StoryEditorOCM
HranaZeleni ponedjeljak

Lagano i ukusno: donosimo recept za fini ljetni ručak

Piše S. Jović
1. kolovoza 2016. - 14:19
shutterstock_151057754

Sezona je patlidžana iliti balancani, pa ako ste se već pomalo zasitili toga da je samo popržite na tavi i poslužite kao prilog, donosimo vam ukusan i jednostavan recept u kojem ovo povrće preuzima glavnu ulogu.

Za punjenu balancanu potrebno vam je:

- jedna balancana
- dvije rajčice
- jedna crvena kapula
- 2-3 režnja češnjaka
- sol, papar
- maslinovo ulje
- pola decilitra bijelog vina
- 100 grama tofua
- teriyake umak
- svježi petrusimul

Priprema:

Balancanu operite pa ju prepolovite na dva dijela.

Zatim okomitim i vodoravnim potezima noža “iscrtajte” mrežu po mesu balancane, malo je posolite i lagano pouljite s maslinovim uljem te pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva u pećnici. Pustite da se ohladi pa odstranite meso iz sredine. Zatim oparite rajčice, uklonite im kožicu te ih nasjeckajte n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:18