog transporta stignu u klaonicu, životinje vješaju na tekuću vrpcu ili ih bacaju u kipuću kupku, često dok su još potpuno svjesne. One umiru u stravi i užasu - upozoravaju aktivisti udruge “Prijatelji životinja” koji u Hrvatskoj provode međunarodnu kampanju “Zeleni ponedj...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:57