Stil Ljepota

'Rakunice' svugdje

Kako 'pogoditi' pravu nijansu korektora? Poznata vizažistkinja otkriva kako se većina žena vodi potpuno pogrešnim 'pravilima', evo koji trik savjetuje

'Rakunice' svugdje

Jednom davno negdje ste pročitale kako nijansa korektora treba biti malo svjetlija od one vašeg tekućeg pudera i to vam je "amen"? Ne popuštate, jer zadnjih je godina trend "krcanja" ovog prekrivnog proizvoda na područje ispod očiju ionako uzeo maha, a vi svoju nijansu nanosite obilno, kako i treba.

Pogrešno. Prečesto okolo vidamo "žene rakune", kako je davno jedan američki modni časopis počeo nazivati celebritye koje bi okrutni blic fotografa na red carpetima pokazao u najoštrijem svjetlu - njih, pa tako i bijele kolutove od korektora oko očiju.

Kako izbjeći ovaj veliki make up "grijeh"? 

Njujorška vizažistkinja Katie Jane Hughes za magazin Allure je otkrila svoje omiljene trikove za prikrivanje tamnih kolutova ispod očiju, a otkrila je, usput, i najveće zablude kada je u pitanju izbor nijanse korektora.

 

 

Umjesto da bira gustu teksturu, a breskvastu i vrlo svijetlu nijansu, za kojima mnoge od nas rado posežu misleći kako će nam "otvoriti" oči i posvijetliti područje ispod njih, Hughes se vodi jednom sasvim drugačijom tehnikom.

Ona ne bira ionako slabo pigmentirano područje podočnjaka kako bi odabrala savršenu nijansu korektora, već se vodi područjem između nosa i obraza, budući da to ionako je mjesto gdje će korektor završiti. Njen 'trik' utječe na to da je korektor i do nekoliko nijasni tamniji, ali rezultati su fantastični.

 

"Kako ovaj dio nije podložan crvenilu kao ostatak vašeg lica, radi se u stvari o najneutralnijem području. Ako izaberete boju korektora jednaku njemu, nećete pogriješiti i završiti s presvijetlom nijansom koja vam samo može cijelo područje učiniti neurednijim nego što je", kaže Hughes za Allure.

 

 

Naslovnica Ljepota