Stil Moda

LUDI MASKENBALSKI MAKEOVER

Splitska visažistica Anka Akrap svojim je 'alatom' – šminkom, ženski trolist pretvorila u tri opasne zavodnice s velikog platna

 LUDI MASKENBALSKI MAKEOVER

Ako je život maskenbal, a manipulacija temelj komunikacije odraslih, onda nadolazeće vrijeme karnevala možemo shvatiti kao priliku da budemo manje licemjerni nego inače, te se legitimno kostimiramo u ono što svaki dan - vizualno nešto manje agresivno, doduše – pokušavamo biti.

Krenemo li od postavke da u svakoj ženi čuči zavodnica, eto zgode da se, na jedan dan ili za jedan kostimirani party barem, prometnemo u one iz svijeta fikcije, filmske zavodnice.

Splitska visažistica Anka Akrap svojim je 'alatom' – šminkom, dakle - za ovaj editorijal, ženski trolist (uključujući i sebe) pretvorila u tri opasne zavodnice s velikog platna, sa svjetske showbizz-scene, štoviše, jednu iz crtanog filma!

To je čuvena Jessica Rabbit, jedna od najpoželjnijih animiranih junakinja, supruga Duška Dugouška i često oponašana ljepotica koja je neke Zemljanke toliko nadahnula da su se podvrgavale estetskim operacijama kako bi joj što više nalikovale.

Druga je, pak, Harley Quinn, zavodljiva antijunakinja i Jokerova cura (iz 'Batmana', nap.a.), koja se kasnije filmski osamostalila. Za njezin su lik tvorci nadahnuće navodno dobili u stvarnim ljudima. Tako je Harley nastala po uzoru na Debbie Harry, dok lik Jokera nalikuje Davidu Bowieju... Treća opasna zavodnica (i to doslovno!) je 'trovačica' Britney Spears, to jest njezin outfit u spotu za pjesmu 'Toxic'.

Preciznije, riječ je o 'looku' broj tri, odnosno make-upu i kostimografiji koju je 'pop-princeza' nosila na 'live' nastupima tijekom te 'otrovne' turneje.

Dakle, ako u stvarnom životu žene 'otključavaju' vlastitu zapretenu senzualnost pohađanjem tečajeva S-faktora i pole-dancea, eto karnevala kad naučeno mogu dopuniti i odgovarajućom šminkom i kostimografijom, kad je legitimno postati zavodnica, antijunakinja i trovačica barem na jednu večer, za jedan ludi party!

Ne trebate se brinuti imate li previše godina i koliko doista nalikujete divama koje vas inspiriraju. Samo se dobro našminkajte, veselite se i, dakako, pazite da nekoga uistinu ne otrujete ili mlatnete bejzbol-palicom. Yeah!

 

Naslovnica Moda