StoryEditorOCM
HranaSladoledna osvježenja

Rashladite se i posladite: sedam recepata za najbolje ljetne poslastice

23. srpnja 2016. - 12:27
skmer_jela4-260416.JPG


Sladoled od vanilije

U posudi pomiješati pola litre mlijeka, unutrašnjost mahune vanilije i 80 grama šećera. Zagrijati do vrenja, maknuti s vatre te pustiti da se hladi 20 minuta. U drugoj posudi mikserom promiješati osam žumanjaca s 80 grama šećera. Ohlađeno mlijeko vratiti na vatru, a kada uzavrije smanjiti je i pomalo dodavati žumanjac.

Potom u smjesu usuti 300 militara tučenog slatkog vrhnja. Na tihoj vatri, najbolje bi bilo na pari, do temperature od 85 stupnjeva i uz stalno miješanje, zagrijati kremu. Potom je preliti u posudu, pustiti da se ohladi i staviti u zamrzivač. Praznu mahunu od vanilije ne bacati, stavite je u posudu sa šećerom i kada pusti aromu dobit ćete svoj vanilin šećer.

Sladoled s voćem

Skinuti koru s dvije slatke breskve, izvući košticu, meso narez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:10