Sezona je patlidžana iliti balancani, pa ako ste se već pomalo zasitili toga da je samo popržite na tavi i poslužite kao prilog, donosimo vam ukusan i jednostavan recept u kojem ovo povrće preuzima glavnu ulogu.
Za punjenu balancanu potrebno vam je:
- jedna balancana
- dvije rajčice
- jedna crvena kapula
- 2-3 režnja češnjaka
- sol, papar
- maslinovo ulje
- pola decilitra bijelog vina
- 100 grama tofua
- teriyake umak
- svježi petrusimul
Priprema:
Balancanu operite pa ju prepolovite na dva dijela.
Zatim okomitim i vodoravnim potezima noža “iscrtajte” mrežu po mesu balancane, malo je posolite i lagano pouljite s maslinovim uljem te pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva u pećnici. Pustite da se ohladi pa odstranite meso iz sredine. Zatim oparite rajčice, uklonite im kožicu te ih nasjeckajte n...